7500F Sıcaklık normal mi ?

+ olarak bilgisayarın ne kadar havadar olduğu da önemli. kasanın önü kapalıysa, yeteri kadar hava girişi olmuyorsa sıcaklıklar yükselir. kasanın her tarafı mesh olsa bile eğer kapalı bir yerde duruyorsa yine yeterli havayı alamadığı için kasanın içi ısınır.

Arkadaşlar merhaba 7500F işlemcim var. Geçenlerde Stres testi yaptım. 10 dakikalık bir test sonucunda işlemci sıcaklığım max. 92 dereceyi gördü. Boştayken 40-50 derece arasında seyir ediyor. Cs tarzı oyunlar oynuyorum ve arada Alt tab atarak kontrol ettiğimde 70-78 derece arasında seyir ediyor. Sıcaklıkları bana pek normal gelmedi ama sizce normal mi ? Thermalright Assassin King 120 SE (kule tipi soğutucu) kullanıyorum.
kalitesiz bi macun kullanıyorum ondan dolayıda bi tık yüksek geliyor benimki bana ama sizinki fazla yüksek
1744637261899.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Kutudan çıkan Tf7 macun ile dün topladığım sistemin normal ayarlarda stres testi ,seninki fazla gibi
hocam sizde teste maksimum kaç watt gösteriyor ?

Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Termal macunu stres testinden önce sürmüştüm. + olarak kasam Vento12AL modeli Ekstra bilgi olarak da anakartım MSI B650M-B. Termal macununu mesai çıkışı tekrardan temizleyip süreceğim. Termal macunu sürmemden kaynaklı olabilir mi ? Ve nasıl sürmem gerekiyor. Bu arada sürdüğüm termal macun mx-6

Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. Termal macunu stres testinden önce sürmüştüm. + olarak kasam Vento12AL modeli Ekstra bilgi olarak da anakartım MSI B650M-B. Termal macununu mesai çıkışı tekrardan temizleyip süreceğim. Termal macunu sürmemden kaynaklı olabilir mi ? Ve nasıl sürmem gerekiyor. Bu arada sürdüğüm termal macun mx-6
hocam nasıl sürmeniz gerektigine bu videoyu izleyerek bakın

Ekran görüntüsü 2025-04-14 192743.png

kalitesiz bi macun kullanıyorum ondan dolayıda bi tık yüksek geliyor benimki bana ama sizinki fazla yüksek Alıntıyı görüntüle

hocam sizde teste maksimum kaç watt gösteriyor ?
Hocam sizinle aynı testi yapıyım dedim daha fazla ısındı , termal macun kalitesizdir diye eski macunu temizledim ve attığınız videodaki gibi uygulayıp kapattım. Amd programı üzerinde otomatik overclock açık ve bios da turbo boost açık hocam onların etkisi var mıdır ?

Alıntıyı görüntüle

Hocam sizinle aynı testi yapıyım dedim daha fazla ısındı , termal macun kalitesizdir diye eski macunu temizledim ve attığınız videodaki gibi uygulayıp kapattım. Amd programı üzerinde otomatik overclock açık ve bios da turbo boost açık hocam onların etkisi var mıdır ?
sanmıyorum hocam kasanın fanları doğru şekilde takılı mı 35 saniyee gibi kısa bi sürede 95 derece

sanmıyorum hocam kasanın fanları doğru şekilde takılı mı 35 saniyee gibi kısa bi sürede 95 derece
Hocam bir değişiklik yapmadım fakat cs ye girip yaklaşık 2 3 saat boyunca oynadım ara sıra alt tab atıp sıcaklıkları kontrol ettiğimde 64-72 derece arasında seyir ettiğini gördüm. 3-4 adet farklı programda stres testi gerçekleştirdim 2 sinde 90 derece bir tanesinde attığım ss de olduğu gibi 95 derecede seyir etti fakat cpu-z de stres testi yaptığımda 90 dereceye ulaşmadı hatırladığım kadarıyla 86 derecede kaldı. Kasanın fanlarında herhangi bir değişiklik gerçekleştirmedim ön fanlar içeriye egzoz fanı da dışarıya üfleyecek şekilde takılı . Kule tipinin fanı da egzoz fanına üfleyecek şekilde takılı problemin ne olduğunu tespit edemiyorum.

Thermalright phantom spirit ile kullanıyorum
Oyun içi 45-60
Cinebech 65 66
Occt xtreme 4950 5050 mhz arası 70-71 anca görüyor. Macun mastergel maker.

Tf7 katı bir macun, kalın sürdüyseniz sıcaklıklar yükselmiş olabilir. Elinizdeki soğutucuyla 92 derece anormal.

Thermalright phantom spirit ile kullanıyorum
Oyun içi 45-60
Cinebech 65 66
Occt xtreme 4950 5050 mhz arası 70-71 anca görüyor. Macun mastergel maker.

Tf7 katı bir macun, kalın sürdüyseniz sıcaklıklar yükselmiş olabilir. Elinizdeki soğutucuyla 92 derece anormal.
Macunu ince bir tabaka sürdüm hocam hatta fazla olmasın diye parça yardımıyla bastırdım 4 bir tarafa yayılması için fazlalık bastırmakta kullandığım parça da kaldı. Kullandığım macun mx-4.

Bu sıcaklıklar darboğaz ile ilgili olabilir mi hocam peki yani darboğaz sıcaklığı etkiler mi. Stres testlerinde darboğazın önemi var mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,984
Üyeler
175,140
Son üye
karekatekulli
Geri