7800x3d 4070 super pubg fps drop

Ghosty

80+
Reaksiyon skoru
106
Merhaba , pubg oynarken %1 fps değelerim ani sağa sola dönüşlerde çatışmada vb sinir bozucu şekilde düşüyor . Benzer durumu yaşayan var mı veya bu durum normal mi?
Sistem özellikleri:
7800x3d
4070 super
b650 tomahawk
Thull Vortex 32GB Kıts (2X16GB) 6400MHZ CL32 ram
Msi a750gl gold psu
kingston kc3000 2 tb ssd
Not: ısınma problemi yaşamıyorum ,ramler 6000 mhz veya 6400 mhz olarak denedim fark eden durum yok işlemci ısınma durumu yok
ggx.webp

İstersen YT yükle liste dışından link paylaş.
attığım linke bakar mısınız izlenmiyorsa öyle yapayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mouse polling rate kaç kullanıyorsun?
1000 hz ama bilerek öyle hızlı çeviriyorum %1 fps düşüşü olsun diye yani böyle anlık durumlarda oluyor mesela çatışmada ya da hızlı dönmelerde vb

Başka bir oyunda daha yaşıyor musun?
cs2 oynarken tam öldüğümde oluyor ama oyun içinde olmuyor oyunla ilgili diye düşünüyorum benzer youtube teslerinde de aynı durum yaşanıyor. ama pubg de yaşadığım durum normal mi bilmiyorum normal fps yüksek ama %1 fps çakılıyor ve anlık takılma yaratıyor göstergeyi kapatsam belki hissetmeyeceğim ama takıntı yaptım bi kere malesef gözüm hep oraya gidiyor.

Bana normal geldi oyun motoru ile ilgili olabilir. Ayarları yükseltip, ya da fps sabitleyerek denedin mi?
videodaki halinde fps sabit 300 yoksa 400ü falan geçiyor rahat low ayarlarda . Yükseğe aldığımda da aynı durum oluyor . Oynatmayacak kadar değil ama anlık o milisaniyelik takılmayı takıntı yaptım sanırım ama benzer sistemdeki kişilerde aynı problem oluyor mu bilmiyorum youtube testlerinde genelde %1 fps koyulmamış normal fps değerleri zaten yüksek olduğu için çıkarım yapamadım buraya sorayım dedim açıkçası.

cs2 oynarken tam öldüğümde oluyor ama oyun içinde olmuyor oyunla ilgili diye düşünüyorum benzer youtube teslerinde de aynı durum yaşanıyor. ama pubg de yaşadığım durum normal mi bilmiyorum normal fps yüksek ama %1 fps çakılıyor ve anlık takılma yaratıyor göstergeyi kapatsam belki hissetmeyeceğim ama takıntı yaptım bi kere malesef gözüm hep oraya gidiyor.
İnternete kablolu bağlanıyorsun değil mi?

Geri