Neler Yeni

7800x3d isinma sorunu yuzunden oyun cokmesi

Sererses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ege Velimahmutoğlu
arkadaslar bu aralar oyun oynarken arada nadirde olsa oyun cokuyor bu sicaklikdan olabilir mi uncharted 4 oyununu 2k full ayarlarda oynarken 82 83 derecelerde oynuyorum bu deger iyi mi yoksa kotu mu bilgisi olan yazablir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Ertuğrul Yavuz
Sıcaklıklar düşük değil ama oyun çökme sebebi sıcaklık değildir. Performansa negatif etkisi olmadan, PBO ayarlarıyla kolay bir şekilde sıcaklıklar düşürülebilir. (Yapılmadıysa eğer)

Nezha

80+ Bronze
Uncharted ekran kartı temelli bir oyun hangi ekran kartını kullanıyorsun. Bi de 95 dereceye kadar bir süre stabil çalışır 7800x3d yani 83te kapanma yapmaz.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Arda doğan
arkadaslar bu aralar oyun oynarken arada nadirde olsa oyun cokuyor bu sicaklikdan olabilir mi uncharted 4 oyununu 2k full ayarlarda oynarken 82 83 derecelerde oynuyorum bu deger iyi mi yoksa kotu mu bilgisi olan yazablir mi?
Kötü 80 derece üstü sıkıntıdır kaliteli bir kule tipi veya 240mm ve üstü bir sıvı soğutma tavsiye ederim sıcaklıklar yüzünden çöküyordur oyunun

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
Okadar ısınan bi işlemci değilki hangi soğutucu kullanıyorsun

Sererses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ege Velimahmutoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uncharted ekran kartı temelli bir oyun hangi ekran kartını kullanıyorsun. Bi de 95 dereceye kadar bir süre stabil çalışır 7800x3d yani 83te kapanma yapmaz.
4070ti ekran karti 50 derecede kaliyor rahat oynaatiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Okadar ısınan bi işlemci değilki hangi soğutucu kullanıyorsun

Thermalright Peerless Assassin 120 SE​

Kötü 80 derece üstü sıkıntıdır kaliteli bir kule tipi veya 240mm ve üstü bir sıvı soğutma tavsiye ederim sıcaklıklar yüzünden çöküyordur oyunun
hocam kaliteli bi sogutma kulaniyorum zaten anlamadim

Sıcaklıklar düşük değil ama oyun çökme sebebi sıcaklık değildir. Performansa negatif etkisi olmadan, PBO ayarlarıyla kolay bir şekilde sıcaklıklar düşürülebilir. (Yapılmadıysa eğer)
PBO yapmadim hocam tam olarak ne oldugunuda bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Ertuğrul Yavuz

Yaptırayım istiyorsan, MSI anakart ise ezberledim artık işlemleri. Sorunun bundan kaynaklanmadığı için yüksek ihtimal oyun çökme muhabbeti son bulmaz ama sıcaklıklar düşer.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Arda doğan

Yanlış montaj yapmış olabilirsin değerler normal değil

Sererses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ege Velimahmutoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaptırayım istiyorsan, MSI anakart ise ezberledim artık işlemleri. Sorunun bundan kaynaklanmadığı için yüksek ihtimal oyun çökme muhabbeti son bulmaz ama sıcaklıklar düşer.
evet msi anakart yaptirirsan sevinirim birde ekstra ben cpuyu stress testine sokunca sadece yuzde 70lik kismini sokuyor CPUID dedim acaba islemci tam calismiyor mu die dusunmedim degil test sonucuda 82 dereceyi gecmmiodu ama oyunda %70 kulanim gordugumde anlik 87lere cikti

Yanlış montaj yapmış olabilirsin değerler normal değil
bende anlamadim macunumu kotu kulandim acaba hic bilemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Ertuğrul Yavuz
evet msi anakart yaptirirsan sevinirim birde ekstra ben cpuyu stress testine sokunca sadece yuzde 70lik kismini sokuyor CPUID dedim acaba islemci tam calismiyor mu die dusunmedim degil test sonucuda 82 dereceyi gecmmiodu ama oyunda %70 kulanim gordugumde anlik 87lere cikti

cinebench r23 testini kullanıyorum ben, tüm çekirdekleri kullanıyor. 2011 yılından kalma soğutucuyu kullanıyorum full yükte 90 dereceyi görmüyor olması lazım. 3dkuryem instagramdan ulaş istersen, bana görüntü atarsın seni yönlendiririm.
Yazmak istersen forumdan da özelden yazabilirsin.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Arda doğan

Ne kullandım macun olarak bide soğutma bloğunun bakır plakasındaki jelatini söktün mü

Sererses

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ege Velimahmutoğlu
cinebench r23 testini kullanıyorum ben, tüm çekirdekleri kullanıyor. 2011 yılından kalma soğutucuyu kullanıyorum full yükte 90 dereceyi görmüyor olması lazım. 3dkuryem instagramdan ulaş istersen, bana görüntü atarsın seni yönlendiririm.
1738578793339.png

Ne kullandım macun olarak bide soğutma bloğunun bakır plakasındaki jelatini söktün mü
soktum icinden cikan macunu kulandim sogutucunun

Top Bottom