Neler Yeni

Yardım 6 tane pin yamuldu sizce bisey olurmu?

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,865
İsim
Orkun
5500 var dun sogutucu cikarirken boyke kdu duzeltip taktimta sizce uzun vadede veya herhangi bir yakin zamanda bi sorun cikarmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boyle gorunuyo
Bence o şekilde takıp kullanma, pinlere geri dönülemez bir hasar verebilirsin koparsa hiç düzeltilemez. Yarın öbür gün çalışmadığında da çöpe atıp yerine yenisini almak zorunda kalabilirsin.
Bir de şu ihtimali veriyorum, o pinler diğer pinlere temas ederse belki kısa devre tarzı bir şey yapabilir. İşlemcilerin pinlerinde bu durum mevcut mu bilmiyorum ama sonuçta her pinden elektrik çekiyor.
İnce bir cımbızla o pinleri düzeltebildiğin kadar düzelt bence. En azından yamukta dursa dik tutmaya çalış.

Yusoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Yusuf
Performans kaybı olur diyenler ne yaşıyor? Her pinin görseldeki şemada görüldüğü üzere belirli görevleri var: Kimi topraklama, kimi voltaj, kimi DİM-A Ram slot kontolü, kimi DİM-B Ram slot kontrolü vs vs.
Eğer Voltaj veya toprak pinlerinden 1-2 tanesi koparsa bile sorun olmuyor. Nadiren de olsa Voltaj pinlerindeki eksiklik dengesiz voltaja ve bunun sonucunda fazla ısınmaya sebep olabilir.
DİM-A veya B pinlerinden 1 tanesi bile gitse RAM okumaz sistem (A slot pini giderse A slotundaki ramler, B slot pini giderse B slotundaki ramleri sistem görmez veya o slotta ram varken sistem hiç açılmaz. Ses pinlerinden biri kırılırsa sistemden ses alamazsınız falan filan. Performans düşmez kısacası.

2 sene boyunca 2 pini kırık 1151 pin anakartta boşta 80 derecede İ7 6700 kullanan, 6 pini kırık Athlon 3000G'de Overclock deneyen, ve sonuç alan, daha geçen hafta R5 1400'ü yere düşürüp 40-45 dakika 35-40 tane pini tek tek düzeltip çalıştırmayı başaran bir kardeşiniz olarak bu yorumu yaptım :)

Pinleri düzeltip yuvaya oturtun, tüm ramleri okuduysa, sistemden ses alabiliyorsanız, anormal bir durum (mavi ekran vb.) yoksa sıkıntı yoktur. Geçmiş olsun
Alıntıyı görüntüle
Hocam yaklasik 1.30 dakika oyunda max 58 gordum 5500 ve amd wraith prism var bide mx 6

Bence o şekilde takıp kullanma, pinlere geri dönülemez bir hasar verebilirsin koparsa hiç düzeltilemez. Yarın öbür gün çalışmadığında da çöpe atıp yerine yenisini almak zorunda kalabilirsin.
Bir de şu ihtimali veriyorum, o pinler diğer pinlere temas ederse belki kısa devre tarzı bir şey yapabilir. İşlemcilerin pinlerinde bu durum mevcut mu bilmiyorum ama sonuçta her pinden elektrik çekiyor.
İnce bir cımbızla o pinleri düzeltebildiğin kadar düzelt bence. En azından yamukta dursa dik tutmaya çalış.
Suan bayagi dik hocam zaten

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,865
İsim
Orkun

Buğrahan Mert

80+ Silver
5500 var dun sogutucu cikarirken boyke kdu duzeltip taktimta sizce uzun vadede veya herhangi bir yakin zamanda bi sorun cikarmi

Boyle gorunuyo
Kartla fln düzelt tak bir şey olmaz

Hocam yaklasik 1.30 dakika oyunda max 58 gordum 5500 ve amd wraith prism var bide mx 6

Suan bayagi dik hocam zaten
Düzelttiysen sıkıntı yok dikkat et bir dahakine geçmiş olsum hadi

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
AuF
Mining yaparken altın bir kural vardır çalışıyorsa elleme diye. Bence sizde çalışıyorsa dokunmayın. Ben şırınga ucuyla düzeltirken 1 tanesini kırdım ve 2 ram slotu takılıyken bilgisayar boot etmemeye başladı. tek ram slotu takılıyken pc açılıyordu. Sonra tamire gönderip 1 hafta pcsiz kalıp 2000 liraya yakın da para verdim. Siz aynı duruma düşmeyin.

Yusoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Yusuf
Mining yaparken altın bir kural vardır çalışıyorsa elleme diye. Bence sizde çalışıyorsa dokunmayın. Ben şırınga ucuyla düzeltirken 1 tanesini kırdım ve 2 ram slotu takılıyken bilgisayar boot etmemeye başladı. tek ram slotu takılıyken pc açılıyordu. Sonra tamire gönderip 1 hafta pcsiz kalıp 2000 liraya yakın da para verdim. Siz aynı duruma düşmeyin.
Tamamfir hocam sagolun ogutler icin

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Ömer Murat KARACA
PİN tamiri 250-300TL hocam kime 2K bayıldıysanız geçmiş olsun

o şekilde istese de kullanamaz hocam sokete girmez CPU

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
Yunus Kocabay
Tabiiki olur işlemci yuvaya girmez. Düzeltin onları.

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
AuF
PİN tamiri 250-300TL hocam kime 2K bayıldıysanız geçmiş olsun

o şekilde istese de kullanamaz hocam sokete girmez CPU
MSİ yetkili servisi" Servis Point"e bayılmıştım çünkü ürünüm garantiliydi. Ama pinler yamulmamıştı ben düzeltmeye çalışırken kopmuştu. Yİne de pahalı bir fiyat mı ?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Ömer Murat KARACA
MSİ yetkili servisi" Servis Point"e bayılmıştım çünkü ürünüm garantiliydi. Ama pinler yamulmamıştı ben düzeltmeye çalışırken kopmuştu. Yİne de pahalı bir fiyat mı ?
İşlemci 5800X3D falan değilse kesinlikle fazla. Sallıyorum R5 5600 olsa sıfırı zaten 3250TL falan

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
AuF
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,544