Neler Yeni

650W 80+ PSU Önerisi

boeasy

80+ Bronze
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
853
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Batuhan
Bu dediklerinin hepsini biliyorum piyasadan haberdarim, madem bu kadar bildin ettin universite bitirdin elektrik elektronikte ustasin, SHP V2'nin eski platformu ve kalitesiz kompanentlerine ragmen, bunca sorun cikarmasina ragmen nasil onerebiliyorsun? Bir suru sistemde tercih edilmesi cepte, ne kadarinda sorun cikarmis peki?

Sadece kapasitor her sey degil tabii ki, Corsair RM serisi direkt kotu olurdu o zaman, ama SHP V2 diplerde geziyor.

Olayi hala markaya cekiyorsun bir de Alman firmasi falan, Corsair dedim kronik VS serisi dedim ya hani, ama ben cahilim, ilginc.
Bütçeye göre marka önerisi yaptım arkadaş kendisi ürünü bulup attı o fiyata orta seviyede alınabilir bir psu ihtiyacını karşılar bunu anlamak bu kadar güç olmasa gerek. Bunca sorun çıkarması diyorsun bende sana sebep sunuyorum fazla satan bir üründe sorun yaşayan kişi sayısı az satan bir üründe sorun yaşayan kişi sayısına göre fazla olabilir bu durum normaldir çünkü daha fazla satıyor. Sana cahil demedim sadece karşında tanımadığın birine bu cümleleri kullanma belki hayatında elektronik devre elemanı görmemişsin lehim yapmamışsın elektronik kart tamiri yapan insana laf sallıyorsun. Ben tekrar belirtiyorum bütçesine göre öneride bulundum ve alınabilir psu bir zamanlar donanim arsivinin ve diğer hazır sistem yapan sitelerin yaptığı sistemlerin içerisinde bulunan psuydu. Şimdi daha kötü performax psular seçiyorlar. Yakın çevremde arkadaşım bir yıldan fazladır 3060 ti sistem ile kullanıyor bir sorun yaşamadı. Gerisi arkadaşın tercihine kalmış konuyu uzatmanın bir anlamı yok.
 
Son düzenleme:

of Beauty and Rage

80+ Silver
Katılım
17 Mayıs 2021
Mesajlar
3,229
En İyi Cevap
1
Bütçeye göre marka önerisi yaptım arkadaş kendisi ürünü bulup attı o fiyata orta seviyede alınabilir bir psu ihtiyacını karşılar bunu anlamak bu kadar güç olmasa gerek. Bunca sorun çıkarması diyorsun bende sana sebep sunuyorum fazla satan bir üründe sorun yaşayan kişi sayısı az satan bir üründe sorun yaşayan kişi sayısına göre fazla olabilir bu durum normaldir çünkü daha fazla satıyor. Sana cahil demedim sadece karşında tanımadığın birine bu cümleleri kullanma belki hayatında elektronik devre elemanı görmemişsin lehim yapmamışsın elektronik kart tamiri yapan insana laf sallıyorsun. Ben tekrar belirtiyorum bütçesine göre öneride bulundum ve alınabilir psu bir zamanlar donanim arsivinin ve diğer hazır sistem yapan sitelerin yaptığı sistemlerin içerisinde bulunan psuydu. Şimdi daha kötü performax psular seçiyorlar. Yakın çevremde arkadaşım bir yıldan fazladır 3060 ti sistem ile kullanıyor bir sorun yaşamadı.

Elime cok fazla kalitesiz sayilabilecek PSU aldim, bunlardan biri de Gamebooster BST-ATX600A, Turkiye'de bu PSU'yu eline alip icini acip paylasmis tek insan benim. Yazik kafama ki diger PSU'lari paylasmadim, keske paylassaydim. Tamir yapamadim, elimde alet yok imkan yok, ama buna ragmen ben de bos degilim. "Belki" dedin de o belkiyi yok ettim sadece :)

PSU onermek marka onermek degil, Corsair oneririm 2012 VS cikarsa ne Corsair'in ne de onerinin anlami kalmaz.

SHP V2'nin dedigim gibi, fiyati da masum degil, sadece 90 TL cikalim, DC-DC ve bagimsiz duzenlemeli bir PSU gelsin:


Donanim Arsivi'nin kullanma sebebi sence kullanilir olmasi mi yoksa ucuz olmasi mi? Zamanina gore ucuz olmasi mi yani. Su an Performax kullanmalarinin sebebi ayni, piyasaya gore ucuz. Kaliteli olduklarindan degil yani. Alinabilir olmadigini onlar da biliyor, sistemin maliyetini dusurelim diye kullandilar hep bu PSU'lari.

Sunu atayim bu arada, 540W.

 

Palyaço

80+
Katılım
7 Ağustos 2022
Mesajlar
74
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
Yaş
18
İsim
Hazar
Nedense üniversite okuyan, bu işe yıllarını adayan bir insanın kalitesiz komponentlerle donatılmış bir üniteyi 'kaliteli' vasfıyla önermesi komiğime gidiyor. Ben bu işin üniversitesini, lisesini ya da bilumum okulunu okumadım. SHP V2 Sharkoon'un başarısız bir ünitesinden ibaret.
 

denizzrn

80+
Katılım
14 Temmuz 2022
Mesajlar
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deniz Zeren
Dostlar sonuc olarak ne almalıyım öneriniz nedir
 

of Beauty and Rage

80+ Silver
Katılım
17 Mayıs 2021
Mesajlar
3,229
En İyi Cevap
1
Dostlar sonuc olarak ne almalıyım öneriniz nedir

1000 TL'nin ustune cikabiliyorsun soyledigine gore, soyle birakayim.


Amerikan fişli geldiğine dair yorum var ancak sanirim bir yanlislik olmus satici tarafli, bu kadar cikamazsan suna da bakabilirsin:

 
Top Bottom