61K 5070 + R5 7600 Alınır mı?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu özelleştir

Bunu özelleştirince r7 9700x + 32gb ram + soğutucu 61.5k oluyor mantıklı mıdır?

Yoksa senin attığına mi bakayım?

Anakartı

9700x sistemdeki Anakartı b650 eagle yap hava soğutma al sıvı soğutma gereksiz

bunu özelleştir kasa anakart değiştir rami aynısından 32 seç makul fiyata gelir

14295.webp

En iyi seçenek bu bence

Son düzenleme:
bunu özelleştir kasa anakart değiştir rami aynısından 32 seç makul fiyata gelir
Bunda rami 32 yapmak +7k 9700xde ekleyince daha soğutma seçmeden 70k oluyor diğer linkler daha uygun şuan. Tabii bu asus ama PNY ve Palit'de kötü değil diye biliyorum.

Anakartı

Alıntıyı görüntüle
En iyi seçenek bu bence
Şu an bana da en mantıklısı bu geliyor ama Sinerji güvenli mi? Şu ana kadar hep İtopya ve Gaming.gen.tr'den bakıyordum, sorun yaratmaz değil mi?

Bunda rami 32 yapmak +7k 9700xde ekleyince daha soğutma seçmeden 70k oluyor diğer linkler daha uygun şuan. Tabii bu asus ama PNY ve Palit'de kötü değil diye biliyorum.

Şu an bana da en mantıklısı bu geliyor ama Sinerji güvenli mi? Şu ana kadar hep İtopya ve Gaming.gen.tr'den bakıyordum, sorun yaratmaz değil mi?
Sorun yaratmaz

Anakartı

Alıntıyı görüntüle
En iyi seçenek bu bence
hocam cs oynicaksanız 7800x3d tavsiye ederim fps oyunları için biçilmiş kaftan güzel bir oyun işlemcisi 9700x te iyi tabikide

Taksit yapılıyor her sitede, üstüne vade farkı koyuyorlar.
vade farksız almak istesek cok şansımız yok gibi ama +5k koyuyor taksit olunca

hocam cs oynicaksanız 7800x3d tavsiye ederim fps oyunları için biçilmiş kaftan güzel bir oyun işlemcisi 9700x te iyi tabikide

vade farksız almak istesek cok şansımız yok gibi ama +5k koyuyor taksit olunca
Şuan vade farksız sadece itopya var (5 taksit max) onlarda fiyatları uçurmuş. Yani gaminggen'de vade farkı eklenmiş hali ile itopyada ki vade farksız fiyat aynı oluyor hemen hemen. Yalan dolan gibi geldi bana. Hepsiburada var birde ama güvenemiyorum maalesef herhangi bir sorunda muhattap bulamazsam felan ondan dolayı vade farkını gözden çıkardım. Bilindik sitelere bakıyorum.

İşlemci içinde 9700x tercih etmemde ki sebep hem daha az ısınması hemde hemen hemen 7800x3d ile aynı performansta olması. Tek CS oynamıyorum, her türü severim.

Alıntıyı görüntüle
Bu nasıl sizce? Biraz bütçe düşersem.
Onun yerine bunu al

14314.webp

Nedenini tek tek söylüyorum sana:
İşlemciye kanma: Evet 9600X daha iyi bir işlemci ama yanına koydukları parçalar (RAM, SSD, PSU) kalitesiz. Arabanın motoru Ferrari ama tekerlekleri Tofaş gibi düşün, o motorun hakkını veremez o sistem.RAM ve SSD farkı çok büyük: Benim sana attığım sistemde Samsung 990 EVO var,Ayrıca benim attığımda RAM'ler CL30 6000 mhz senin bulduğun CL36 5600 mhz.Saatli bomba meselesi: Senin attığın kasadaki 'Ranker' güç kaynağı güven vermiyor. Benim attığım Segotep ise çinin en iyi kasa markalarından çok daha sağlam. 55 bin TL verdiğin sistemde kaliteli kasa olsun.

RTX 5060 Ti için Ryzen 7500F zaten fazlasıyla yeterli, darboğaz yapmaz. Sırf işlemci bir tık iyi olsun diye sistemin ana omurgasını zayıflatmak saçma.

sinerji 9700x yapıp almak mantıklı mı pny ekran kartı nasıl sıcaklıkları bulamadım

Geri