Neler Yeni

5700x3d için ram ve sıvı soğutma önerisi.

TyphoS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Serhat Öner Özkul
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi upgrade ediyorum. Ryzen 5 3600x işlemcimi 5700x3d ye upgrade ettim. Bu işlemciyi en iyi performansta kullanabileceğim ram ve sıvı soğutucu ihtiyacım var.

Ram konusunda 3600 MHz Cl 18 2x16 bir kit düşünüyorum. Daha üst mhzlerde stabilete sorunları olduğunu duydum. Sizin fikirlerinizi de bekliyorum.

Soğutucu konusunda da 240mm bir sıvı soğutma ihtiyacım var. Normalde aklımda MSI mag coreliquid 240r v2 vardı ancak sorunlu bir soğutucu olduğuna dair çok şey okudum. Sistemimdeki diğer bütün elemanlar MSI o da MSI olsun istiyordum fakat vazgeçtim sanırım. Şimdi aklımda Arctic Liquid Freezer III 240 ARGB fiyatı bir tık pahalı ama baya güzel bir soğutucu gibi geldi. Sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

Bütçe konusunda esneğim mantıklı bulursam alırım fiyatı pek önemli değil. Tabi f/p ürünleri her zaman tercih ederim.

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Atilla
3200 veya 3600 seçebilirsin çok bir fark olmaz cl16 olması iyi olur senin için. Ben de 5700x3d kullanıyorum undervolt yaparak kullan pbo üzerinden daha stabil çalışıyor.

Ben hava soğutma ile kullanıyorum çok memnunum. Ama sıvı da tercih edebilirsin.

TyphoS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Serhat Öner Özkul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3200 veya 3600 seçebilirsin çok bir fark olmaz cl16 olması iyi olur senin için. Bende 5700x3d kullanıyorum undervolt yaparak kullan pbo üzerinden daha stabil çalışıyor.

Ben hava soğutma ile kullanıyorum çok memnunum. Ama sıvı da tercih edebilirsin.

Thermalright ürünlerini çok gördüm de nedense bir sıcak gelmediler bana öneriyorsan bir inceliyeceğim. Hava soğutma yeterli geliyor mu? Yeterli geliyorsa kullanabilirim görsel olarak daha şık buluyorum hatta.

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Atilla
Thermalright ürünlerini çok gördüm de nedense bir sıcak gelmediler bana öneriyorsan bir inceliyeceğim. Hava soğutma yeterli geliyor mu? Yeterli geliyorsa kullanabilirim görsel olarak daha şık buluyorum hatta.
Undervolt yaparak kullanırsan fazlasıyla yeterli geliyor. Thermalright ürünleri kendi sitesinden teknik detaylarına bakabilirsin fiyat performans olarak çok güzeller. Yüksek rpmlerde çalışmadan da soğuyor undervolt ile. Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor.

Benim soğutucum tek fanlı coolermasterın o bile yeterli oluyor. Kasa lianli lancool mesh 205. Hava soğutmada kasanın içerisindeki hava akışı da önemli.

TyphoS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Serhat Öner Özkul
Undervolt yaparak kullanırsan fazlasıyla yeterli geliyor. Thermalright ürünleri kendi sitesinden teknik detaylarına bakabilirsin fiyat performans olarak çok güzeller. Yüksek rpmlerde çalışmadan da soğuyor undervolt ile. Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor.
İşlemci soğutucuda aslında benim için önemli olan bir diğer noktada sessizlik o yüzden sıvı soğutma düşünmüştüm hava soğutmalar sanki daha sesli gibi

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Atilla
İşlemci soğutucuda aslında benim için önemli olan bir diğer noktada sessizlik o yüzden sıvı soğutma düşünmüştüm hava soğutmalar sanki daha sesli gibi
Dediğim gibi eğer undervolt yaparsan ısınmayacağı için düşük rpm de sessiz çalışıyor. Kasa fanlarının hızını da ben işlemci sıcaklığı ile entegre ettim hızlanırsa hepsi biraz daha hızlanıyor %50 civarında ama 60-70 i görmüyor.

asko56

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi upgrade ediyorum. Ryzen 5 3600x işlemcimi 5700x3d ye upgrade ettim. Bu işlemciyi en iyi performansta kullanabileceğim ram ve sıvı soğutucu ihtiyacım var.

Ram konusunda 3600 MHz Cl 18 2x16 bir kit düşünüyorum. Daha üst mhzlerde stabilete sorunları olduğunu duydum. Sizin fikirlerinizi de bekliyorum.

Soğutucu konusunda da 240mm bir sıvı soğutma ihtiyacım var. Normalde aklımda MSI mag coreliquid 240r v2 vardı ancak sorunlu bir soğutucu olduğuna dair çok şey okudum. Sistemimdeki diğer bütün elemanlar MSI o da MSI olsun istiyordum fakat vazgeçtim sanırım. Şimdi aklımda Arctic Liquid Freezer III 240 ARGB fiyatı bir tık pahalı ama baya güzel bir soğutucu gibi geldi. Sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

Bütçe konusunda esneğim mantıklı bulursam alırım fiyatı pek önemli değil. Tabi f/p ürünleri her zaman tercih ederim.

ram

sogutucu

TyphoS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Serhat Öner Özkul
ram

sogutucu

Thermalright genel olarak öneriliyor yani şaşırdım. İnceleyeceğim.

Ram olarak benim gözüme iki tane ram takıldı bunlar hakkında ne düşünürsünüz?

Hali hazırda 3000mhz xpg ramlerim var gayette memnunum bunları kardeşimin bilgisayara aktarıcam zaten.

asko56

80+ Silver
Thermalright genel olarak öneriliyor yani şaşırdım. İnceleyeceğim.

Ram olarak benim gözüme iki tane ram takıldı bunlar hakkında ne düşünürsünüz?

Hali hazırda 3000mhz xpg ramlerim var gayette memnunum bunları kardeşimin bilgisayara aktarıcam zaten.
kasanız gözünüzle görebiliceginiz konumda ise rgb li ürün almak işinizi görebilir ama rgb gerekmiyor ise attıgım g-skill degerlendirebilirsiniz

TyphoS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Serhat Öner Özkul
Son karar olarak sanırım

Ram olarak;

bunu alıcam dahua daha uygun ama daha önce duymadım ram ürettiğini güvenemedim o yüzden. 2x16 yeter 4x16 gerek yok o artık sistemi komple değişeceğim zamana kalsın.

Soğutucu olarak;

da bunu düşünüyorum. Aslında Arctic Liquid Freezer III 240 ARGB düşünüyordum ama muadillerine göre fiyatı manasız geldi vazgeçtim.

Ayın 10unda sipariş ederim bakalım memnun kalacak mıyım

Top Bottom