Neler Yeni

5600x Sıvı soğutma Isı Değerleri Yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
Arkadaşlar merhaba 5600x işlemcim var fazla ısınıyor diye NZXT Kraken x53 Sıvı Soğutma aldım montajını doğru yaptığımı düşünüyorum fakat soğutucunun pompa su devirdaimi yaptığını düşünmüyorum bu ısı değerleri normal midir. Bios ayarları olarak Boost Overdrive açık durumda.

Ekler

• ısı değerleri.png
    ısı değerleri.png
    40.4 KB · Hit: 102

Jauvin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,024
İsim
Iowa Hersberg
İlgilendiği Kategoriler
Valorant - PC
Steam
https://steamcommunity.com/id/jauvinqq/
Discord
Jauvin #4666
Normal değil bence SE 224 XT ile 70-75 derece görüyorum maks

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba 5600x işlemcim var fazla ısınıyor diye NZXT Kraken x53 Sıvı Soğutma aldım montajını doğru yaptığımı düşünüyorum fakat soğutucunun pompa su devirdaimi yaptığını düşünmüyorum bu ısı değerleri normal midir. Bios ayarları olarak Boost Overdrive açık durumda.

Nzxt'nin uygulamasında pompanın 2764 rpm'de çalıştığı görünüyor fakat bu ısı değeri bana anormal geliyor. Fanlar çalışıyor Rgb aydınlatmalar düzgün çalışıyor pompadan gelen kablo CPU fan bölümüne takılı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal değil bence SE 224 XT ile 70-75 derece görüyorum maks
Evet bence de normal değil ama denemediğim şey kalmadı macunu yeniledim radyatörün konumunu değiştirdim vs ama sonuç hep bu şekilde

Yardımcı olucak kimse yok mu arkadaşlar

Ekler

• nzxt.png
    nzxt.png
    32.5 KB · Hit: 44
Son düzenleme:

Jauvin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,024
İsim
Iowa Hersberg
İlgilendiği Kategoriler
Valorant - PC
Steam
https://steamcommunity.com/id/jauvinqq/
Discord
Jauvin #4666
Bilgisizim dostum bilgili olsam yardımcı olurum da daha öğle saatlerine doğru aç konuları daha aktif olurlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Bana voltaj yüksek geldi uv yapılabilir stabil değeri kendin deneyerek bulman lazım. Kasa ne bu arada?

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
Bana voltaj yüksek geldi uv yapılabilir stabil değeri kendin deneyerek bulman lazım. Kasa ne bu arada?
Kasam phanteks p300 voltajı elle düşürdüm 1.5-2.0 aralarında sürekli değişiyor aynı şekilde çekirdek hızı da 4.6 seviyelerinde çalışıyor bu sefer ısı oyun içi 60-65 derecelerde geziyor. Bu değerleri sabitlemem için ne yapmam lazım hem işlemci voltaj ayarları sürekli değişiyor aynı zamanda çekirdek hızı da öyle.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Kasam phanteks p300 voltajı elle düşürdüm 1.5-2.0 aralarında sürekli değişiyor aynı şekilde çekirdek hızı da 4.6 seviyelerinde çalışıyor bu sefer ısı oyun içi 60-65 derecelerde geziyor. Bu değerleri sabitlemem için ne yapmam lazım hem işlemci voltaj ayarları sürekli değişiyor aynı zamanda çekirdek hızı da öyle.
Sadece Voltajı değiştir bence Ryzen 5 5600x sabit frekans verdiğinde hem daha fazla ısınacak hem de oyunlarda sabit verdiğin frekans kadar fazla FPS etki etmeyecektir.

• BIOS girip Advanced Mode sekmesine giriyorsun. [F7 Tuşu],
• Ai Tweaker menüsüne tıklayıp aşağıda VDDCR Core Voltage Auto kısmını manual yapıp deneyerek kendin stabil değeri bulman lazım 1.10 ile 1.37 arası bir voltaj verebilirsin.
•Advanced menüsüne tıklayıp aşağıda bulunan AMD CBS sekmesinden Global C-state Control disabled yap.

Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra F10 tuşuna basarak bütün değişikleri onaylayıp çık. Test için CPU-Z Benchmark, Prime95, Cinebench R23 gibi programlardan yararlanabilirsin.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Voltaj maks 1.375 1.4v görmüş nerdeyse o voltajlarda o ısı normal gibi.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Voltaj maks 1.375 1.4v görmüş nerdeyse o voltajlarda o ısı normal gibi.
evet baya yüksek 1.20V kaldırır mı bilmiyorum 4.650Ghz çıktığında Cash yiyebilirde hangi sample acaba :D

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
5xxx serisine stabil oc verme sakın pbo dan yap undervoltunu.

Büyük ihtimal radyatör konumu/tube konumu yanlış o yüzden böyledir. Radyatörü nereye konumlandırdın?

evet baya yüksek 1.20V kaldırır mı bilmiyorum 4.650Ghz çıktığında Cash yiyebilirde hangi sample acaba :D
O voltaj yüksek değil çünkü işlemci PPT'sine bak.

65 watt çekiyor. 65 watta 80 derece olması çok saçma ki . Benim işlemci 140 watt çekiyor 82 yi geçmiyor neredeyse(prime95 smallfft)

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
5xxx serisine stabil oc verme sakın pbo dan yap undervoltunu.

Büyük ihtimal radyatör konumu/tube konumu yanlış o yüzden böyledir. Radyatörü nereye konumlandırdın?

O voltaj yüksek değil çünkü işlemci PPT'sine bak.

65 watt çekiyor. 65 watta 80 derece olması çok saçma ki . Benim işlemci 140 watt çekiyor 82 yi geçmiyor neredeyse(prime95 smallfft)
Valla çok neden var da bende soğutmadan şüpheleniyorum ama bir denesin bence ama Sabit frekans vermesin tabi! Bende R5 3600 işlemci ile 110W ~ 90A gördüm, 4.4GHz All Core 1.37V da prime95 smallfft de 92 Tdie dereceyi görünce durdurdum :D

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Valla çok neden var da bende soğutmadan şüpheleniyorum ama bir denesin bence ama Sabit frekans vermesin tabi :D Bende R5 3600 işlemci ile 110W ~ 90A gördüm :D 4.4GHz All Core 1.37V da :D
EDC Throttle'ı açık zaten büyük ihtimal ya da ppt throttlelıyor. Manuel olarak ayar yapması lazım bi de radyatör konumu boruların konumu yanlış bence. Ya da temas noktasında bı problem var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,345
Üyeler
160,684
Son üye
khosohk
Top Bottom