Neler Yeni

6000 tl ekran kartı önerisi

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
AMD önermiyorum, ben her konuya paragraf yazsam dahi övecek bir noktalarını bulabiliyorlar. Bu sebepten kendi gözlemlerine göre seç ama benim şahsi fikrim AMD almaman.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Ben bunları bilmiyorum nerden anlayacağım internet kafeciye bunları söylesem yapar mı
yapar knk 10 senelik r7 240'la takas garantili
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD önermiyorum, ben her konuya paragraf yazsam dahi övecek bir noktalarını bulabiliyorlar. Bu sebepten kendi gözlemlerine göre seç ama benim şahsi fikrim AMD almaman.
bende amd önermiyorum da başka kart yok o bütçede 3050'de mantıklı değil bence 2060 olabilir oda ömrünü dolduruyor

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
1500 tl daha koy rtx 3060 al kafan rahat eder en azından ömür boyu amd için sabır çekmezsin :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Deniz TAN
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanımları FPS Oyunları Toplama Ve Hazır Sistemler
Instagram
thanskywalker
Discord
onlytheniz
Not: başka bir forum üyesinin yazısıdır

Abi Bilgisiz Şekilde Yorum Yapmayın Artık Bu Forumda Bunları Anlatmaktan Dilimde Tüy Bitti

Bildiğim Herşeyi Yazacağım Öncelikle AMD Ekran Kartlarının Kullanımı Zordur Almadan Önce Nasıl Kullanacağınızı Öğrenmeniz Gerek Dalga Geçmiyorum Şimdi Anlatıcam

AMD Ekran Kartları NVİDİA Gibi Tak Çalıştır Kartlar Sayılmazlar Özenli Ve Temiz Kurulum Kullanım Gerektiriler AMD Bir Ekran Kartı Aldığınızda Sürücüyü İndirirken O Sürücünün OPTİONAL Değil WHQL Yani Test Sürecini Bitiemiş Temiz Bir Driver Olduğu Anlamına Gelir Sizin WHQL İbareli Driverleri İndirmeniz Gerek Diğer Optional İbareli Driverlar Beta Sürecinde Olanlardır

Driver Kurulumu Yapmadan Önce Windowsun Otomatik Driver Güncellemesini Kapatmalısınız Ve Her Zaman Driver ı İndirdikten Sonra Kurarken İnternet Bağlantınızı Kesmeniz Gerekir Windows Kafasına Göre Driver Yüklemesin Diye Her Zaman Driver ı Yüklemeden Önce Araştırma Yapın Örneğin 1.83.28 Diye bir Yeni Sürüm Driver Çıktığı Hakkında AMD Software Üzerinden Bildirim Aldınız 1 2 gün Bekleyin Ve Forumlarda Araştırın Yada Sorun Bu Sürümü Kullanıp Problem Yaşayan Varmı

AMD Ekran Kartlarının Tavsiye Edilen Çözünürlülük Önerisi Vardır Mesela RX6600 Ekran Kartı 1080P İçin Geliştirilmiştir Siz Gidip Örneğin COD WARZONE Oyununu FSR Yada RSR İle 2K da Oynamaya Çalıştığınız Zaman Kesin İhtimalle Oyun Sırasında Büyük Hatalarla Karşılaşacaksınız AMD Ekran Kartları Hassastır Çünki Az Güç Tüketimi İle En Yüksek Performansı Amaçlar

Wattman Konusuna Gelirse
1-Wattman Bir Hata Değildir
Wattman Herhangi bir Sorun Yaşadığınızda örn: Ani Elektrik Kesintisi Yada Ekran Kartına Zarar Verebilecek Herhangi Bir Durum da Ekran Kartının Ayarlarını 0 Layıp Onu Korumayı Amaçlar Bazen bu Sebebten Sistemden Görüntü Alamayabilirsiniz Zaten bu Yüzden Herkes Bunu Hata Olarak Nitelendiriyor Ve Bencede Oldukça Saçma Ama Dediğim Gibi Hassas Bir Kart Olduğu İçin Gerekli Görmüşler

tekrar söylüyorum bunu bi konuda bi arkadaş yazmıştı koymak istedim @TH4N1Z
Ya Sen Cansın <3

Genzo

80+
Gidip Örneğin COD WARZONE Oyununu FSR Yada RSR İle 2K da Oynamaya Çalıştığınız Zaman Kesin İhtimalle Oyun Sırasında Büyük Hatalarla Karşılaşacaksınız..

Abi ben burayı anlamadım. Ben fsr yi kullanamayacaksam , neden bu yazılım var. Kullanamayacağım yazılımamı para ödüyüm.

