Yardım 7000TL 2K Monitör Önerisi

arkadaşlar bende r5 7600 rx 7800xt var samsung odeysey g4 kullanıyorum 240hz 1080p bu 2k 180 e geçrmek mantılık mı sizce

arkadaşlar bende r5 7600 rx 7800xt var samsung odeysey g4 kullanıyorum 240hz 1080p bu 2k 180 e geçrmek mantılık mı sizce
1080p oyunu için çok güzel bir monitör gerçekten. Biraz kontrastı düşük ama gayet iyi bir monitör.
Sistemin 2K sistemi hocam geçmelisin kesinlikle.

Videoyu izleyin o zaman. Ghosting hikayeli oyunlarda da çok önemlidir. Yavaş VA alırsanız sonuç videodakiler gibi olur.
Haklısınız ama bütçe düşük olunca yapacak bir şey yok. Bir çok VA monitörün yaşadığı bir sorun bu.
2K 5.5K civarında çok fazla seçenek yoktu.
KTC alternatif önermemin sebebi de buydu aslında.
Viewsonic'te karar kılmıştı en son umarım onu almıştır.

Haklısınız ama bütçe düşük olunca yapacak bir şey yok. Bir çok VA monitörün yaşadığı bir sorun bu.
2K 5.5K civarında çok fazla seçenek yoktu.
KTC alternatif önermemin sebebi de buydu aslında.
Viewsonic'te karar kılmıştı en son umarım onu almıştır.
Yapacak bir şey var işte düşük bütçede ips almak gerekiyor. Ondan sonra konu açıp VA almayın ghosting sorunlu diyecek arkadaş. Tüm va monitörler ghosting sorunludur algısı da buradan çıktı. Bu algıyı daha da fazla artırmanın manası yok. Viewsonic'in de incelemesi yok. Düşük bütçede genelde pek iyi değil viewsonic. KTC burada en güvenli seçenek. Ghosting sorunu yok. Ölçüm verileri de fena değil. 7k bandında oldukça mantıklı.

Yapacak bir şey var işte düşük bütçede ips almak gerekiyor. Ondan sonra konu açıp VA almayın ghosting sorunlu diyecek arkadaş. Tüm va monitörler ghosting sorunludur algısı da buradan çıktı. Bu algıyı daha da fazla artırmanın manası yok. Viewsonic'in de incelemesi yok. Düşük bütçede genelde pek iyi değil viewsonic. KTC burada en güvenli seçenek. Ghosting sorunu yok. Ölçüm verileri de fena değil. 7k bandında oldukça mantıklı.
IPS'lerde de ghosting var bu arada tabii ki, Fast IPS olmadıkça onlarda da çok sık ghosting oluyor.
Ama dediğiniz gibi düşük hızdaki bütün VA monitörlerde istisnasız black smearing ve haraket bulanıklılığı var.
IPS'ler de kontrast doygunluğu bulamıyorsunuz. Siyahları gri görüyorsunuz. Dizi-Film içerikler yeterli tadı vermiyor vs.
Ama dediğinize katılıyorum VA bu bütçelerde tercih etmemek gerçekten en doğrusu olur. Bende artık VA önermeyeceğim bu bütçelerde..

IPS'lerde de ghosting var bu arada tabii ki, Fast IPS olmadıkça onlarda da çok sık ghosting oluyor.
Ama dediğiniz gibi düşük hızdaki bütün VA monitörlerde istisnasız black smearing ve haraket bulanıklılığı var.
IPS'ler de kontrast doygunluğu bulamıyorsunuz. Siyahları gri görüyorsunuz. Dizi-Film içerikler yeterli tadı vermiyor vs.
Ama dediğinize katılıyorum VA bu bütçelerde tercih etmemek gerçekten en doğrusu olur. Bende artık VA önermeyeceğim bu bütçelerde..
GS27QC'nin sadece sorunu ghosting değil. Renk gamutu ve parlaklığı da berbat. Hız harici olarak da çöp yani. 250nit altında LCD monitör önermemeye çalışıyorum. Yetmiyor çünkü. Bu monitör 220nit (oled seviyesinde). Renk gamutu ise renkleri doğru gösterecek kadar bile doygun değil. Olması gerekenden daha solgun gösterecek kadar kötü. Bu yüzden öneri yaparken incelemesi (mümkünse ghosting testi) bulunan modellerden öneri yapmaya çalışın. Veya QD takısı koyulan VA monitörleri önerin. Onların renk gamutları ortalamanın üstünde oluyor.

Fast İPS'e gelecek olursak öyle bir panel türü yok. Ortalamadan hızlı olunca (1-2ms) Fast İPS diye pazarlıyor markalar. Fast İPS olmayan ghosting sorunsuz monitörler de bolca var. Hatta her çıkan monitörü Fast veya Rapid İPS diye pazarlıyorlar. Yani artık bu standart haline geldi. Satış amaçlı yapılan bir şey.

Ghosting İPS panellerde oldukça zor karşılaşılan bir durum, günümüz modellerin de spesifik olarak ghosting sorunlu bir model aramadıkça gözle görülür veya rahatsız olunacak bir ghosting söz konusu olmaz, olamaz. Yok demiyorum ama çoğu monitör de dediğim gibi ya gözle görülür yok ya da rahatsız olmayacağınız kadar az. Bir kaç model de olabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Düşük bütçede İPS, ortalama bütçe de ihtiyaca göre İPS-VA, üst segmentte genel de VA ideal oluyor. Yine kullanım amacına bağlı olarak üst segmentte de İPS tercih edilebilir.

Geri