Adam herşeyi high-end alıyor, sistemdeki her şey muadil ürünlere göre pahalı, maddi sıkıntısı yok fantazi yapmak istiyorsa yapabilir bence bir sıkıntı yok parayı mezara götürecek değiliz sonuçtatamam işte oyun için fantezi arkadaşta oyun için alacakmış![]()
bütçe sınırsızsa alınabilir tabii ama sırf oyun için 5090 alıp elektrik faturasıyla bakışmak zorunda kalabilir arkadaşAdam herşeyi high-end alıyor, sistemdeki her şey muadil ürünlere göre pahalı, maddi sıkıntısı yok fantazi yapmak istiyorsa yapabilir bence bir sıkıntı yok parayı mezara götürecek değiliz sonuçta
Ama oyun performans farkı malesef 5070 ti ile 5080 arasındaki farka yakın, fiyatı ise 5080 in 2 katı
Yine tabi kendi bilir, para derdin yoksa neden olmasın yani.
Baya fantaziye kaçıyor aslında haklısınız fakat 5080 veya 5070 Tİ alıp 4-5 sene kullanıp değiştirmektense 5090 alıp 10 sene kullanmak daha mantıklı geliyor aslında bana.Adam herşeyi high-end alıyor, sistemdeki her şey muadil ürünlere göre pahalı, maddi sıkıntısı yok fantazi yapmak istiyorsa yapabilir bence bir sıkıntı yok parayı mezara götürecek değiliz sonuçta
Ama oyun performans farkı malesef 5070 ti ile 5080 arasındaki farka yakın, fiyatı ise 5080 in 2 katı
Yine tabi kendi bilir, para derdin yoksa neden olmasın yani.
Hocam şöyle diyim, 5080 güç olarak 4k oyunlara yetmemeye başladığında 50-60 FPS'ler vermeye başladığında (kaç sene sonra olur bişey diyemiyorum) 5090 da o zaman 66-75 FPS vermeye başlayacak. Yani ömrünü öyle düşündüğün kadar uzatmıyosun (future proof olarak). İş konusunda büyük fark atıyor 5080 e falan ama oyunlarda @İgito arkadaşın dediği gibi fantaziye kaçıyor. Ve o düşük oyun performansı artışına 2 kattan fazla para veriyosun mesela.Açıkçası rog astral serisinden 5090 almayı planlamıştım. Bu kadar para verip kendi orijinal kablosuyla kullansam bile erime riski varsa bu riske girmeye değer mi bilemedim. Çok ciddi bir para çünkü. Siz %1 risk var dediniz gerçi. Bu konuyu iyice düşünmem gerekiyor.
"5080 veya 5070 Tİ alıp 4-5 sene kullanıp değiştirmektense 5090 alıp 10 sene kullanmak daha mantıklı geliyor aslında bana."Baya fantaziye kaçıyor aslında haklısınız fakat 5080 veya 5070 Tİ alıp 4-5 sene kullanıp değiştirmektense 5090 alıp 10 sene kullanmak daha mantıklı geliyor aslında bana.
Sadece tam takamayanlar değil, tam takanlarda da bu durum vardı. Çoğu yenisi ile değiştirildi zaten. Asıl en büyük sorun Founders Edition kartlardaydı, o da zaten bize gelmiyor sıkıntı yokSoketi tam takamayan kullanıcılarla alakalı genelde. Kablo kasaya sığmıyor diye eğip büküyorlar genelde o da ısınmayı arttırıyor. Ama burada Nvidianın da suçu var o kablo 12V üzerinde 600W güç taşıyacak kalınlıkta değil, şu soketi az daha büyük yapsa hiçbir sorun olmazdı.
Hocam şöyle diyim, 5080 güç olarak 4k oyunlara yetmemeye başladığında 50-60 FPS'ler vermeye başladığında (kaç sene sonra olur bişey diyemiyorum) 5090 da o zaman 66-75 FPS vermeye başlayacak. Yani ömrünü öyle düşündüğün kadar uzatmıyosun (future proof olarak). İş konusunda büyük fark atıyor 5080 e falan ama oyunlarda @İgito arkadaşın dediği gibi fantaziye kaçıyor. Ve o düşük oyun performansı artışına 2 kattan fazla para veriyosun mesela.