Dünden beri ekran kartı almak için 3060 ve diğerleri(6700 , 6600xt , 6600) modelleri arasında karar vermeye çalışıyorum şu an birwz daha amdden uzakaştım. Bu ne ya ben fsr geliştirdim ama oynama.

123456789

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
arda çakmakçı
RX 6600 al geç, kullanımı zor falan değil üstteki arkadaşın alıntıladığı metin saçma biraz. Ekran kartını taktıktan sonra BURADAN sürücüyü indirip kurarsın (şu an son sürüm). Tabii daha önce başka ekran kartı kullanıyorduysan DDU ile temizlemen iyi olur.

Optional olması WHQL sürümünden kötü olduğu ya da stabil olmadığı anlamına gelmiyor, WHQL sürüm kurmak zorunda değilsin.
Kendi adıma konuşacak olursam ben 22.8.1 Optional sürümünü kullanıyorum, oyunlarda WHQL sürümündekinden daha çok FPS alıyorum.
Pc apu ryzen 3 2200g bunu satıp r5 5600 ve rx 6600 alıcam

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas

123456789

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
arda çakmakçı
Optional sürücülerin bazıları sorunsuz ama bazıları çok sorunlu mesela 22.5.1 WHQL 0sorunlu ama 22.7.1 çok sorunlu drop üstüne drop yiyodum ama 22.8.1 ve 22.8.2de 0sorunlu bazıları sorunlu bazıları değil AMD çok sık driver yayınladığı için arada bazıları sorunlu olabiliyo doğru driveri bulursan 0 sorunla kullanırsın
Bu driverlar bikere yüklediğinde yani kullandığında güncelleniyomu tekrar yüklemek kurmak gerektiriyormu kusura bakmayın hiç bilmiyorum bunları

Bu driverlar bikere yüklediğinde yani kullandığında güncelleniyomu tekrar yüklemek kurmak gerektiriyormu kusura bakmayın hiç bilmiyorum bunları
Bide benim ekran kartı alıp yapacaklarım bu driver ı kurmam,başka bir şey varmı wattman yazılım birşeyler diyosunuz anlıyamıyorum🙃

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Yahya Ege
Gidip Örneğin COD WARZONE Oyununu FSR Yada RSR İle 2K da Oynamaya Çalıştığınız Zaman Kesin İhtimalle Oyun Sırasında Büyük Hatalarla Karşılaşacaksınız..

Abi ben burayı anlamadım. Ben fsr yi kullanamayacaksam , neden bu yazılım var. Kullanamayacağım yazılımamı para ödüyüm.

Dünden beri ekran kartı almak için 3060 ve diğerleri(6700 , 6600xt , 6600) modelleri arasında karar vermeye çalışıyorum şu an birwz daha amdden uzakaştım. Bu ne ya ben fsr geliştirdim ama oynama.
Yok öyle bir şey o yazıyı yazan adam saçmalamış istersen rsr de açarsın fsr de istersen o kartla 4k da oynarsın(FPS düşük olur ama oynarsın) baya bı sacmalamislar o yazıda

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas

Bide benim ekran kartı alıp yapacaklarım bu driver ı kurmam,başka bir şey varmı wattman yazılım birşeyler diyosunuz anlıyamıyorum🙃

AMD'nin yazılımını kurarsan, yazılım üzerinden güncelleyebilirsin driverı. Kaldırıp yeniden yüklemene gerek kalmaz.

Genzo

80+
Yok öyle bir şey o yazıyı yazan adam saçmalamış istersen rsr de açarsın fsr de istersen o kartla 4k da oynarsın(FPS düşük olur ama oynarsın) baya bı sacmalamislar o yazıda

Keşke böyle olsa rx580 kullanırken pc ne zaman reset atacak diye düşünmekten psikolojim bozuldu şimdi yine rx6700 alayım diye düşünüyorum ama o riske girmeyi göze alamıyorum. Fazla verecem ama 3060 alıp düşünmek istemiyorum.

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Yahya Ege
Keşke böyle olsa rx580 kullanırken pc ne zaman reset atacak diye düşünmekten psikolojim bozuldu şimdi yine rx6700 alayım diye düşünüyorum ama o riske girmeyi göze alamıyorum. Fazla verecem ama 3060 alıp düşünmek istemiyorum.
Bende var 6700xt ve sorunsuz kullanıyorum sen hangi driveri kullaniyosun? 22.5.1i kur digerini ddu ile kaldırıp sorun düzelmezse PC de MSI afterburnr varsa onu kaldır

Top Bottom