Neler Yeni

7700xt AMD Radeon Software fps göstergesi doğru mu?

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar cuma günü yeni sistemim elime ulaştı bütün sürücülerini güncelleştirmelerini yaptım ancak içimde bir tedirginlik var çünkü ekran kartı 4060 ve işlemcisi i512400f ddr4 olan arkadaşımla valorantta aynı fps değerlerini alıyoruz ben boşa para harcamış gibi hissediyorum valorantta 300 civarı takılıyor onun sistemindede aynı şekildeymiş. Ben AMD yazılımından AFMF özelliğini valorant için açtığımda radeon software yazılımının fps göstergesi 100 fps civarı artıyor yani o ayarı açtığımda fps değerim uygulamaya göre 400 civarı oluyor ama oyunda hiçbir şekilde fps değerim değişmiyor üstelik ben oyunda adam gördüğümde ve çatışmaya girdiğimde fps değerim 250 ye kadar geriliyor minimum. Sizce bu normal mi? sadece valorant için böyle olabileceğini söylediler ama sistemim onunkinden çok daha iyi bence valorantta böyle olması biraz moralimi bozdu açıkcası bu AMD fps değerleri doğru mu? sürücüyü silip tekrar kurmalı mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ( bu amd yazılımını bilenler bana bu yazılımda oyun için en iyi ayarlar neler onu söyleyebilirse çok memnun olurum )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konu güncel

Son düzenleme:
Semde hangi işlemci var. Zaten yeterince iyi fps alıyorsun afmf açmanı önermem. Azda olsa gecikme yapabilir.

Son düzenleme:
Semde hangi işlemci var. Zaten yeterince iyi fps alıyorsun afmf açmanı önermem. Azda olsa gecikme yapabilir.
i514400f var fps değerim iyi ancak sorum ve biraz üzüntüm 25k lık bilgisayarda da ben bu değerleri alabilecekken neden gidip 34klık sistem aldım

Hocam ilk olarak Valorant denen oyunu kıstas almaman lazım, oyun sadece işlemci üzerine kurulu bir oyun olup çok eski sistemlerde bile yeterli fps'leri verebiliyor. Anladığım kadarıyla sistemin ddr5 ve ileriye dönük parça güncellemen veya satmak istediğinde satışın çok daha kolay olacak. Bilgisayarın performansı veya ödediğin para ≠ Oyunlarda yüksek fps. Belki de senin sistemin daha stabil çalışıyordur, daha soğuk çalışıyordur, daha az güç tüketiyordur, daha sessizdir, daha optimizedir, daha günceldir. Her şey olabilir, sistem parçalarını bilmediğim için net bir yorum yapamıyorum ama durum bu. İlla oyun performansına bakmak istiyorsan daha mantıklı bir oyun bulup sıcaklık ve fps değerlerini karşılaştırabilirsin. Bu tip ufak tefek şeylere takılma yeni bilgisayar toplamışsın tadını çıkar

Geri