60k ya kendim pc kuruyorum

Mbgider

80+
Reaksiyon skoru
79
Bütçe
55000
Orta üst seviye bir kasa topluyorum bütçemin yettiği kadar. Ekran kartına 3 4 ay sonra alıcam yada upgrade ediceğim mümkün mertebe ekran kartına para çıkartmaya çalışıyorum. X3d olduğu için birkaç ay beni idare eder yada yada param kalıesa 3060 falan alıcam 4 5 ay sonrasına 5070 yapıştırıcam. Planım şimdilik bu

İşlemci
Anakart 1. Seçenek
Anakart 2. Seçenek
Ram

Ram

Ssd
Sıvı soğutucu
Kasa

Böyle 62 ye falan denk geliyor fakat benim bunu 53 54de falan getirmem gerekiyor çok daha kaliteli ve uygun parçalar varsa önerebilirsiniz

Bence ekran kartını önce alman gerektiğini düşünüyorum. Yılbaşı sonrası ekran kartı yüksek ihtimalle artar.

Bence anakarttan kısabilirsin 8+4 pin güç beslemesi ve 13-14-15 fazı olan bir b serisi anakartta bu işlemciyi besler( konudan bağımsız anakart çok güzel gözüküyor ) b650 olur b850 olur ama ileride overclock falan yapacaksan b840 alma overclock için uygun değil diye biliyorum RAM için yapacak bir şey yok maalesef global sıkıntı ne kadar erken alırsan o kadar iyi ama AMD sistem kuracağın çin 6400MHZ yerine 6000MHZ RAM almanı öneririm sıvı sogutucuna bir şey diyemiyorum işlemci kuvvetli bir işlemci ne kadar iyi bir soğutma alırsan o kadar rahat edersin ileride ekstra masraf çıkmaz benden bu kadar yardımcı olamamış olabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence ekran kartını önce alman gerektiğini düşünüyorum. Yılbaşı sonrası ekran kartı yüksek ihtimalle artar.
Katılıyorum RAM gibi ekran kartlarında büyük zam yiyecektir çünkü Nvidia ramleri artık ekran kartlarına kendisi entegre etmeyecekmis Samsung gibi markalara yaptiracakmis buda ekstra maaliyet demek

Bence anakarttan kısabilirsin 8+4 pin güç beslemesi ve 13-14-15 fazı olan bir b serisi anakartta bu işlemciyi besler( konudan bağımsız anakart çok güzel gözüküyor ) b650 olur b850 olur ama ileride overclock falan yapacaksan b840 alma overclock için uygun değil diye biliyorum RAM için yapacak bir şey yok maalesef global sıkıntı ne kadar erken alırsan o kadar iyi ama AMD sistem kuracağın çin 6400MHZ yerine 6000MHZ RAM almanı öneririm sıvı sogutucuna bir şey diyemiyorum işlemci kuvvetli bir işlemci ne kadar iyi bir soğutma alırsan o kadar rahat edersin ileride ekstra masraf çıkmaz benden bu kadar yardımcı olamamış olabilirim

Katılıyorum RAM gibi ekran kartlarında büyük zam yiyecektir çünkü Nvidia ramleri artık ekran kartlarına kendisi entegre etmeyecekmis Samsung gibi markalara yaptiracakmis buda ekstra maaliyet demek
Şöyle bir şey yapsam
Anakartı ASRock B650M Pro RS 7200mhz yapıp rami patriot viper yapıcam işlemciyi 7800x3d yapıcam soğutucuyuda deepcool yapıyorum giriş seviyesi. En azından bi ekran kartıyla kullanmış olucam böyle daha mantıklı gibi. Varmı sizin de tavsiyeniz

ekran kartı 2. el 4070 vesaire de düşünebilirsin rammage bitene kadar. nvidia ve amd kesin üretimde azalmaya gidecek mecburen. nvidia zaten artık ram vermiyor kart üreticilerine fiyatlar iyice şişecek

2. El
ekran kartı 2. el 4070 vesaire de düşünebilirsin rammage bitene kadar. nvidia ve amd kesin üretimde azalmaya gidecek mecburen. nvidia zaten artık ram vermiyor kart üreticilerine fiyatlar iyice şişecek
2. El ekran kartıda alabilirim daha sonra sıfır almak zorunda değilim. Siatemide ikinci el naktım parçalara ama bulamadım

