5600x belirli süre 95 derecede kullanmak

R9GT

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba birkaç hafta önce yeni bir sistem aldım 5600x işlemcim fortnite ta yada diğer zorlayıcı oyunlarda max 95 dereceyi görmüş stok fan ile alırken param yetmediği için sıvı soğutucu taktıramadım önümdeki birkaç hafta içinde taktırmaya düşünüyorum .Sizce bilgisayarı bu sıcaklıkta kullanmam belirli bir süre herhangi bir zarar verir mi yada performans kaybı yaşar mıyım?

Merhaba birkaç hafta önce yeni bir sistem aldım 5600x işlemcim fortnite ta yada diğer zorlayıcı oyunlarda max 95 dereceyi görmüş stok fan ile alırken param yetmediği için sıvı soğutucu taktıramadım önümdeki birkaç hafta içinde taktırmaya düşünüyorum .Sizce bilgisayarı bu sıcaklıkta kullanmam belirli bir süre herhangi bir zarar verir mi yada performans kaybı yaşar mıyım?
Bence o sıcaklıkta kullanmamaya çalışın. Çünkü fortnite ağır bir oyun değil. Bu oyunda bile 95 derece görüyorsa diğer oyunlarda daha da fazla görebilir. Temkinli olun.

Bence o sıcaklıkta kullanmamaya çalışın. Çünkü fortnite ağır bir oyun değil. Bu oyunda bile 95 derece görüyorsa diğer oyunlarda daha da fazla görebilir. Temkinli olu
Hmm anladım peki herhangi bir performans kaybı olmuş mudur şuana kadar?

Sıvı soğutmayı alana kadar bilgisayarda pek oyuna girmenizi tavsiye etmem. Taktıktan sonra oynamaya başlayın ve sormuşsunuz performans kaybı yapmış mıdır diye hayır şu an yapmış olduğunu sanmam.

Hmm anladım peki herhangi bir performans kaybı olmuş mudur şuana kadar?
Hocam youtube da voltaj düşürme rehberlerine bakın derim bende r5 3600 var stok soğutucudu ile kullanıyorum voltajı değerini ayarlamadan önce 90 95 derece civarında çalışıyordu voltaj değerini yaptıktan sonra tam yükte 75 78 derece gördü hala stok soğutucu var bu arada

Kullanmaya devam etmeyin sağlıklı değil.
Undervolt denediniz mi ?

Hızını düşürebilir buda performans azalması demek, dkkatli olun bi FPU testi yapsanız kapanacak hemen.

Sıvı soğutucu taktıracağım icin denemedim açıkçası
Şu anlık u.v yaparsanız belki sıvı soğutma alana kadar oyun oynayabilirsiniz belki ısı stabil olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,256
Üyeler
183,252
Son üye
grgnhls
Geri