Neler Yeni

6600 Kalitesiz çözünürlük ve nesnelerin geç yüklenmesi

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Yusuf Bahadır
Merhabalar. Hevesle bir bilgisayar aldım ve oyun oynamak için oyunlara daldım. Ama tüm hevesimi kıran bir problemim var. Oyunlarda özellikle uzaktaki ve orta mesafedeki nesneler çamur gibi ve karıncalanıyor. Önce siyah noktalar olarak gözüküyor yanına yaklaştıkça belli oluyor ve çizgilerde dalgalanma oluyor. (resimlerdeki duvarlarda, tabelada ve çalılarda bariz belli) GTA da God of War da ve Forza Horizon 5'te denedim sorun aynı (ayarlar hep en yüksek, çözünürlük 1920x1080 Radeon ayarları standart VSR kapalı).
Artık gerçekten küplere binmiş durumdayım. yeni bilgisayardan hevesim kaçtı. Lütfen yardım edin.
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: XFX RX6600.
Ram: 16 Gb 3200Mhz
480GB ssd 1 TB hdd.
Monitör: Dell S2721HGF 27 inç Curved 144Hz 1ms 1080p FHD (FreeSync açık)

Olayla ilgili videolar

God of War ve RDR2 SS (4 mbden büyük olduğu için link veriyorum)
https://resimyukle.io/r/ifFhDCJ23Y (GOW)
https://resimyukle.io/r/ttK4dXWlo4 (GOW)
https://resimyukle.io/r/fqnjwr3PL1 (RDR2)
https://resimyukle.io/r/ZIgiZSA5rP (RDR2)

Ekler

• gta cimen.png
    gta cimen.png
    3.6 MB · Hit: 193
  • gta copy.png
    gta copy.png
    788.6 KB · Hit: 190
  • gta son copyy.png
    gta son copyy.png
    412.4 KB · Hit: 178
  • rdr 2 last.png
    rdr 2 last.png
    4.3 MB · Hit: 199
Son düzenleme:

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,314
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Hımm bu neymiş araba vın vınn. Aa soldakilerde neymiş öyle göstergemi olçan çen büyünçe. Oyy.

Ama sanki bana bir tık düşük geldi sanki FPS. Sanki bi 100 görmüşlüğü var gibi duruyor.
Ekstrem 8x MSAA

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ekstrem 8x MSAA
Çok fazlaymış o yahu benim kart kaldırmaz. Direk yok diye seçenek olması lazım seçeyim ben onu.

Ayrıca bu şekilde oynarsan tabi elektrik faturan çok yüksek gelir. Ekran kartına bak. 135w tüketiyor ooh işlemci desek 62w. Oh vallaha. Azıcık düşür şu MSAA değerini beyaa.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,314
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Çok fazlaymış o yahu benim kart kaldırmaz. Direk yok diye seçenek olması lazım seçeyim ben onu.

Ayrıca bu şekilde oynarsan tabi elektrik faturan çok yüksek gelir. Ekran kartına bak. 135w tüketiyor ooh işlemci desek 62w. Oh vallaha. Azıcık düşür şu MSAA değerini beyaa.
Ultra/2x msaa yaptım 75+ alıyorum rahatça otobanda 100 görüyor.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ultra/2x msaa yaptım 75+ alıyorum rahatça otobanda 100 görüyor.
Tamam eyvallah çok iyi değerler ama elektrik çok iyi yansımıyor bence. Azıcık düşürsen ve FPS değerini 75 e sabitle bak o zaman nasıl düşük tüketiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devir tasarruf devri.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Aga AMD 6600 alicaktim tam denk geldiğim konuya bak korktum şimdi alsam mı acaba
Ayy gelen korkuyor giden korkuyor sanki ömründe hiç uzay gemisi görmedin. Hmm ne diyor laa ben.

Yani şey diyecektim sen bundan korkacaksan başka bütün herşeyden kork. Mesela arabalar patlayabiliyor biliyor musun?

GlaypHH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Mahmut Önen
Ayy gelen korkuyor giden korkuyor sanki ömründe hiç uzay gemisi görmedin. Hmm ne diyor laa ben.

Yani şey diyecektim sen bundan korkacaksan başka bütün herşeyden kork. Mesela arabalar patlayabiliyor biliyor musun?
Ne alaka arkadaş sorun karttaysa bile bile uçuruma mı süreyim kamyonumu?

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ne alaka arkadaş sorun karttaysa bile bile uçuruma mı süreyim kamyonumu?
Ozaman çek kenara kardeş. Ne kadar insan bu sorunu yaşamış gör ona göre al. Ben mi diyorum sana balıklama atla diye 😂

GlaypHH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Mahmut Önen
Ozaman çek kenara kardeş. Ne kadar insan bu sorunu yaşamış gör ona göre al. Ben mi diyorum sana balıklama atla diye 😂
E yazıyoruz işte ne kadar adam sıkıntı çekmiş diye gelmiş bana git ötede bak diyorsun 🤣🤣

Bu arada XT lerde de böyle bişey var mı acaba

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,314
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
E yazıyoruz işte ne kadar adam sıkıntı çekmiş diye gelmiş bana git ötede bak diyorsun 🤣🤣

Bu arada XT lerde de böyle bişey var mı acaba
Kartla bağlı değil. RTX 2060 var arkadaşta aynı sorunu yaşamış. Çözüm yok gibi. GTX 1070 ile yaşıyorum sanırım aynısı şuan. Ama oyun siyah beyaz daha renk ayarı yapmadığım için :ROFLMAO:

Top Bottom