Neler Yeni

Çözüldü✓ 7500f hava soğutucuya rağmen ısınıyor

YazılımKafa

80+ Gold
Thermalright phantom spırıt hava soğutucum var. Cinebench testinde 85 dereceyi görüyor. Biraz overclock var işlemci 5.4 ghz leri görebiliyor ama genelde 5.2 de . Yinede fazla sıcak. Kasa akvaryum kasa. 7 fan var 3 tanesi içeri hava alıyor 3 tane üstte tahliye fanı 1 de egzoz fanı. Termal macun soğutucudan çıkan macun. Sizce ne yapmalıyım

Ekler

• IMG_0761.jpeg
    IMG_0761.jpeg
    1.5 MB · Hit: 40
  • IMG_0762.jpeg
    IMG_0762.jpeg
    681.2 KB · Hit: 40

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
HasHoca
Thermalright phantom spırıt hava soğutucum var. Cinebench testinde 85 dereceyi görüyor. Biraz overclock var işlemci 5.4 ghz leri görebiliyor ama genelde 5.2 de . Yinede fazla sıcak. Kasa akvaryum kasa. 7 fan var 3 tanesi içeri hava alıyor 3 tane üstte tahliye fanı 1 de egzoz fanı. Termal macun soğutucudan çıkan macun. Sizce ne yapmalıyım
Hocam sorun sokette olabilir mi ? İşlemci AM5 soket takılan aparatın üstünde kocaman AM4 yazıyor . Belkide soğutucu tam temas edemediğinden ısınıyor olabilir . Kutu içinden sadece bu aparat mı çıktı hocam ?

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Furkan Enes Kaplan
Hocam sorun sokette olabilir mi ? İşlemci AM5 soket takılan aparatın üstünde kocaman AM4 yazıyor . Belkide soğutucu tam temas edemediğinden ısınıyor olabilir ? Kutu içinden sadece bu aparat mı çıktı hocam ?
alakası yok hocam aynı destek
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci voltajı yüksek geliyordur ama peerless assassin ile max 57 görüyorum aynı işlemci bir sorun var gibi

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ozan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Donanım.
gpu modeli ve ısısını da söyleyebilir misiniz kasanın sirkülasyonunu ona göre düşünelim, ayrıca vidaları tam sıkmadıysanız soğutucu temas etmemiş olabilir.

Bünyamina

80+ Platinum
Macun düzgün sürülmemiş. Birde test de bu sıcaklığa yakın 80 civarını görür. Bu gayet normal. Oyunlarda takılırken asla görmezsiniz.
Düzgün macun uygulayın. Montajının sağlam olduğuna emin olun.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Tayfun Balım
Hocam bende de 7500F ve Phantom Spirit var. PBO açık oc yok. Macun mastergel maker max 67 derece 10dk multicore. voltaj otomatik 1.3 e kadar çıkıyor. Test içi 5.3 5.4 ghz görüyor mu işlemci?

YazılımKafa

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sorun sokette olabilir mi ? İşlemci AM5 soket takılan aparatın üstünde kocaman AM4 yazıyor . Belkide soğutucu tam temas edemediğinden ısınıyor olabilir . Kutu içinden sadece bu aparat mı çıktı hocam ?
Destek aynı ondan değil

alakası yok hocam aynı destek

işlemci voltajı yüksek geliyordur ama peerless assassin ile max 57 görüyorum aynı işlemci bir sorun var gibi
1.4 v civarı oluyordu

gpu modeli ve ısısını da söyleyebilir misiniz kasanın sirkülasyonunu ona göre düşünelim, ayrıca vidaları tam sıkmadıysanız soğutucu temas etmemiş olabilir.
Sapphire pure rx 7800xt . Furmark testi

Macun düzgün sürülmemiş. Birde test de bu sıcaklığa yakın 80 civarını görür. Bu gayet normal. Oyunlarda takılırken asla görmezsiniz.
Düzgün macun uygulayın. Montajının sağlam olduğuna emin olun.
Düzgünden kastın ne? Miktar mı yayılım mı? Tam olarak ne?

Hocam bende de 7500F ve Phantom Spirit var. PBO açık oc yok. Macun mastergel maker max 67 derece 10dk multicore. voltaj otomatik 1.3 e kadar çıkıyor. Test içi 5.3 5.4 ghz görüyor mu işlemci?
Testlerde 5.2 Bende niye 85 anlamıyorum

macun yetersiz. yenilemen lazım
Miktar mı az? Macunu dün sürdüm bu arada. Yani kuru değil

Ekler

• IMG_0740.jpeg
    IMG_0740.jpeg
    1.6 MB · Hit: 18

Bünyamina

80+ Platinum
Düzgünden kastın ne? Miktar mı yayılım mı? Tam olarak ne?
Miktar. Çok az sürmüşsün. Zaten gözüktüğü üzere köşelere gitmiş çoğunluğu. Macunu güzelce uygula. Yani şu attığın resme 2 saniye baksan anlarsın.

YazılımKafa

80+ Gold
Miktar. Çok az sürmüşsün. Zaten gözüktüğü üzere köşelere gitmiş çoğunluğu. Macunu güzelce uygula. Yani şu attığın resme 2 saniye baksan anlarsın.
inat ettim gece gece tekrar söküp baştan sürücem. Macun sert macundu o yüzden uygularken düzgün yapamadım. Şimdi baştan yapıcam

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Tayfun Balım
Değerler normal gibi geldi bana. occt xtreme multicore test açık 76 77 derece şuan 4950 mhz 1.3v
5300 5400 mhz için normal gibi

inat ettim gece gece tekrar söküp baştan sürücem. Macun sert macundu o yüzden uygularken düzgün yapamadım. Şimdi baştan yapıcam
Soğutucudan gelen TF7 yse o macunu çok sevemedim aşırı katı. Yeni sürülmüş macun 6 aylık gibi duruyor.

YazılımKafa

80+ Gold
Değerler normal gibi geldi bana. occt xtreme multicore test açık 76 77 derece şuan 4950 mhz 1.3v
5300 5400 mhz için normal gibi

Soğutucudan gelen TF7 yse o macunu çok sevemedim aşırı katı. Yeni sürülmüş macun 6 aylık gibi duruyor.
Macunu tekrar sürüp deneyeceğim. Herkes 60-70 derece diyor . Testlerde öyle olması lazım benim anladığım

Top Bottom