YazılımKafa
80+ Gold
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi ona bakıcampbo kapalıyken ve overclock yokken kaç puan veriyor
Şimdi ona bakıcampbo kapalıyken ve overclock yokken kaç puan veriyor
bide önceden nasıldı?Şimdi ona bakıcam
5600x ten bile düşük puanbide önceden nasıldı?
Asus bios ta turbo game modu açmıştım. Onu kapattım denemek için ve evet sebebi buymuş. Onu kapatınca sıcaklıklar 85 e fırladı. Skor belli değil ama tabloya göre 13-14k civarı gelecek gibi gözüküyor. Sıcaklıkların artma sebebi güç tüketiminin artması. Ama frekanslar aynı. Hatta frekanslar daha düşük bile. Garip bir şeybide önceden nasıldı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
5600x ten bile düşük puan
normalde boost clock max 5ghz ama sizin 5.2 de çalışıyorFan hızlarını artırdım. Testteki dereceler böyle. Overclock lu işlemci. Pbo falan açık
Test sırasında genelde 65 derece falandı
Bu sefer 10 bininde altına düştü puanı
Ben öyle yaptım. 5.4 ghz e kadar çıkıyornormalde boost clock max 5ghz ama sizin 5.2 de çalışıyor
anladımBen öyle yaptım. 5.4 ghz e kadar çıkıyor
Modu kapattık sıcaklık 85 oldu. Anlaşılan soğutmayla ilgili ciddi bir sorunum varbide önceden nasıldı?
5600x ten bile düşük puan
düzeldiyse ne mutlu size bios bios güncel dimiAsus bios ta turbo game modu açmıştım. Onu kapattım denemek için ve evet sebebi buymuş. Onu kapatınca sıcaklıklar 85 e fırladı. Skor belli değil ama tabloya göre 13-14k civarı gelecek gibi gözüküyor. Sıcaklıkların artma sebebi güç tüketiminin artması. Ama frekanslar aynı. Hatta frekanslar daha düşük bile. Garip bir şey
birde oyunlarda test edicem ona göre açar veya kapatırım
kesinlikle soğutucuyu söküp bi bakınModu kapattık sıcaklık 85 oldu. Anlaşılan soğutmayla ilgili ciddi bir sorunum var
Bios güncel. 14470 puan aldım. Düzeldi iyi güzelde 85 derece hiç hoş değil. Soğutucuyu sökme sökerimde yerine takacak tornavida yok. Kaldım sıkıntıya. Bir soğutucu için ekstra tornavida mı alıcam hay böyle işedüzeldiyse ne mutlu size bios bios güncel dimi
kesinlikle soğutucuyu söküp bi bakın
hocam bi video da görmüştüm fanların yönü nasıl egzoz tarafından hava alıyorsa soğutmayı etkiliyormuş çünkiBios güncel. 14470 puan aldım. Düzeldi iyi güzelde 85 derece hiç hoş değil. Soğutucuyu sökme sökerimde yerine takacak tornavida yok. Kaldım sıkıntıya. Bir soğutucu için ekstra tornavida mı alıcam hay böyle işe
Kafamı çok kurcalıyor bu mesele
Yok yönleri doğru. Egzoza doğru üflüyorhocam bi video da görmüştüm fanların yönü nasıl egzoz tarafından hava alıyorsa soğutmayı etkiliyormuş çünki
-blok |fan olarak düşünelim
egzoz fanı |-|- bu şekildeyse performans düşüyormuş
biraz az değilmi hocamYok yönleri doğru. Egzoza doğru üflüyor
Termal macunlar bu durumda
Alıntıyı görüntüle
Thermal grizzly macunum gelmedi ki onu süreyim. Miktar mı olmadı acaba