Neler Yeni

5800x3d Soğutucu olmadan kullanılır mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet günaydın
Bütçe
1000
Bilgisi olan varmı bugün 5600 işlemcimi sattım stok fanı ile beraber 5800x3d alıcam ama soğutucu olmadan takıcam sadece günlük film, twitch ,YouTube izlemek için bi süre çalıştırıcam öyle işlemci için 360 m soğutucu aldım kasa da değiştim eski kasaya 360 m sığmıyor ama aldım kasa ayıplı çıktı iade süreci ile uğraşıyorum demek istedim bu süreç bitene kadar işlemciyi soğutmasız kullansam işlemci zarar görürmü ?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,349
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yüke girmediği sürece stok fanla idare edilir. Bu arada stok fan çıkmıyor bu modelden.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bilgisi olan varmı bugün 5600 işlemcimi sattım stok fanı ile beraber 5800x3d alıcam ama soğutucu olmadan takıcam sadece günlük film, twitch ,YouTube izlemek için bi süre çalıştırıcam öyle işlemci için 360 m soğutucu aldım kasa da değiştim eski kasaya 360 m sığmıyor ama aldım kasa ayıplı çıktı iade süreci ile uğraşıyorum demek istedim bu süreç bitene kadar işlemciyi soğutmasız kullansam işlemci zarar görürmü ?
Açıldığı gibi kapanır hocam. En azından Stock soğutucu lazım.

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,716
İsim
Muhammet Çağrı
o modelde stok fan yok diye biliyorum

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
Kasanın camını açıp soğutucyu kasa içine değilde kasa dışında kursanız olmazmı

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,349
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet günaydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok fan ile alcağını belirtmişşin, yükte kullanmadığın sürece problem olmaz, Undervolt yapmanı öneririm.
Cümle hatası olmuş virgülün önemi 5600 ü sattım kendi stok fanı ile elimde sadece 360 m kaldı fan yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yüke girmediği sürece stok fanla idare edilir. Bu arada stok fan çıkmıyor bu modelden.
Yok diye biliyorum

Kasanın camını açıp soğutucyu kasa içine değilde kasa dışında kursanız olmazmı
Aklıma geldi ama işi şansa bırakmak istemiyorum amatör pc toplayan biriyim bütün eski sistemi kendim topladım a’dan z ye Bilgisayarcı yüzü görmedi ama 360 m zor olur ne kadar sağlıklı olur bilmem

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
Cümle hatası olmuş virgülün önemi 5600 ü sattım kendi stok fanı ile elimde sadece 360 m kaldı fan yok

Yok diye biliyorum

Aklıma geldi ama işi şansa bırakmak istemiyorum amatör pc toplayan biriyim bütün eski sistemi kendim topladım a’dan z ye Bilgisayarcı yüzü görmedi ama 360 m zor olur ne kadar sağlıklı olur bilmem
Hocam bende bilmediğimden sordum hiç sıvı soğutma kurmadığım ve kurmasınıda bilmediğim için hani eğerki dışarıya kurma gibi bi ihtimal söz konusuysa dışarıya ufak bir düzenekle kurabilirsiniz ben bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet günaydın
Stok fan ile alcağını belirtmişşin, yükte kullanmadığın sürece problem olmaz, Undervolt yapmanı öneririm.
Undervolt ne oluyor tam olarak açıklarmısınız ?

Hocam bende bilmediğimden sordum hiç sıvı soğutma kurmadığım ve kurmasınıda bilmediğim için hani eğerki dışarıya kurma gibi bi ihtimal söz konusuysa dışarıya ufak bir düzenekle kurabilirsiniz ben bi sıkıntı olacağını sanmıyorum
Yapılabilir bişey ama eğer iadere ederse fansız denicem kararsızım sadece

ThE LoSt

80+ Gold
Fan çıkmıyor diye biliyorum o üründen idarelik bir soğutucu alman gerekecek fiyatına göre boyundan büyük işler yapar.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yapılabilir bişey ama eğer iadere ederse fansız denicem kararsızım sadece

İşlemciyi boş ve tamamen soğutmasız çalıştırmayı mı soruyorsunuz? BIOS ekranında bile termal limite ulaşır. Bunu düşünmek bile oldukça saçma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ahmet günaydın
Fan çıkmıyor diye biliyorum o üründen idarelik bir soğutucu alman gerekecek fiyatına göre boyundan büyük işler yapar.
Almasına alırım ama elimde kalır zaten hali hazırda 360 mm var en kötü kasanın dışına çıkarıp takarım, ama aldım kasa ayıplı çıktı ve satan firma değişim yapmıyor hakem heyeti ile uğraşıyorum

İşlemciyi boş ve tamamen soğutmasız çalıştırmayı mı soruyorsunuz? BIOS ekranında bile termal limite ulaşır. Bunu düşünmek bile oldukça saçma.
Evet soğutucu olmadan denemek istiyorum sadece elimde 360 m var ama takamıyorum kasaya sığmıyor yeni kasa da ayıplı çıktı değişim ile uğraşıyorum iadere edicek kadar 1 hafta üzeri kullanmalık sadece youtube,twitch, film izlemelik işlemciye zarar gelmeden kullanma ihtimali varmı bilmem lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,607
Üyeler
164,705
Son üye
Stephanim
Top Bottom