7500F Sıcaklık normal mi ?

Sameta16

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba 7500F işlemcim var. Geçenlerde Stres testi yaptım. 10 dakikalık bir test sonucunda işlemci sıcaklığım max. 92 dereceyi gördü. Boştayken 40-50 derece arasında seyir ediyor. Cs tarzı oyunlar oynuyorum ve arada Alt tab atarak kontrol ettiğimde 70-78 derece arasında seyir ediyor. Sıcaklıkları bana pek normal gelmedi ama sizce normal mi ? Thermalright Assassin King 120 SE (kule tipi soğutucu) kullanıyorum.

Bana bir tık yüksek geldi o cooler ile. Aynı işlemciye sahibim ama dark freezer ile kullanıyorum hangi stress programını kullandınız ben de deneyeyim. Size de referans olur.

stres testi sonucu fazla, fakat oyun içindeki dereceler normal gözüküyor. boşta da ortalama 30-45 derece arasında olması gerekiyor.

Bana bir tık yüksek geldi o cooler ile. Aynı işlemciye sahibim ama dark freezer ile kullanıyorum hangi stress programını kullandınız ben de deneyeyim. Size de referans olur.

Cinebench ve Prime95 ile yapmıştım hocam ikisinde de yaklaşık aynı derecelere ulaştı. Referans olabilirseniz sevinirim​

Cinebench ve Prime95 ile yapmıştım hocam ikisinde de yaklaşık aynı derecelere ulaştı. Referans olabilirseniz sevinirim​

Mesai çıkışında eve geldiğimde deneyeceğim hocam.

Sıvı soğutma arıza çıkarabilir fakat hava soğutma en garantisidir. Alacaksanızda bu bütçeye en iyilerden diye biliyorum.

kullandığın soğutucu gayet güzel aslında. 7500f i serin tutar. en son ne zaman termal macunu yeniledin? 92 derece o soğutucu için fazla.

Kasa veya işlemci fanında diziliminde & çıkışlarda hata olmalı.
7500f + phantom spirit 80’i geçmiyorum
Oyunlarda 60-65

Arkadaşlar merhaba 7500F işlemcim var. Geçenlerde Stres testi yaptım. 10 dakikalık bir test sonucunda işlemci sıcaklığım max. 92 dereceyi gördü. Boştayken 40-50 derece arasında seyir ediyor. Cs tarzı oyunlar oynuyorum ve arada Alt tab atarak kontrol ettiğimde 70-78 derece arasında seyir ediyor. Sıcaklıkları bana pek normal gelmedi ama sizce normal mi ? Thermalright Assassin King 120 SE (kule tipi soğutucu) kullanıyorum.
sıcaklıklar yüksek gibi geldi termal macun sürdünüz mü veya soğutucuların altında işlemcinin üstüne gelen kısımlarda yapışkan olabiliyor bu modelde var mı emin değilim internetten bakın isterseniz sökmediyseniz

Muhtemelen ya jelatini çıkarmadınız yada termal macun sürmediniz

Ekran görüntüsü 2025-04-13 111120.png
Ekran görüntüsü 2025-04-13 113642.png

Kutudan çıkan Tf7 macun ile dün topladığım sistemin normal ayarlarda stres testi ,seninki fazla gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,484
Üyeler
183,126
Son üye
tyln
Geri