%75 iş, %25 oyun için sistem tavsiyesi (35-45k)

averaj

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
40000
Arkadaşlar Selam,

Sistemim baya eski, ham verilerle uğraştığım işimde neredeyse yeni bir sistem dizmem lazım. Bir tek GT1030 ekran kartımı şu anlık kullanacağım fakat ileride bunu da değiştirmeyi düşünüyorum. Benim için şu an işlemci öncelikli.
Düşündüğüm donanımlar:

Anakart:
Asus PRIME B650M-R
Colorful Battle-Ax B650M
Gigabyte B850m Force
Biostar B650MP-E Pro
2 adet M2 slot olması benim için artı olur, tavsiyelere açığım...

İşlemci:
Ryzen 7 7700
Ryzen 7 7700x
Ryzen 7 8700f
Ryzen 7 9700x
Tavsiyelere açığım...

32 GB 6000mhz ram ve 2 TB m2 ssd düşünüyorum. İlk başta darboğaz yaşayacağımın farkındayım. İşlemciler konusunda kafam karışık, hangisi ekstra soğutucu ister, istemez bilemiyorum. Yükseltebilme-uyumluluk bakımından uygun gördüğünüz kombinleri paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.

Arkadaşlar Selam,

Sistemim baya eski, ham verilerle uğraştığım işimde neredeyse yeni bir sistem dizmem lazım. Bir tek GT1030 ekran kartımı şu anlık kullanacağım fakat ileride bunu da değiştirmeyi düşünüyorum. Benim için şu an işlemci öncelikli.
Düşündüğüm donanımlar:

Anakart:
Asus PRIME B650M-R
Colorful Battle-Ax B650M
Gigabyte B850m Force
Biostar B650MP-E Pro
2 adet M2 slot olması benim için artı olur, tavsiyelere açığım...

İşlemci:
Ryzen 7 7700
Ryzen 7 7700x
Ryzen 7 8700f
Ryzen 7 9700x
Tavsiyelere açığım...

32 GB 6000mhz ram ve 2 TB m2 ssd düşünüyorum. İlk başta darboğaz yaşayacağımın farkındayım. İşlemciler konusunda kafam karışık, hangisi ekstra soğutucu ister, istemez bilemiyorum. Yükseltebilme-uyumluluk bakımından uygun gördüğünüz kombinleri paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.
İndirim kovalayıp Ultra 7 265KF ve uyumlu bir anakart al iş için hepsini mahveder. Her işlemci ek soğutucu istiyor bu arada ama kule tipi yeter çoğuna.

İndirim kovalayıp Ultra 7 265KF ve uyumlu bir anakart al iş için hepsini mahveder. Her işlemci ek soğutucu istiyor bu arada ama kule tipi yeter çoğuna.
Doğru, ben sıvı soğutucu vs kastetmek istemiştim aslında. Ultra 7 265KF'yi araştırıcam, teşekkür ederim.

Geri