Neler Yeni

6700 XT'li sistemde ekran gidip gelme sorunu

MEGRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Gürbüz
Sorun başlıktaki gibi. Eski kartım 1060 3GB idi ve 6700 XT ye geçiş yaptım. Ekranda gidip gelme sorunları yaşamaya başladım fakat oyunlarda hiçbir sıkıntı yaratmıyordu. İşletim sistemi 3 yıldır güncellenip hiç temiz kurulum yapışmamıştı, yeni format attım her şey eksiksiz ve sorunsuz yüklendi fakat sorun hala devam ediyor. İlk olarak Apex Legends oyununu yükledim ve formattan sonra sanal bellek kullanımını kapattım. Apex Legends çökmeye başladı, ardından açtım sorun devam ediyordu. Yaklaşık 3 gündür GPU VRAM testleri, RAM testleri yaptım ama sorunu bulamadım. Ekstra olarak başlat menüsü simgeleri yan yana değil bazen üst üste binmeye başladı.

2.png

1.png

MEGRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Gürbüz
Hakkınızda önyargı yürütmek istemem fakat yaptığınızı hoş bulmadım sorunlu olduğunu düşündüğünüz için mi satılığa çıkardınız?
Kartta bir arıza olduğunu düşünmüyorum ama arıza tespiti için ASUS a göndereceğim. Kartı bizzat görerek ve bir sıkıntı olmaması için şehir dışı elden teslim aldım. Garantiye göndermeden önce başka sistemlerde deneyeceğim. Ben bu sorunu yaşarken yaptığım araştırmalar ve bizzat arkadaşımda da bunu yaşadığını gördüm. Bu sorunun işletim sistemi veya kullandığım çeşitli yazılımlar kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kartın arızasının kesin olduğunu hala bilemiyorum NVIDIA kart alma niyetindeydim fakat bu gayet cazip geldiği için aldım. Ekstradan işlemcim de yetmediği için şuan düşük bir model ya da görüntü vermesi için idareten bir kart işimi görecektir ve yine söylüyorum kartta bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece sorun ne onu bulmaya çalışıyorum.

Silinsin

80+ Silver
Kartta bir arıza olduğunu düşünmüyorum ama arıza tespiti için ASUS a göndereceğim. Kartı bizzat görerek ve bir sıkıntı olmaması için şehir dışı elden teslim aldım. Garantiye göndermeden önce başka sistemlerde deneyeceğim. Ben bu sorunu yaşarken yaptığım araştırmalar ve bizzat arkadaşımda da bunu yaşadığını gördüm. Bu sorunun işletim sistemi veya kullandığım çeşitli yazılımlar kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kartın arızasının kesin olduğunu hala bilemiyorum NVIDIA kart alma niyetindeydim fakat bu gayet cazip geldiği için aldım. Ekstradan işlemcim de yetmediği için şuan düşük bir model ya da görüntü vermesi için idareten bir kart işimi görecektir ve yine söylüyorum kartta bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece sorun ne onu bulmaya çalışıyorum.
Anlıyorum peki bu sorunu araştırırken ürünü satılığa çıkarmış olmanız etik mi sizce? Size yapılanı başkasına yapmak hoş gelmiyor dıştan bakınca.

MEGRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Gürbüz
Sorununa çözüm olarak söylemiyorum ama ihtimal dahilinde bulundurmakta fayda var...

6700 xt güçlü bir kart ve pcie 4.0 tavsiye ediyor. Anakartin pcie 3.0 destekliyor, burada performans kaybı yaşarsın ama bahsettiğin sorununun kaynağı bu mudur bir şey diyemem.

Yine çözüm ve sorun olarak değil ama kaliteli bir psuya geçmeni tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kartı farklı bir sistemde deneme şansın varsa, bir denemeni tavsiye ederim
Tavsiyeniz için teşekkür ederim bunları düşündüm göz önünde bulunduracağım. X570 platformu ve daha kaliteli bir PSU ile denemeye çalışacağım eğer bulabilirsem. Böylelikle sorunu daha iyi anlamış olurum veya sorun ortadan kalkar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlıyorum peki bu sorunu araştırırken ürünü satılığa çıkarmış olmanız etik mi sizce? Size yapılanı başkasına yapmak hoş gelmiyor dıştan bakınca.
Tamam korkmayın ekstra olarak ekran gidip gelme sorunu yaşadığımı ama bunun sebebinin neden kaynaklı olduğumu bilmediğimi yazacağım. İçiniz rahat olsun. Ayrıca satış işlemi olsa bile numaram adresim ve yüzüm gözükmektedir sattığım ürünleri de evimde test ettirmeden satmam. Deneyip alabilirsin.

Son düzenleme:

MEGRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Gürbüz
Sorun çözülmüştür çeşitli ayarlar yaptım fakat hangisinin etkili olduğunu bilmiyorun. 2 gündür sıkıntı yaşamıyorum. Yaptığım bazı ayarlar bios üzerinden bazıları ise driver üzerindeki teknolojilerden yapılarak giderildi.

DicDal

80+
AMD tarafında Apex legends'de sorun var

MEGRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Gürbüz
AMD tarafında Apex legends'de sorun var
Evet doğru olabilir ben şuan bir sorunla karşılaşmadım hatta oyunu oynuyorum umarım ilerleyen zamanlarda sıkıntı çıkmaz.

Top Bottom