Neler Yeni

6600 Kalitesiz çözünürlük ve nesnelerin geç yüklenmesi

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
Merhabalar. Hevesle bir bilgisayar aldım ve oyun oynamak için oyunlara daldım. Ama tüm hevesimi kıran bir problemim var. Oyunlarda özellikle uzaktaki ve orta mesafedeki nesneler çamur gibi ve karıncalanıyor. Önce siyah noktalar olarak gözüküyor yanına yaklaştıkça belli oluyor ve çizgilerde dalgalanma oluyor. (resimlerdeki duvarlarda, tabelada ve çalılarda bariz belli) GTA da God of War da ve Forza Horizon 5'te denedim sorun aynı (ayarlar hep en yüksek, çözünürlük 1920x1080 Radeon ayarları standart VSR kapalı).
Artık gerçekten küplere binmiş durumdayım. yeni bilgisayardan hevesim kaçtı. Lütfen yardım edin.
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: XFX RX6600.
Ram: 16 Gb 3200Mhz
480GB ssd 1 TB hdd.
Monitör: Dell S2721HGF 27 inç Curved 144Hz 1ms 1080p FHD (FreeSync açık)

Olayla ilgili videolar

God of War ve RDR2 SS (4 mbden büyük olduğu için link veriyorum)
https://resimyukle.io/r/ifFhDCJ23Y (GOW)
https://resimyukle.io/r/ttK4dXWlo4 (GOW)
https://resimyukle.io/r/fqnjwr3PL1 (RDR2)
https://resimyukle.io/r/ZIgiZSA5rP (RDR2)

Ekler

• gta cimen.png
    gta cimen.png
    3.6 MB · Hit: 189
  • gta copy.png
    gta copy.png
    788.6 KB · Hit: 186
  • gta son copyy.png
    gta son copyy.png
    412.4 KB · Hit: 175
  • rdr 2 last.png
    rdr 2 last.png
    4.3 MB · Hit: 195
Son düzenleme:

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
Forza da oyunun sorunu dostum tüm kartlarda oluyor.
Bu konuda aydınlattığın için çok teşekkür ederim dostum. Forzayı referans almağım durumda da. GTA, GOD hatta bırak bunları pubg mobilede bile ekran dans ediyor. Karakterde sıkıntı yok ama çatılar penceler çimenler ve çizgiler çok dalgalınıyor. :) galiba bilgisayarı kutuya koyup tekrar ince hesaba göndereceğim garanti için. Başka bir çözüm yolu bulamadım. 9.5k ya aldığım sistem 2-3 ay geçmeden 15k olmuş. İade etsem zarardayım, Satsam yenisini alamıyorum. TR gençliğine mutlu olmak haram :(

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Son güncelleme:
Sorunu sadece oyunda zannediyordum. Fark ettim ki yükleme ekranlarında da var. Bu gün format attım bir şey değişmedi. Acaba ekran kartı mı yükleyemediği için mi bu beyaz pikseller. Ya da 27 inçe 1080p olmasıyla bir alakası olabilir mi.
Alıntıyı görüntüle
Monitörle alakası yok.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Nasıl tespit ettiniz biraz daha bilgi alabilir miyim? Teşekkürler bu arada yorumunuz için.
ss almak ekran kartından gelen görüntüyü çeker.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun monitörde olsaydı attığınız ss lerde biz görmezdik pikselleşme.

BeKo'O

80+ Silver
Bu bence yetersiz çözünürlük, düşük ölçeklendirme, çizim mesafesi ve düşük kenar yumuşatma gibi etmenlere bağlı bir problem çünkü uzak mesafelerde bu kadar küçük nesne ve köşelerin yüksek kalitede-yumuşatmada renderlanması kolay değil. Bana sorarsanız en az 2K bir monitör gerekir bunun için

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Bu bence yetersiz çözünürlük, düşük ölçeklendirme, çizim mesafesi ve düşük kenar yumuşatma gibi etmenlere bağlı bir problem çünkü uzak mesafelerde bu kadar küçük nesne ve köşelerin yüksek kalitede-yumuşatmada renderlanması kolay değil. Bana sorarsanız en az 2K bir monitör gerekir bunun için
Monitörle alakalı değil gibi

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,305
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Nasıl tespit ettiniz biraz daha bilgi alabilir miyim? Teşekkürler bu arada yorumunuz için.
AMD ayarlarına girip sağ üstteki ayarlar butonuna tıkla. Oradan ekran kısmına gelip Virtual Super Resulation' u aç. Oyuna girip 2560x1440 seç. Sanki daha iyi gibi. Ama fps düşüyor biraz.

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
Monitörle alakalı değil gibi
Bu şüpheyi ortadan kaldırmak için 24 inç monitörü olan bir arkadaştan rica ettim alıp gelecek. Ama monitörden değil gibi. Aldığım ssleri tam kalite abime gönderdim. Abim 24 inç monitörde tam ekran yapınca da görüntünün bozuk olduğunu söyledi. Monitörden olsa bende de bozuk olmazdı diyor. Bana mantıklı geldi açıkçası.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Son güncelleme:
Sorunu sadece oyunda zannediyordum. Fark ettim ki yükleme ekranlarında da var. Bu gün format attım bir şey değişmedi. Acaba ekran kartı mı yükleyemediği için mi bu beyaz pikseller. Ya da 27 inçe 1080p olmasıyla bir alakası olabilir mi.
Alıntıyı görüntüle
Hocam benim dediğim sorun sizde de var, bende dikkatli baktığın takdirde windowsta gezerkende gözüme çarpıyor. Her yerde var yani bu sorun genel olarak oyun odaklı değil.

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
Ömer Aslan
Ben de ilk defa sıfır amd ekran kartı aldım onda da pikselleşme vardı. İyi ki msi almışım ikinci defada da olsa sorunumu çözdüler. Kartı değişirsem kesinlikle amd almayacağım. Aynı şekilde sıfır amd işlemcimde sorunlu çıktı onuda değiştirdiler. Sonuç olarak 50 güne yakın pcsiz kaldım

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
Ben de ilk defa sıfır amd ekran kartı aldım onda da pikselleşme vardı. İyi ki msi almışım ikinci defada da olsa sorunumu çözdüler. Kartı değişirsem kesinlikle amd almayacağım. Aynı şekilde sıfır amd işlemcimde sorunlu çıktı onuda değiştirdiler. Sonuç olarak 50 güne yakın pcsiz kaldım
Sorun nasıl çözüldü, kart mı değişti hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,989
Üyeler
164,938
Son üye
Blacksford
Top Bottom