Yardım 7800x3d Sıcaklık Sorunu

BabaYaga89

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
348
Merhaba Arkadaşlar,

Sicakliklar normal gidiyordu ancak dün bir oyunun shader onyuklemesi esnasinda işlemci %100deyken farkettim sicaklik 85 86 lara çıktı. Curve optimizer ile -15 te kullanıyorum sıvı soğutmam da thermalright frozen warframe 240. Oyun açılınca normal akışta 74 75 lere düştü o şekilde seyretti oyunu kapatana kadar. Boşta 40-60 arasi oynuyor. Ters giden bir şeyler mi var? Sıvı soğutmayi daha yeni aldim sayilir ve montaji sağlıklı bir sekilde yapıldı. Fan ayarlariyla oynamadım sadece.

Ekler

• 20260313_002727.webp
    20260313_002727.webp
    716.5 KB · Hit: 47
Pompa pump fan da takili. Fanlar cpu fanda. Evet aio. Fanlar surekli %100 mu dönsün diyorsun? Fotografi ekliyorum.
Aioda işler nasıl bilmiyorum ama pompa fanın %100 de olması lazım belki montajta yanlış bişi yaptın termal macun tam oturmadı yada pompa yamuk takılı baştan bi montaj yap istersen

Aioda işler nasıl bilmiyorum ama pompa fanın %100 de olması lazım belki montajta yanlış bişi yaptın termal macun tam oturmadı yada pompa yamuk takılı baştan bi montaj yap istersen
Degisen bir sey yok bildigim kadariyla. sadece ekranin kablosunu board un usb girişine takip yazilimindsn kontrol ediyorsun. Macun olarak tf7 kullanıyorum.

anormal bir durum yok bence. 240 lık aio bu kadar soğutabilir zaten bu cpu'yu. ama senin anakartta bir tane aio_system fan gibi bir giriş vardı sanki. msi hem aio pompa hem kasa fanı takılan bir tane giriş yapıyordu sanki. bi ona bak öyle bir giriş varsa pompayı oraya tak

anormal bir durum yok bence. 240 lık aio bu kadar soğutabilir zaten bu cpu'yu. ama senin anakartta bir tane aio_system fan gibi bir giriş vardı sanki. msi hem aio pompa hem kasa fanı takılan bir tane giriş yapıyordu sanki. bi ona bak öyle bir giriş varsa pompayı oraya tak
Hic görmedim. Pump fan vardı ama o dedigine rastlamadim hemen bakıyorum

Hic görmedim. Pump fan vardı ama o dedigine rastlamadim hemen bakıyorum
baktım ben senin anakarta. bak pump_sys fan olan başlık var sende. oraya takacaksın pompayı. montajı yaparken bunu bilmeniz lazımdı

baktım ben senin anakarta. bak pump_sys fan olan başlık var sende. oraya takacaksın pompayı. montajı yaparken bunu bilmeniz lazımdı
Evet oraya takılı. Zaten bi tane pump fan yazan yer var oraya taktım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ortadakine takılı

Ekler

• Screenshot_20260313_091815_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20260313_091815_Samsung Internet.webp
    30.7 KB · Hit: 24
Evet oraya takılı. Zaten bi tane pump fan yazan yer var oraya taktım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ortadakine takılı
tamam o zaman. bios dan full devirde çalıştırdığına da eminsen başka yapacak birşeyin yok zaten.

tamam o zaman. bios dan full devirde çalıştırdığına da eminsen başka yapacak birşeyin yok zaten.
O zaman ne olur ne olmaz termal macunu degistirip yeniden montajlayıp bios tan fanlari %100 e çekiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,874
Üyeler
190,460
Son üye
Mete konar
Geri