evet fps kaybı olur ama işlemcin 50-60 derece de çalışırHeralde anladım şimdi o işlemi yapacağım umarım işe yarar. Ayrıca interentte core performance boost diye bir şey var onu kapatırsam fps kaybı mı olur?
evet fps kaybı olur ama işlemcin 50-60 derece de çalışırHeralde anladım şimdi o işlemi yapacağım umarım işe yarar. Ayrıca interentte core performance boost diye bir şey var onu kapatırsam fps kaybı mı olur?
Şuan ilk testi yaptım ancak biosta offset yapacağım yeri bulamadım. ASUS TUF marka anakart kullanıyorum. Hangi bölümün içinde ve adı nedir değiştireceğim ayarın?O işlemcinin kaç V'da çalıştığına emin değilim o yüzden değeri kendin bulman lazım. Onu da şöyle yap, Cinebench R23 yükle ve çoklu çekirdek testi yap. Değeri bir yere kaydet. BIOS'tan voltajı offset mode'a al ve + işaretle, 0.2 koy. 1.3V'a kadar çıkacak demek. Sonra sistemi aç bir daha test yap. Eğer skor düşerse voltaj çok az yükselt mesela 0.2 yerine 0.225 gibi. Eğer mavi ekran verirse de aynı işlemi yap. İstersen frekans ve voltaj sabitlersin ama ben öyle sevmiyorum o yüzden bunu tavsiye ederim.
ASUS BIOS'ları bilmiyorum ama Core Voltage olması lazım internetten araştır derim.Şuan ilk testi yaptım ancak biosta offset yapacağım yeri bulamadım. ASUS TUF marka anakart kullanıyorum. Hangi bölümün içinde ve adı nedir değiştireceğim ayarın?
Heralde buldum asus ta VDDCR CPU voltage diye geçiyormuş onu hemen yapıp geliyorumASUS BIOS'ları bilmiyorum ama Core Voltage olması lazım internetten araştır derim.
Neredeyse 1000 puan az değil ama. CPB kapatınca ne durumda?Heralde buldum asus ta VDDCR CPU voltage diye geçiyormuş onu hemen yapıp geliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Test Sonuçları ilk inde 9851 iken diğerinde 8930 Sizce arttırıyım mı 0.2 yi?
@RTX3070
Şuan test ediyorum bir oyunda.Stisfactory de 90-95 arası iken 80-85 arası hatta genellikle 80 lerde geziyor şuan
Kalsın o.Şuan müsaitim Şimdi CPB yi kapatıcağım peki 0.2 yi kaldırayım mı yoksa kalsın mı ?
Çok değil mi?İyimis ben wraith prism ile o değerleri goruyorum