6 intake ve 1 exhaust fan mantıklı olur mu ?

M.Barisk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
177
arkadaşlar bu şekilde bir kasa alacağım ve fanlarını bu şekilde yerleştirsem nasıl olur kasa içi airflow iyi midir ? normalde üsttekiler exhaust olarak yerleşitirildiğini sanıyordum ama bu alttaki görsele bakınca üstteki fanların intake olması bana daha mantıklı geldi siz ne düşünüyorsunuz ?
Viewport-mini-Infographics-BK-5.jpg

ben olsam kasanın en üstü de egzoz yapardım

Egzoz ve giriş fanlarının 3 e 1 olması yeterlidir fanları iyi üflüyorsa. Gerisi gereksiz elektrik sarfiyatıdır.

Ekran kartı kasanın altında kalıyor. Ekran kartının ısısını baskılar iyi sonuç alınmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Egzoz ve giriş fanlarının 3 e 1 olması yeterlidir fanları iyi üflüyorsa. Gerisi gereksiz elektrik sarfiyatıdır.
Fanlar argb ise tanesi 4w harcıyor yani saatte 5 kuruş bile değil.

Ekran kartı kasanın altında kalıyor. Ekran kartının ısısını baskılar iyi sonuç alınmaz.

Fanlar argb ise tanesi 4w harcıyor yani saatte 5 kuruş bile değil.
hocam ekran kartının fanları soğuk havayı içine çeker sıcak havayı üstünden,altından(anakarta doğru) ve hdmi,dp portlarını taktığımız yerlerden çıkarır

ben olsam kasanın en üstü de egzoz yapardım
o zaman negatif hava akışı oluyor hocam alttaki fanlarıda takmak istiyorum ekran kartı için

hocam ekran kartının fanları soğuk havayı içine çeker sıcak havayı üstünden,altından(anakarta doğru) ve hdmi,dp portlarını taktığımız yerlerden çıkarır

o zaman negatif hava akışı oluyor hocam alttaki fanlarıda takmak istiyorum ekran kartı için
Alt ve yandan intake üst ve arkadan egzoz yapsan yine 4 intake 3 egzoz oluyor hala pozitiftesin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,622
Üyeler
184,956
Son üye
goteca
Geri