Neler Yeni

7500F vs 7600 Hangisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Muhammed Emin Yılmaz Parlak
Konu şuan bir tık başka bir yöne yöneldi :) Ki bencede 400 lira şuan çok para değil ha başka bir şey içinde kullanılabilir orası ayrı.
en fazla orta segment mousepad alır veya ucuz mouse alır.

Ceasar123

80+ Silver
Bu muhabbeti ilkkez senden duydum dostum bi testi bir tutarlılığı varmı ?
Kanka direkt donanım birimlerinin çalışma mantığını anlarsan, mantığıda anlarsın zaten.
Eğer sen monitör kablosunu ekran kartına takarsan ekran kartından görüntü, anakarta takarsan işlemcinin GPU'sundan görüntü alırsın.
Çok basit bir standarttır bu.

Aykut D.

80+ Gold
Kanka direkt donanım birimlerinin çalışma mantığını anlarsan, mantığıda anlarsın zaten.
Eğer sen monitör kablosunu ekran kartına takarsan ekran kartından görüntü, anakarta takarsan işlemcinin GPU'sundan görüntü alırsın.
Çok basit bir standarttır bu.
Leptop dışında pek standart bir durum değil standart olmuş olsaydı intel hd graphics'de masaüstünde entegre çalışırdı .

Ceasar123

80+ Silver
Leptop dışında pek standart bir durum değil standart olmuş olsaydı intel hd graphics'de masaüstünde entegre çalışırdı .
Hacı daha basit ne kadar anlatabilirim bilmiyorum.
Laptop ayrıca ne alaka.
Çok basit bir çalışma mantığı bu anlattığım;
Eğer 2. monitör anakarta takılırsa ve işlemcinin GPU'su varsa görüntü işlemcinin GPU'sundan alır. Eğer işlemcinin GPU'su yoksa çalışmaz GPU yok diye.
Eğer 1. monitör ekran kartına takılırsada görüntüyü ekran kartından alır.

Yani 1. monitör yükü ekran kartına, 2. monitör yükü işlemci GPU'suna giderek performans kaybı olmadan oyun oynarsın. Aksi halde 2. monitörüde karta bağladığın zaman 2. monitörün görüntüsünüde ekran kartı işleyerek yük olur.

Neyi anlamadın yada başka birşeyden mi bahsediyorsun çok anlamadım seni.

K4D1R0V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Kadir Diri

Şuan yaklaşık 600 tl fark var aralarında. Tek monitör kullanacağım için 7500f almayı düşünüyorum. Fiyatı düşermi sizce 5.7k uygunmu. GG de 5.2k ya düştü ama incehesapta peşin fiyatına taksit yok. Sadece işlemci ve ram kaldı eksik olarak. Uzun vadede çok fazla düşmeyecekse beklemenin bir alemi yok. Sizce beklemelimiyim?

Aykut D.

80+ Gold
Hacı daha basit ne kadar anlatabilirim bilmiyorum.
Laptop ayrıca ne alaka.
Çok basit bir çalışma mantığı bu anlattığım;
Eğer 2. monitör anakarta takılırsa ve işlemcinin GPU'su varsa görüntü işlemcinin GPU'sundan alır. Eğer işlemcinin GPU'su yoksa çalışmaz GPU yok diye.
Eğer 1. monitör ekran kartına takılırsada görüntüyü ekran kartından alır.

Yani 1. monitör yükü ekran kartına, 2. monitör yükü işlemci GPU'suna giderek performans kaybı olmadan oyun oynarsın. Aksi halde 2. monitörüde karta bağladığın zaman 2. monitörün görüntüsünüde ekran kartı işleyerek yük olur.

Neyi anlamadın yada başka birşeyden mi bahsediyorsun çok anlamadım seni.
İyi hoşta bu am5'de çalışan bir olay olsada tamamda halen daha uygulama karasızlıkları devam ediyor vede 10 fps gibi aşırı etki etse düşünelebilir ama yine mantıklı değil . FH4 apu aktifken çalışmıyor valorant fps kaybı yaşanıyor aksine dezavantajlı bir durum .

Meraklısına test buyur :

Ceasar123

80+ Silver
İyi hoşta bu am5'de çalışan bir olay olsada tamamda halen daha uygulama karasızlıkları devam ediyor vede 10 fps gibi aşırı etki etse düşünelebilir ama yine mantıklı değil . FH4 apu aktifken çalışmıyor valorant fps kaybı yaşanıyor aksine dezavantajlı bir durum .

Meraklısına test buyur :

Linus vs. yapılan bir kaç videoya daha baktım.
Tek ve 2 monitör arasında yapılan testlerde fark çıkmaz iken 2K 3 monitör veya 4 tane monitör testlerine geçtikçe sadece %3-%5 fps düşüşü oluyor.
Anladığım kadarı ile 2 monitör fps ile yapılan testlerde fps farkı yok iken abartıldığında sonuç çıkıyor.
Ama yine kişiye kalmıştır. Eğer arada 300-400TL var ise ben yine Ryzen 7600 alırım.
Eğer aradaki fiyat farkı 700TL lere dayanmış ise 7500F alınabilir yinede.
Ama aradaki performansın bu kadar az olacağını düşünmüyordum.

Aykut D.

80+ Gold
Linus vs. yapılan bir kaç videoya daha baktım.
Tek ve 2 monitör arasında yapılan testlerde fark çıkmaz iken 2K 3 monitör veya 4 tane monitör testlerine geçtikçe sadece %3-%5 fps düşüşü oluyor.
Anladığım kadarı ile 2 monitör fps ile yapılan testlerde fps farkı yok iken abartıldığında sonuç çıkıyor.
Ama yine kişiye kalmıştır. Eğer arada 300-400TL var ise ben yine Ryzen 7600 alırım.
Eğer aradaki fiyat farkı 700TL lere dayanmış ise 7500F alınabilir yinede.
Ama aradaki performansın bu kadar az olacağını düşünmüyordum.
7600 kullanıyorum apuyu kullanmadım gerekmiyorda .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,093
Üyeler
163,260
Son üye
mehmetzqx
Top Bottom