Neler Yeni

Yardım 5080 mi 5090 mı ?

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
248
Arkadaşlar şöyle bir durum var. Ekran kartı hariç 9800x3d'den oluşan bir sistem toplayacam. Ve şuanki kullandığım ekran kartımı (4070 Tİ'yi) yeni sisteme takacam ve almış olduğum yeni sistemin taksiti bitince , yani 6 ay sonra sadece ekran kartımı yükseltip 5080'a geçiş yapacam. Fakat sadece ekran kartı alacağım için 5080 yerine baya bir faiz yiyip 5090 falan da alabilirim. Ama tabi çok ciddi bir borca girerek alabiliyorum 5090'ı.

4K oled monitör kullanıyorum şuan. DLSS ve MFG kullanacam 5000 serisine geçince. Sizce 5080 beni kaç sene götürür ? Veya 5090 için kendimi zorlamaya değer mi ?

Arkadaşlar şöyle bir durum var. Ekran kartı hariç 9800x3d'den oluşan bir sistem toplayacam. Ve şuanki kullandığım ekran kartımı (4070 Tİ'yi) yeni sisteme takacam ve almış olduğum yeni sistemin taksiti bitince , yani 6 ay sonra sadece ekran kartımı yükseltip 5080'a geçiş yapacam. Fakat sadece ekran kartı alacağım için 5080 yerine baya bir faiz yiyip 5090 falan da alabilirim. Ama tabi çok ciddi bir borca girerek alabiliyorum 5090'ı.

4K oled monitör kullanıyorum şuan. DLSS ve MFG kullanacam 5000 serisine geçince. Sizce 5080 beni kaç sene götürür ? Veya 5090 için kendimi zorlamaya değer mi ?
zorlamaya değmez 5080 alın 5090 fantezidir.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Krmm
bu arada 4k da 6-7 sene götürürü yoksa 2k için torunların falan da kullanır herhalde
Valla şu monitörü alırken çok gittim geldim acaba 2k oled mi alsam 4k oled mi alsam diye. 2 sene önce 2K ips panel kullanıyordum. Yabancı forumlara reddite falan baya bir konu açtım sordum yabancılara. 2K ile 4K arasında gece ile gündüz gibi fark var dediler. Ben de hikaye oyunlarında grafiğe çok önem veriyorum. Gaza gelip 4k oled aldım. Hem oled hem de 4k birleşince ortaya fantastik bir şey çıkıyormuş valla alınca farkettim. Tabi sistemin anasını ağlatıyor orası da ayrı mevzu :D

Valla şu monitörü alırken çok gittim geldim acaba 2k oled mi alsam 4k oled mi alsam diye. 2 sene önce 2K ips panel kullanıyordum. Yabancı forumlara reddite falan baya bir konu açtım sordum yabancılara. 2K ile 4K arasında gece ile gündüz gibi fark var dediler. Ben de hikaye oyunlarında grafiğe çok önem veriyorum. Gaza gelip 4k oled aldım. Hem oled hem de 4k birleşince ortaya fantastik bir şey çıkıyormuş valla alınca farkettim. Tabi sistemin anasını ağlatıyor orası da ayrı mevzu :D
benim bildiğim kadar 1080 den 2k ya geçince çağ atlıyordun da 2k dan 4k ya geçince öyle inanılmaz bir fark yoktu :D 5080 nin hakkı 4k dır tabi orası ayrı.

• Beğen
benim bildiğim kadar 1080 den 2k ya geçince çağ atlıyordun da 2k dan 4k ya geçince öyle inanılmaz bir fark yoktu :D 5080 nin hakkı 4k dır tabi orası ayrı.
Aslında buna katılıyorum. Fark var evet ama bu küçük detayları fark edebilmek çok zor. Bir noktadan sonra göz algılayamıyor. Ama oledin farkı çok net hissediliyor hocam. O siyahların gerçek siyah görünmesi falan inanılmaz bir şey.

Sizin evdeki elektrik faturasını düşünemiyorum 5090 alırsanız.

Sizin evdeki elektrik faturasını düşünemiyorum 5090 alırsanız.
Hiç bu açıdan düşünmemiştim hocam :D Ama gündüz akşama kadar işte olduğum için yine de çok bir fatura çıkmaz gibi.

Hocam kaç gündür senin konulara yorum atıyorum 5070ti dan sonra 5080 de karar kılmışsın şimdi de 5090'ı soruyorsun bence sen almışken en iyisini alayım kafasında birisin ki ben de öyleyim :D o yüzden maddiyat olarak seni çok yormucaksa o fark 5090 al hem kendini tatmin et hem de sistemin ömürlük olur.

• Beğen
Ben evi arabayı satıp 5090 aldım valla, şuan dışarıdan yazıyorum biraz üşüyerekten ama buna değdi sonuçta 5090 hayat memat meselesi.

Hocam kaç gündür senin konulara yorum atıyorum 5070ti dan sonra 5080 de karar kılmışsın şimdi de 5090'ı soruyorsun bence sen almışken en iyisini alayım kafasında birisin ki ben de öyleyim :D o yüzden maddiyat olarak seni çok yormucaksa o fark 5090 al hem kendini tatmin et hem de sistemin ömürlük olur.
Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Baya bir kişiyle konuştuğum için farkına varamıyorum bazen ama sizi hatırladım şuan. Gerçekten laf olsun diye yorum yapmayıp yardımcı oluyorsunuz saolun varolun. Konuya dönersek , 5070 Tİ alacaktım ilk başta evet fakat bir plan değişikliği yapıp önce sistemi aradan çıkarıp ekran kartını sonra almaya karar verince haliyle bütçe tekrardan sıfırlandı. Yani şuan alacağım 9800x3d'li sistemin borcu bitince sadece ekran kartını yükselteceğim. Bu senaryoda da 5070 Tİ beni kesmez diye düşündüm. Almışken biraz sağlam bir şey olsun diye düşündüm. O yüzden 5080'de karar kıldım aslında. Fakat 5090'ı da baya bir faiz yiyerek alabiliyorum yaptığım hesaba göre. Ama değer mi değmez mi onu bilemedim. Çünkü biliyorsunuz en düşük 5090 , 120 binden başlıyor. Bir de ben almışken iyi bir markadan alırım her zaman. Yani 150 bin lira ekran kartı desek. Bunu da haliyle 12 aya falan bölmem gerekecek. 50 binden fazla faiz yiyorum bu durumda da. Yani gerek var mı bu kadar şeye bilemedim hocam. O yüzden sormak istedim.

Ben evi arabayı satıp 5090 aldım valla, şuan dışarıdan yazıyorum biraz üşüyerekten ama buna değdi sonuçta 5090 hayat memat meselesi.
Sistem de ısınmaz hocam iyi yapmışsınız evi satarak yazın gölge bir yer de bulursanız 10 numara olur.

Geri