2. el yeni sistemi zor bulursun zaten, bulsan bile aynı fiyata yakın olur taksit olmaz felan fıstık,
2 k lık kule soğutucular işlemcini soğutur, oradan 2.5 k tasarruf edersin,
850 ana kart alıp oradan da bi 5-6 k edersin
hazır almak yerine parçaları amazon/hepsiden felan alırsan 6-9 taksitle alarsın bütçen rahatlar.
hemen kullanma zorunluluğun yoksa önden 9060 xt 9070 xt v.s çekebilirsin amazonda cashback kampanyası varken. diğerlerini sonra çekersin

2. el yeni sistemi zor bulursun zaten, bulsan bile aynı fiyata yakın olur taksit olmaz felan fıstık,
2 k lık kule soğutucular işlemcini soğutur, oradan 2.5 k tasarruf edersin,
850 ana kart alıp oradan da bi 5-6 k edersin
Anakart zaten msib850 tomahawk olarak seçtim diğer asrockla fiyatı aynı

o kadar pahalı bir model de seçmeyebilirsin işte

650nni orta modellerinden bile seçebilirsin. 6-7 k lık b650m lerle bile çok bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum şahsen

dersen ki ana kartım sağlam olsun almışken, 7800x3d yerine başlangıçta 7500f alabilirsin

amazonda sürekli 9 taksitle bulunuyor zaten, bütçen müsait olunca 9700x - 9900x veya 7800x3d - 9800x3d çekersin

Son düzenleme:
o kadar pahalı bir model de seçmeyebilirsin işte

650nni orta modellerinden bile seçebilirsin. 6-7 k lık b650m lerle bile çok bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum şahsen

dersen ki ana kartım sağlam olsun almışken, 7800x3d yerine başlangıçta 7500f alabilirsin
Ben tamamen değişmesi zor olan parçaları orta iyi seçmek istedim ki soneaaında upgrade ederlen zorlanmıyım. Ramddürekt 32den buldum ucuzdan. Mantıklı mı mantıksız mı fikrim bilmiyorum ama ekran kartını yükseltmek benim gözümde daha kolay gözüküyor

Ben tamamen değişmesi zor olan parçaları orta iyi seçmek istedim ki soneaaında upgrade ederlen zorlanmıyım. Ramddürekt 32den buldum ucuzdan. Mantıklı mı mantıksız mı fikrim bilmiyorum ama ekran kartını yükseltmek benim gözümde daha kolay gözüküyor
işlemci daha kolay inan:D çıkarıp diğerini takıyorsun
ekran kartı değişti mi driver silmesi olmazsa format atması felan daha da sıkıntı

Birebir benzer sistem topluyoruz hatta konu açtım kimse ilgilenmemişti bendeki sistem şu : Elimde 1 TB SSD var. Sisteme SSD eklemedim.

İndirim kovalıyorum her parça 1K oynasa mükemmel olur.

BileşenÜrün ModeliFiyat
İşlemciAMD Ryzen 7 7800x3D₺14.800,00
AnakartASUS B650E MAX GAMING WIFI WHITE₺10.650,00
Ekran KartıMSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC₺38.000,00
RAMKingston Beast RGB 2x16GB 6000MHz CL30₺20.000,00
Kasa & PSUNZXT H7 Flow RGB (2024) + 750W 80+ Bronze₺8.059,00
SoğutucuASUS ROG Ryuo III 240 RGB₺3.910,00
SSDElimde Var (Kingston KC3000)₺0,00
TOPLAM₺95.419,00

Birebir benzer sistem topluyoruz hatta konu açtım kimse ilgilenmemişti bendeki sistem şu : Elimde 1 TB SSD var. Sisteme SSD eklemedim.

İndirim kovalıyorum her parça 1K oynasa mükemmel olur.

BileşenÜrün ModeliFiyat
İşlemciAMD Ryzen 7 7800x3D₺14.800,00
AnakartASUS B650E MAX GAMING WIFI WHITE₺10.650,00
Ekran KartıMSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC₺38.000,00
RAMKingston Beast RGB 2x16GB 6000MHz CL30₺20.000,00
Kasa & PSUNZXT H7 Flow RGB (2024) + 750W 80+ Bronze₺8.059,00
SoğutucuASUS ROG Ryuo III 240 RGB₺3.910,00
SSDElimde Var (Kingston KC3000)₺0,00
TOPLAM₺95.419,00
dostum 5070 de 10 k bile oynar ama senin tercihine bağlı estetik düşünüyorsan

ramleri bu arkadaşın alacağı ramlerle değiştirebilirsin. x3d işlemci seçmişsin zaten 2 cl değeri hiçbir şey fark ettirmez + 400mhz daha hızlı .
soğutucuda yine 3 k lık modeller var yetecek

Geri