Alma demiyorum bak, tamamen tercih meselesi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
"5080 veya 5070 Tİ alıp 4-5 sene kullanıp değiştirmektense 5090 alıp 10 sene kullanmak daha mantıklı geliyor aslında bana."
Şu olay düşündüğün gibi değil işte, yukarıda açıkladım onun sebebini de. Biri 4-5 sene götürürken diğeri 10 sene götürmeyecek seni.
sen 5080 rog al geç asus rog ekosistem kurmak isteyen arkadaş sendin değilmi? 5080 le uzun yıllar devam edersinCidden böyle mi oluyormuş ? İnanın ben bu yazdıklarınızı şuan öğreniyorum. Zannediyordum ki 5090 benim için ömürlük falan olacak. Çünkü ben zaten normal şartlarda bile sürekli parça değiştiren biri değilim. Bir şey alırken en iyisini alırım sonra yıllarca kullanırım. Hep bu kafadaydım yani.
Dediğiniz gibiyse o halde 5090 aşırı mantıksız ve para israfı olacak. Zaten memur maaşıyla 5090 biraz benim haddimi aşan bir karttı en başından beri. Ve şimdi siz bunları söyleyince tamamiyle soğudum 5090'dan.
Size güvenim tam. Diğer arkadaşların da yorumlarından anladığım kadarıyla oyun için gereksiz bir kart. Oyun dışı bir işim de yok benim. O halde abartmaya gerek yok. 5090 defterini kapatayim ben. 9 aya bölecektim bir de , aşırı vade farkı yiyecektim. Bir yönden de iyi olacak sanırım böylesi.
O halde 5090 yerine 4K gaming için alabileceğim en mantıklı kart sanırım yıl sonu çıkacak olan 5080 süper serisi olacak. Çünkü şuanki 5080'in Vram'ine bakacak olursak hiç albenisi yok. 5070 Tİ olabilir. Veyahut 5080 süper bekleyecez artık.
5080 super bekleyebilirsin evetCidden böyle mi oluyormuş ? İnanın ben bu yazdıklarınızı şuan öğreniyorum. Zannediyordum ki 5090 benim için ömürlük falan olacak. Çünkü ben zaten normal şartlarda bile sürekli parça değiştiren biri değilim. Bir şey alırken en iyisini alırım sonra yıllarca kullanırım. Hep bu kafadaydım yani.
Dediğiniz gibiyse o halde 5090 aşırı mantıksız ve para israfı olacak. Zaten memur maaşıyla 5090 biraz benim haddimi aşan bir karttı en başından beri. Ve şimdi siz bunları söyleyince tamamiyle soğudum 5090'dan.
Size güvenim tam. Diğer arkadaşların da yorumlarından anladığım kadarıyla oyun için gereksiz bir kart. Oyun dışı bir işim de yok benim. O halde abartmaya gerek yok. 5090 defterini kapatayim ben. 9 aya bölecektim bir de , aşırı vade farkı yiyecektim. Bir yönden de iyi olacak sanırım böylesi.
O halde 5090 yerine 4K gaming için alabileceğim en mantıklı kart sanırım yıl sonu çıkacak olan 5080 süper serisi olacak. Çünkü şuanki 5080'in Vram'ine bakacak olursak hiç albenisi yok. 5070 Tİ olabilir. Veyahut 5080 süper bekleyecez artık.
yeni nesil psular kullandığın sürece problem yaşamazsın istersen 4000w psun olsun yeni nesil değilse problem yaşıyor 5090 fantezi işi 2k-4k oyunculuk için 9070xt/5070 ti yeterli 2 .el kapalı kutu 4090 da bakabilirsin.İyi forumlar beyler.
Bugün redditte takılırken yeni açılmış bir konu gördüm 5090 ekran kartı konnektörünün eridiğiyle alakalı. Sonrasında redditi komple taradım ve bu tarz bir sürü konu gördüm yakın zamanda açılan. Tabi bu konular doğrudan konnektörü eriyen insanların açtığı konular değil. Orada yazılanlara göre sanırım halen 5090 ekran kartı kullanmak bir risk teşkil ediyormuş.
