evet tabii kiUltrada mı?
az daha koyar 7800x3d alırım ona vereceğim para yerine elimdekileride satar ddr5 geçerdim daha mantıklı5600 ile 6900xt kullaniyorum 2k da, ultra da yeterli gibi ama yinede az darbogaz olabiliyor rekabetci oyunlarda fps kaybim var gpu dan tam verim alabilmem için 5700X3D ye geçmek ne kadar mantıklı, fiyat 10600tl anasini satayim 5800xd3 ile aynı. bu iki işlemci arasinda kaldim 5700x3d den yanayim fiyati düşerse, çünkü 240mm lik sivi sogutma var ve extra masrafa girmek istemiyorum. sogutma anlaminda tercih ediyorum. ne yapayim sizce? işlemci tam olarak pazara ne zaman girer, fiyatı düşer mi? am5 e geçemem.
sürekli ondan ona geçe geçe hanım dan parpiyi yiyecem. oyun oynamiyoruz ha bire üst segmentaz daha koyar 7800x3d alırım ona vereceğim para yerine elimdekileride satar ddr5 geçerdim daha mantıklı
o zaman sadece satar 7500f e geçerdim hem yarı fiyatına hemde performanslısürekli ondan ona geçe geçe hanım dan parpiyi yiyecem. oyun oynamiyoruz ha bire üst segment
Doğru çok zamlı olacak fakat şuan için am4 yeterince güçlü bir kartken am5e bu kadar para harcamak mantıklı gelmiyor bana. 0'dan dizilecekse tabi yeni her zaman yenidir.Şuan sistem alıp AM4 toplayanlar 3 sene sonra keşke diyecek ama geç kalacaklar, paşa paşa 3 sene sonra gelen tüm zamlarla AM5e geçecek çoğu da
Ama elinde AM4 olanın AM5 geçmesine şuan hiç gerek yok.
Çok teşekkür ederimevet tabii ki
sende nazar var, karti sordun kart yandı, şimdi garantide.Çok teşekkür ederim
Dediğine benzer kasım indirimde 11 bin civarına b650 7500f 7000 mhz 32GB ram aldım onlar halen 5800x3d önersin asla alınmayacak bir işlemci fiyatı yüzünden.10600tl yi 5700x3d ye vereceğime r5 7500f + a620 anakart alır üstünede 16gb ddr5 ram alırım o cpu max 6k oda elinde top b550 olanlar için
cache değeri çok fazla, 96mb geçilir aslında. 5700x3d ile 5800x3d arasında 5 FPS kadar fark var. sadece oyun amaçlı kullanıyorum5600 den 5700x3d geçmeye değmez.
Geçeceksen 5800x3d geç anlamı olsun.
Güzel sistem uzun yıllar gider zaten.
dün vatan da web e özel fiyat 9115tl idi.Biraz önce Vatan'dan 9194 liraya (500 TL Bonus ve 3 taksit imkanı ile) işlemciyi aldım. 5800x3d'den 2000 TL civarında daha ucuz. Aslında parasında değildim. Alsam onu da alırdım ama soğutucum belki buna bile ucu ucuna yeteceği için almadım bir bakıma da. İkisi arasında testlere göre %8 civarında fark var. Msrp fiyatı 249 dolar ancak 295 dolar civarında almış oldum. Bonusla falan biraz daha farkı kapattığım için ve ikinci elde direkt nakit vermem gerektiği için buradan sıfır almak daha mantıklı geldi bana.
Şimdi bu konuyu geçersek asıl soru elimdeki Wraith Prism buna yetecek mi? Her türlü Undervolt yapıp kullanmayı düşünüyorum ama kendini kısacak kadar ısınırsa yeni soğutucu lazım olacak. Am5'e ihtiyacım olmadığı için geçmiyorum ama soğutucu da alacak olursam acaba derim. Gerçi Am5 işlemciler de çok ucuz değil baktım. Daha bunun anakartı, rami falan var.
dün vatan da web e özel fiyat 9115tl idi.Biraz önce Vatan'dan 9194 liraya (500 TL Bonus ve 3 taksit imkanı ile) işlemciyi aldım. 5800x3d'den 2000 TL civarında daha ucuz. Aslında parasında değildim. Alsam onu da alırdım ama soğutucum belki buna bile ucu ucuna yeteceği için almadım bir bakıma da. İkisi arasında testlere göre %8 civarında fark var. Msrp fiyatı 249 dolar ancak 295 dolar civarında almış oldum. Bonusla falan biraz daha farkı kapattığım için ve ikinci elde direkt nakit vermem gerektiği için buradan sıfır almak daha mantıklı geldi bana.
Şimdi bu konuyu geçersek asıl soru elimdeki Wraith Prism buna yetecek mi? Her türlü Undervolt yapıp kullanmayı düşünüyorum ama kendini kısacak kadar ısınırsa yeni soğutucu lazım olacak. Am5'e ihtiyacım olmadığı için geçmiyorum ama soğutucu da alacak olursam acaba derim. Gerçi Am5 işlemciler de çok ucuz değil baktım. Daha bunun anakartı, rami falan var.
5800x3d nin 2..el.fiyati cok sacma pahali sifiri 11300 tl 2..eli 9500 den başlıyorBiraz önce Vatan'dan 9194 liraya (500 TL Bonus ve 3 taksit imkanı ile) işlemciyi aldım. 5800x3d'den 2000 TL civarında daha ucuz. Aslında parasında değildim. Alsam onu da alırdım ama soğutucum belki buna bile ucu ucuna yeteceği için almadım bir bakıma da. İkisi arasında testlere göre %8 civarında fark var. Msrp fiyatı 249 dolar ancak 295 dolar civarında almış oldum. Bonusla falan biraz daha farkı kapattığım için ve ikinci elde direkt nakit vermem gerektiği için buradan sıfır almak daha mantıklı geldi bana.