Neler Yeni

5600x için minimum anakart önerir misiniz?

Shiden

80+ Bronze
Sen haklısın.
Üzgünüm diğerleri tam ismini bilmiyor.
Asıl ismi Q-Flash Plus.
Tamam güncellenmiyor mu işte?
Ben sonra sürüme böyle güncelledim ve son güncellemede SAM desteği gibi bir şey alıyor;

1616087183522.png

Yeni çıktı zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuan elimi kafaya koyup hayal kırıklığına uğramış ifadesini kullanmak istiyorum :(
Gidip Q-Flashın ne olduğuna bakar mısın?
Anlat kanki, merak ediyorum cidden. Her zaman bu yolla güncellediğim şeyi, bir de senden dinlemek istiyorum.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,752
İsim
Eren Yeager
Ben sonra sürüme böyle güncelledim ve son güncellemede SAM desteği gibi bir şey alıyor;

Alıntıyı görüntüle
Yeni çıktı zaten.

Anlat kanki, merak ediyorum cidden. Her zaman bu yolla güncellediğim şeyi, bir de senden dinlemek istiyorum.
Q flash plus hocam şu demek
Anakarta "Ram,İşlemci,Ekran Kartı" takmadan güncelleyebilme
Anakarta sadece Güç kaynağının 24 pinli anakart güç girişini ve cpu güç girişini bağladıktan sonra anakartta ki Q flash plus için uygun USB girişine Bios güncelleme dosyasının yüklü olduğu USB'yi takıyorsun ve Q flash plus düğmesine bastıktan sonra otomatik güncelliyor ve bunları ram ekran kartı ve işlemci takılı olmadan yapıyor.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox

Alıntıyı görüntüle
Yeni çıktı zaten.
Dostum adamın işlemcisi ile açılmıyor doğal olarak BIOS güncellemesi yapması gerek fakat B450M S2H'de Q-Flash Plus özelliği yok dolayısıyla eski bir Ryzen işlemci kullanarak güncelleme yapmalı.
Q-Flash BIOS içinden güncellemeye verilen isim.
Q-Flash Plus ise BIOS Flashback'e verilen isim.
Bu konuda sanırım bir şeyleri anlayamıyorsun.

ygtcntpl

80+ Bronze

Alıntıyı görüntüle
Yeni çıktı zaten.

Kanka halen anlamıyorsun bak 3-4 tane adam sana anlatmaya çalışıyoruz, benim bilgisayarım yok! Parça parça ürünleri satın alarak topluyorum. Q-flash plus özelliği şudur; işlemci, ekran kartı ve ram gibi bileşenlere ihtiyaç duymadan başka bir bilgisayardan indirdiğin bios güncellemesini flasha atarak anakartı güncelleme özelliğidir.

Shiden

80+ Bronze
Dostum adamın işlemcisi ile açılmıyor doğal olarak BIOS güncellemesi yapması gerek fakat B450M S2H'de Q-Flash Plus özelliği yok dolayısıyla eski bir Ryzen işlemci kullanarak güncelleme yapmalı.
Q-Flash BIOS içinden güncellemeye verilen isim.
Q-Flash Plus ise BIOS Flashback'e verilen isim.
Bu konuda sanırım bir şeyleri anlayamıyorsun.
Anladım ama çok eskiden 5000 işlemciler için bir güncelleme almıştı zaten. Hiç mi güncellememiş. Ya da böyle mi almış?
Yani açılması lazımdı.

ygtcntpl

80+ Bronze
Anladım ama çok eskiden 5000 işlemciler için bir güncelleme almıştı zaten. Hiç mi güncellememiş. Ya da böyle mi almış?
Yukarıda anakartı; işlemci çıkmadan önce aldığımı* yazmıştım.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,752
İsim
Eren Yeager
Yani açılması lazımdı.
yeni aldığı için güncelli gelmiyor
Ben b550 aorus elite aldım 5.nesil güncellemesiyle gelmedi q flash plus ile güncellemek zorunda kaldım.

Shiden

80+ Bronze
Neyse, B450m S2H'ı güncelletebiliyorsa güncelletsin bilgisayarcıya, masrafa gerek yok. Çok güzel bir anakart. SaM desteği de aldı.
Ben bunu tahmin etmedim.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Yani açılması lazımdı.
Hiçbir anakart Zen3 destekli gelmiyor.
Revize edilmiş olanları katmıyorum bu duruma

Güncelleme yapabilmesi için Zen2, Zen+ ya da Zen1 bir işlemci takması gerekiyor.

Bu arada @xSkynel ve @ygtcntpl , merak ettim acaba yazdığım mesaja neden "İnanılmaz" ve "Üzgün" attınız?
Q-Flash derseniz yanlış söylemiş olursunuz, bu konuda adamın "Benim BIOS'umda da var" demesi gayet normal çünkü cidden var.
Doğru açıklayabilmek için isimlendirmelere dikkat etmeniz gerekiyor.
Q-Flash ile Q-Flash Plus apayrı şeyler.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,752
İsim
Eren Yeager

Güncelleme yapabilmesi için Zen2, Zen+ ya da Zen1 bir işlemci takması gerekiyor.

Bu arada @xSkynel ve @ygtcntpl , merak ettim acaba yazdığım mesaja neden "İnanılmaz" ve "Üzgün" attınız?
Q-Flash derseniz yanlış söylemiş olursunuz, bu konuda adamın "Benim BIOS'umda da var" demesi gayet normal çünkü cidden var.
Q flash ve Q flash plusın ap ayrı şeyler olduğunu duyunca şaşırdım hocam yanlış biliyormuşum.

ygtcntpl

80+ Bronze

Haklısınız fakat kendisi de zaten ikisinin ne olduğunu bilmiyor ve aynı zamanda kırk farklı yoldan anlatmaya çalışmamıza rağmen anlamamakta ısrar ediyordu, tabi doğru halinin Q-Flash plus olduğunu değiştirmiyor. Bilgi için teşekkürler.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,719
İsim
Mert Can Ergün
b550 anakartlarda çok kolay oluyor bios güncellemesi msi gaming edge wifi b550 tavsiye ederim

Top Bottom