Bu ekran kartını tek kabloyla ( 12V-2X6 ) bağladığımız zaman sanırım 1-2 sene içinde erime sorunu başlıyormuş.
Rog Astral serisinden 5090 almak bile sorunu çözmüyormuş öğrendiğim kadarıyla. Sadece erkenden uyarı veriyormuş.
Sizce 2025 yılı itibariyle 5090 almak halen riskli mi siz ne düşünüyorsunuz ?
Asus rog ekosistem taslağı hazır şuan. Bütün parçalar belli. Kararım da net. Şuandan itibaren sipariş geçmesi kaldı sadece. Birkaç borcum var onların bitmesini bekliyorum. Bu parçaları aldıktan sonra borcum bitince de ekran kartını tek parça halinde alıp sistemi güncelleyecem. O zaman geldiğinde çoktan 5080 süper çıkmış olur. Yine aynı şekilde 5080 süper'i de Asus rog'dan alıp pc toplama defteri kapanmış olacak.sen 5080 rog al geç asus rog ekosistem kurmak isteyen arkadaş sendin değilmi? 5080 le uzun yıllar devam edersin
5080 super bekleyebilirsin evet
Evet 5090 baya saçmalıktan ibaret olacak benim için. Üstteki arkadaşlarla da konuştuk kararlaştırdık. 5080 süper ile devam edecem sanırım. 4K'da üzmez diye düşünüyorum. 24 gb vram olacak sanırım.yeni nesil psular kullandığın sürece problem yaşamazsın istersen 4000w psun olsun yeni nesil değilse problem yaşıyor 5090 fantezi işi 2k-4k oyunculuk için 9070xt/5070 ti yeterli 2 .el kapalı kutu 4090 da bakabilirsin.
9080xt ye de bakabilirsin 32gb vram ve muhtemelen 5080 süperden güçlü olacak idarelik bir kart alıp beklenebilir.Asus rog ekosistem taslağı hazır şuan. Bütün parçalar belli. Kararım da net. Şuandan itibaren sipariş geçmesi kaldı sadece. Birkaç borcum var onların bitmesini bekliyorum. Bu parçaları aldıktan sonra borcum bitince de ekran kartını tek parça halinde alıp sistemi güncelleyecem. O zaman geldiğinde çoktan 5080 süper çıkmış olur. Yine aynı şekilde 5080 süper'i de Asus rog'dan alıp pc toplama defteri kapanmış olacak.
Evet 5090 baya saçmalıktan ibaret olacak benim için. Üstteki arkadaşlarla da konuştuk kararlaştırdık. 5080 süper ile devam edecem sanırım. 4K'da üzmez diye düşünüyorum. 24 gb vram olacak sanırım.
Jombo hocam sakın yanlış anlamayın beni , sizi gerçekten çok severim forumdan tanıdığım kadarıyla.9080xt ye de bakabilirsin 32gb vram ve muhtemelen 5080 süperden güçlü olacak idarelik bir kart alıp beklenebilir.
Oyun için 5090'a gerek yok 5070Tİ işinizi fazlasıyla görür illa biraz daha yüksek olsun derseniz 5080 alın veya superleri bekleyin.İyi forumlar beyler.
Bugün redditte takılırken yeni açılmış bir konu gördüm 5090 ekran kartı konnektörünün eridiğiyle alakalı. Sonrasında redditi komple taradım ve bu tarz bir sürü konu gördüm yakın zamanda açılan. Tabi bu konular doğrudan konnektörü eriyen insanların açtığı konular değil. Orada yazılanlara göre sanırım halen 5090 ekran kartı kullanmak bir risk teşkil ediyormuş.
Bu ekran kartını tek kabloyla ( 12V-2X6 ) bağladığımız zaman sanırım 1-2 sene içinde erime sorunu başlıyormuş.
Rog Astral serisinden 5090 almak bile sorunu çözmüyormuş öğrendiğim kadarıyla. Sadece erkenden uyarı veriyormuş.
Sizce 2025 yılı itibariyle 5090 almak halen riskli mi siz ne düşünüyorsunuz ?