7800x3d - 9070xt donma sorunu

hocam şimdi kasa ve güç kaynağını hallettiğim için 65k bütçem var geri kalan iç parçaları onları taksitle toplu almayı düşünüyorum
İşlemciyi ikinci el al. RAM de paraya kıy. Anakart gaming gecesinden colorful patlat. Ekran kartını da 5070 ti ya da 9070 XT al geç.

Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat arada sırada youtubede video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple bir kaç saniye donuyor mouse imleci de hareket ediyor, hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm tam ne yazdığını okuyamadım. Biosum güncel, AMD sürüleri güncel. Başka bir şey indirmedim kurmadım sisteme. Sadece bios, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de expo açtım. Yapmam indirmem gereken bir şey mi var sorun nedir?

Cyberpunk oyun testim: https://forum.donanimarsivi.com/kon...punk-performansi-nasil.1163378/#post-10459277
Keşke 5070 veya ti falan aldaydın

İşlemciyi ikinci el al. RAM de paraya kıy. Anakart gaming gecesinden colorful patlat. Ekran kartını da 5070 ti ya da 9070 XT al geç.
hocam dediklerini çok mantıklı fakat ben takıntılı ve simetri hastası biriyim amacım iç donanımları msı üst seviye almak görüntüyü de güzel yapmak b850 tomahawk 5070 gaming x g skill trident neo 32gb ve kingston kc3000 düşünüyorum :)

hocam dediklerini çok mantıklı fakat ben takıntılı ve simetri hastası biriyim amacım iç donanımları msı üst seviye almak görüntüyü de güzel yapmak b850 tomahawk 5070 gaming x g skill trident neo 32gb ve kingston kc3000 düşünüyorum :)
Para senin paran yakmak istiyorsan sen bilirsin.

Direkt e.kartında sorun var demek zor psu dan rame herhangi parçadan kaynaklı olabilir. E.kartı da olabilir ssd de. Önce expo kapatıp bios ve kart sürücülerinde farklı versiyon denemek lazım olmazsa artık parça değiştirerek denemek lazım. PSU da bunlardan biri genelde atlanıyor ama en baba psu nuz da olsa yaşanmayacak diye bir kural yok keza 7800x3d li sistemimde fsp 1200w plat psu kullanıyordum kapattığımda sistem kapanıyor yazısında kalıyordu bazen de valorant da donuyordu. Önce ram diye şüphelendim ama en son psu değiştirince düzeldi. A tier psu da olsa sorunlu çıkabiliyor işte.

Direkt e.kartında sorun var demek zor psu dan rame herhangi parçadan kaynaklı olabilir. E.kartı da olabilir ssd de. Önce expo kapatıp bios ve kart sürücülerinde farklı versiyon denemek lazım olmazsa artık parça değiştirerek denemek lazım. PSU da bunlardan biri genelde atlanıyor ama en baba psu nuz da olsa yaşanmayacak diye bir kural yok keza 7800x3d li sistemimde fsp 1200w plat psu kullanıyordum kapattığımda sistem kapanıyor yazısında kalıyordu bazen de valorant da donuyordu. Önce ram diye şüphelendim ama en son psu değiştirince düzeldi. A tier psu da olsa sorunlu çıkabiliyor işte.
Yazılımsal sorunları unutmamak gerekiyor.

Ekran kartının DP kablo girişini değiştirip dener misin siyah ekran sorunu için öneri yapıyorum.
AMD'de overclocklu ekran kartları alınmamalı.
Ama hemen suç ekran kartına da atılmamalı.
EXPO sorunludur, sürücüler eksiktir, Windows bir uyumsuzluk vardır, ekran kartı AMD olunca garibim sorgusuz infaz ediliyor.
Bazen de gerçekten suçlu ekran kartı olabilir. Ama artık çoğunlukla sistem hatalı oluyor bunlar.
Ekran kartı kendini korumak için ayarları sıfırlayınca, wattman demek gerçekten işin kolayı oluyor
ekran kartı nvidia ya valla amd almak istemiyorum şahsen zaten genellikle fps oyunları oynuyorum 2k da 5070 yeter bana diye düşünüyorum
Kötü bir şey fark ettim sıvı soğutucu ekran kartının bulunduğu pci slotunun üzerine damlama yapıyor ve ekran kartına.

Kötü bir şey fark ettim sıvı soğutucu ekran kartının bulunduğu pci slotunun üzerine damlama yapıyor ve ekran kartına.
Kapatın bilgisayarı hemen, acil kapatın sistemi.

Hayda bu sıkıntı hocam aldığınız yerle iletişime geçmekte fayda var

Geri