58K sistem topladım, Ekleme, Çıkarma önerileriniz var mıdır?

Biraz görselimide tatmin etsin istiyorum hocam evet öyle bir durum var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram MHz arttırıp bi küçük daha performans olsun istedim aio ya gelirsek hocam görsel zevkimide tatmin etsin maksatlı tamamen

Hocam anakarti düşürüp işlemciyi 7500F yapar ramleri ışıksız alırsam evet bende alabiliyorum ama ekran kartı maxlamak için görselimden ve diğer parça performanslarımdan çokta kısmak istemiyorum açıkçası
2.1 de çalışan bir 7200 mhz ram
1.1 de çalışan 6000 ramden daha performanssiz ezbere yüksek sayı mantığıyla secmissin
İşlemci içinde aynı şey geçerli 1080pde bile 7500 yerine 9700 alarak alacağın FPS farkı 10 20 bu 2kda belki hiç olmayacak
Sen asıl farkı yapacak gpudan kirpmissin minik farklara sayılar daha yüksek diye bütçeyi o tarafa kaydirmissin

Ekler

• 1000023171.webp
    1000023171.webp
    87.6 KB · Hit: 10
Sistemi toplama amacınız nedir
Hocam akşamları işten sonra kafa dağıtma durumu toplanma maksadı. Oyun ağırlıklı güncel ve eski oyunlar karışık özellikle FPS ve RPG oluyor bazı bazı hikayeli oyunlar kendimce video edit yapıyorum keza müzik kayıtlarımı alıyorum yine mix mastering işlerimi yapıyorum focusrite 2x2 ses kartım var kendime özel keyiflerim için ayırdığım birkaç saatimi çok görsel zevkimi de yitirmeden aynı zamanda kasma donma olmadan geçirmek tamamen bu :)

Eyvallah hocam açıklayıcı olmuş teşekkür ederim 6000 MHz önerisi birçok arkadaştan geldi işlemci kısmında düzenlemeye gidebilirim 9070 e çıkarsam gayet tabi daha iyi olur

Son düzenleme:

61.262 TL (Ağırlıklı fps oyunu oynuyorum dediniz x3d işlemci en yüksek performansı verir. Video kayıt vb işler içinde Nvidia ekran kartı daha iyi olur.) 9600x 9070xt gibi bir tercihte yapabilirsiniz hikayeli oyunlarda daha iyi performans alırsınız

Aynı bileşenler üzerine 9600x ve 9070xt uyumlu mudur hocam peki

Anakart için 4 soket düşünüyorum bende ilerde ekleme yaparım diye ramlere

Bu fiyata 9070xt yada rtx 5070 den aşagı sistem toplamayın. Kendiniz mi toplayacaksınız hazır mı alcaksınız?

Kendim toplamayı düşünüyorum parça parça alıp tüm ürünleri tek siteden düzenledim şimdilik ama

Geri