Çözüldü✓ 7800x3d undervolt yardım

oyunlarda 75 in üzeri geçmemesi gerek oyunlarda ama hangi oyunda olursa olsun
valla geçiyor ne yapsamda düşmedi 80 görüyor ara ara all core -20 voltaj yaptım yine sıcaklıklar aynı bende stock haline çektim
Post automatically merged:

r7 9700x ile 96 derece alıyorum o dediğin ısıları alsam keşke
bende ufak bi sıkıntı varda sende büytük bı sıkıntı var gibi sıvı sogutma mı hava mı

valla geçiyor ne yapsamda düşmedi 80 görüyor ara ara all core -20 voltaj yaptım yine sıcaklıklar aynı bende stock haline çektim

bende ufak bi sıkıntı varda sende büytük bı sıkıntı var gibi sıvı sogutma mı hava mı
kule tipi iyi bir soğutucum var r7 9700x almasaydım keşke yanıyor kart :D

240mm sıvı soğutma ile yük altında 73 derece oyunlarda 60 derece geçmiyor 7800x3d Pompa hızınız maxta çalıştığından emin olun. Çok farkediyor.

240mm sıvı soğutma ile yük altında 73 derece oyunlarda 60 derece geçmiyor 7800x3d Pompa hızınız maxta çalıştığından emin olun. Çok farkediyor.
pompada fullde çalışıyor lian li lanacool iii var onunda fanları full devirde çalışıyor ama sıcaklık düşüşü olmuyor aynı devam edyior

pompada fullde çalışıyor lian li lanacool iii var onunda fanları full devirde çalışıyor ama sıcaklık düşüşü olmuyor aynı devam edyior
Termal macun ne kullandınız ? Fanlar %100 kullanmak doğru değil max 80 de kullanın

mx-6 ile
mx6 neden 100 de kulanmıyım
Genelde %80 üzeri hava akımı pek değişmez sıcaklık %80 ile 100 arasında farkedeceğini düşünmüyorum boşuna o hızlara çıkmaya gerek yok Birde Sıvı soğutma montajınız Kasa içi hava akışıda önemli

mx-6 ile

Genelde %80 üzeri hava akımı pek değişmez sıcaklık %80 ile 100 arasında farkedeceğini düşünmüyorum boşuna o hızlara çıkmaya gerek yok Birde Sıvı soğutma montajınız Kasa içi hava akışıda önemli

Ekler

• image.webp
    image.webp
    616.6 KB · Hit: 22
Mx4 macunla phantom spırıt kule tıpı + mesh panelli kasa 7800x3d -30 curve optımızerlı tdp lımıt motherboard yaptım. boşta 45 oyunda bf1 vs pubg 72-73 max işlemcinin silikon kalitesi de fark yaratır

Mx4 macunla phantom spırıt kule tıpı + mesh panelli kasa 7800x3d -30 curve optımızerlı tdp lımıt motherboard yaptım. boşta 45 oyunda bf1 vs pubg 72-73 max işlemcinin silikon kalitesi de fark yaratır
-20 YAPTIM sıcaklık aynı kaldı boşta 41 civarı

Gayet güzel ancak Sıcaklıklar ciddi anlamda yüksek geldi bana Belkide işlemcinin silikonundan kaynaklı olabilir. 2 hafta önce müşterime 240mm arctic li 7800x3d topladım aynı senin kasan gibi montajı vardı Max yükte 75 geçmedi oyunlardada 60 geçmiyordu. Mx6 sürülü Pump %100 cpu fan %40 taydı.

-20 YAPTIM sıcaklık aynı kaldı boşta 41 civarı
Boşta 41 normal zaten önemli olan oyunlarda ve Tam yükteki sıcaklığında değişiklik varmı ?

Geri