7500F sıcaklık sorunu

Ryzen 5 7500F kullaniyorum ve islemci %100 kullanimda kilitli calisiyor surekli maksimum hizinda kisacasi, DeepCool AG400 ile kullaniyorum, Thermal Grizzly Kyronaut Extreme var macun olarakta, en kral oyunda max 62 dereceleri gordum bosta ise 42-52 derece arasi calisiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekstra bilgi, Islemci sogutucusunun fani maksimum devirde sabit calisiyor bu arada.
Hocam maksimumda çalışırken ses durumu nasıl o soğutucunun? Arctic kullanırken pek sesli değildi, thermalright kullanıyorum şuan tam hızda ortalama bi sesi var. Deepcool u merak ettim açıkçası.

Hocam maksimumda çalışırken ses durumu nasıl o soğutucunun? Arctic kullanırken pek sesli değildi, thermalright kullanıyorum şuan tam hızda ortalama bi sesi var. Deepcool u merak ettim açıkçası.
Kasam NZXT H510 Flow, kasa fanlarini normalde NZXT Cam ile NZXT kontrolcusune bagli olarak iyi bir curve ile kullanirdim fakat suan anakarta bagli ve islemci sicakligina gore donuiyorlar kisacasi kasa fanlarida ucus modunda Akasa Alucia Serisi kullaniyorum onde 2x140mm, arkada ise 2x120mm ve islemci sogutucusu fani son hizda. Masa ustunde veya islemciye yuk bindirip isindirmayacak isler yaptigimda cok sessiz sistem, islemci sogutucusu son hizda donsede fakat oyuna vs. girince veya oyun indirmesi yapinca kasa fanlari hizlaniyor biraz gurultulu oluyor ama ekran karti faninin gurultusunun yaninda hic bir sey bende o yuzden kasa fanlarini hizlandirip ekran karti fanlarini epey yavaslattim o kucuk fanlar daha fazla ses yapiyor birde 3000rpm donunce cileden cikiyor ses. Suan gayet sessiz setup ekran karti haric tum fanlar yuksek devirde donse bile AMA BENCE kasanin onemi burada cok yuksek kalitesiz bir kasa olsa, cam yerine pleksi olsa, saclari ince olsa vesaire derken cok daha fazla ses duyardim. Suan gayet sessiz geceleri kapim acik bile oyun oynuyorum, ama kasa fanlarini biraz kisayim, onun yerine ekran karti fanlarinin curve biraz daha agresif olsun ucak ucuyor odada :D

DeepCool AG400 cok sessiz kisacasi max hizda bile.

Kasam NZXT H510 Flow, kasa fanlarini normalde NZXT Cam ile NZXT kontrolcusune bagli olarak iyi bir curve ile kullanirdim fakat suan anakarta bagli ve islemci sicakligina gore donuiyorlar kisacasi kasa fanlarida ucus modunda Akasa Alucia Serisi kullaniyorum onde 2x140mm, arkada ise 2x120mm ve islemci sogutucusu fani son hizda. Masa ustunde veya islemciye yuk bindirip isindirmayacak isler yaptigimda cok sessiz sistem, islemci sogutucusu son hizda donsede fakat oyuna vs. girince veya oyun indirmesi yapinca kasa fanlari hizlaniyor biraz gurultulu oluyor ama ekran karti faninin gurultusunun yaninda hic bir sey bende o yuzden kasa fanlarini hizlandirip ekran karti fanlarini epey yavaslattim o kucuk fanlar daha fazla ses yapiyor birde 3000rpm donunce cileden cikiyor ses. Suan gayet sessiz setup ekran karti haric tum fanlar yuksek devirde donse bile AMA BENCE kasanin onemi burada cok yuksek kalitesi bir kasa olsa, cam yerine pleksi olsa, saclari ince olsa vesaire derken cok daha fazla ses duyardim. Suan gayet sessiz geceleri kapim acik bile oyun oynuyorum, ama kasa fanlarini biraz kisayim, onun yerine ekran karti fanlarinin curve biraz daha agresif olsun ucak ucuyor odada :D

DeepCool AG400 cok sessiz kisacasi max hizda bile.
Ayrıntılı yorumunuz için teşekkürler hocam. Fikir vermesi açısından yararlı oldu.

Ben alirken kafamda sunu kurdum bir sogutucya ozellikel bu kule tipi hava sogutucu ise 1000TL'den yukari 1TL bile fazla vermezdim mantigi ile dusundum, sonucta bir hava sogutucu bu, sivi sogutmalardan iyi olsun olmasin, gorunusu kotu olsun olmasin bu mantikla aldim, ben alirken thermalright'in piyasada urunu cok yoktu hatta forumda sadece bu pearless assasisn 120 rgb olan modeli donuyordu her konuda onu aldim ama iptal ettim, akakceden bakarken bunu buldum 997TL'ye ve @HaciSOFU onermisti bana bunu iyi kide almisim. Stok olanla 3 ay kullandim 7500F'i oyunlarda cani cikiyordu 85 derecelerde geziyordu ortalama da hep.

AK400 vardi hatta 50TL daha yuksekti fan rpm ve bilyalarinin ozellik farki vardi bende AG400 aldim, siyahi ile normali arasinda kararsiz kaldim sadece ama 200TL fark vardi o zaman, bende normali aldim en ucuzu ve marka sayabilecegimiz bu vardi ben alirken AG400'u

Ayni islemciyi kullanan bir arkadasima da Siyah ve RGB Fanli olanini aldirmistim oda baya hos duruyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,779
Üyeler
190,639
Son üye
vedobaba58
Geri