Neler Yeni

56000 TL Sistem Hakkında Görüşleriniz

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Can Ömer
1734539437412.png

Selamlar, yaklaşık 1 ay önce imzamda görülen sistemi topladım, sistem parçaları şu şekilde :
* İşlemci : Ryzen 9 9900X - 17.700 TL
* İşlemci Soğutucu : ThermalRight Phantom Spirit 120 EVO - 2.500 TL
* Ekran Kartı : Galax RTX 4060 TI - 14.000 TL
* Ram : Kingston KF552C36BBEK2/64 (32x2) 64 GB 5200 MHz CL36 - 6.500 TL
* Anakart : Asus TUF Gaming B650M-PLUS 6400 MHz 14 VRM mATX - 6.700 TL
* Güç Kaynağı : Corsair RM850e - 5.000 TL
* Kasa : Asus Prime AP201 Tempered mATX - 2.750 TL
* Thermalright TL-C12C-S ARGB Kasa Fanı x3 - 750 TL
Toplam 55.900 TL

İşim gereği birden fazla sanal makineyi aynı anda açıp kullanmam gerekiyor dolayısıyla çok çekirdekli bir sistem için 9900X ve 64 GB ram üzerine yoğunlaştım, 9950X pahalı olduğundan ve muhtemelen sıvı soğutma gerektireceğinden tercih etmedim. Ekran kartı olarak 3080 almayı planlıyordum dolayısıyla 850W PSU tercih ettim ancak daha sonra RTX 4060 TI almaya karar verdim. Oyun oynamak istediğim zaman sistem yeterince işimi görüyor.

Sistemi toplarken parçaları özellikle sessizlik ve serin çalışma için özenle seçmeye çalıştım. Ayrıca kompakt bir sistem toplamak istediğimden mATX parçalar ve rahat hava alan bir kasa tercih ettim. Anakart güç gereksinimlerini rahatlıkla karşılıyor.

Sistem IDLE durumdayken işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları 28-35/30-36 arasında değişiyor. İş yaparken 35-50/35-45 ve oyun oynarken 55-75/55-65 arasında değişiyor. Ayrıca duyulamayacak kadar sessiz çalışıyor. Oyunlarda aşırı yüksek FPS alma gibi bir derdim olmadığından RAM ve ekran kartı seçiminde işe yönelik ve uygun fiyatlı parçalar seçmek daha mantıklı geldi ancak oynayamadığım oyunda olmadı. 3440x1440 165Hz monitör kullanıyorum.

Şu parçayı alsan hem daha ucuz olurdu hem de işini görürdü dediğiniz parçalar varsa veya belirtmek istediğiniz farklı düşünceleriniz varsa yazın lütfen merak ediyorum.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,396
İsim
kadir
Kusursuz sayılır pek eleştirilecek noktası yok, hayırlı olsun.
Güzel bir 360mm sıvı soğutma yakışırmış.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Can Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kusursuz sayılır pek eleştirilecek noktası yok, hayırlı olsun.
Güzel bir 360mm sıvı soğutma yakışırmış.
Teşekkür ederim ^^ yükseltme gerekirse aklımda "Arctic Liquid Freezer III 360" var ancak ses gürültü değerlerine dair bir veri bulamadım.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Jiyu
Hayırlı olsun , güle güle kullanın.
Sizden ricam bir daha sistem vb. bir şey almak istediğinizde önce forumlara sorun , piyasayı araştırın olur mu

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Can Ömer
Hayırlı olsun , güle güle kullanın.
Sizden ricam bir daha sistem vb. bir şey almak istediğinizde önce forumlara sorun , piyasayı araştırın olur mu
Teşekkür ederim. Araştırma yapmıştım ama forumlarla çok alakam yoktu yakın bir zamana kadar. Sizce sistemde bir problem var mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Jiyu
Teşekkür ederim. Araştırma yapmıştım ama forumlarla çok alakam yoktu yakın bir zamana kadar. Sizce sistemde bir problem var mı?
Problem olarak değil de , biraz fazla bütçe ayırmışsınız o sistem için sadece.
Amacım size hayal kırıklığı yaşatmak değil , biraz forumları ve piyasayı takip etme şansınız olsa daha iyi ekran kartı ekleyebilirmişsiniz.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Can Ömer
Problem olarak değil de , biraz fazla bütçe ayırmışsınız o sistem için sadece.
Amacım size hayal kırıklığı yaşatmak değil , biraz forumları ve piyasayı takip etme şansınız olsa daha iyi ekran kartı ekleyebilirmişsiniz.
Yok efendim neden hayal kırıklığı yaşayayım zaten almışım bitmiş :D, zaten merak ettiğim ne yapabilirim di. O yüzden önerinizi istiyorum mesela ne eklenebilirdi, ekran kartı ne ile değiştirilebilirdi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Jiyu
Yok efendim neden hayal kırıklığı yaşayayım zaten almışım bitmiş :D, zaten merak ettiğim ne yapabilirim di. O yüzden önerinizi istiyorum mesela ne eklenebilirdi, ekran kartı ne ile değiştirilebilirdi.
İşiniz gereği olduğunu anlayabiliyorum , sadece belki 4070 ya da 4070s ile güzel olurdu diye düşünüyorum.
Çünkü 4060ti için işlemci ve diğer bileşenler iyi olsa da açıkçası bana pahalı geldi. Eğer işlemciniz ve ekran kartınız darboğaz olmayacaksa ve bileşenleri tek tek uygun fiyata topladıysanız çok iyi yapmışta olabilirsiniz çünkü ekran kartına 14k vermişsiniz. Zamanı gelince satarsınız ve 5000 serisi çok daha güzel ekran kartı alırsınız sisteminiz iş için bile olsa güzel olurdu diye düşündüm.

Top Bottom