yükaltında sıcaklıklar aynı sinebenchte max76 gördü ama pubg de 80 gördümGayet güzel ancak Sıcaklıklar ciddi anlamda yüksek geldi bana Belkide işlemcinin silikonundan kaynaklı olabilir. 2 hafta önce müşterime 240mm arctic li 7800x3d topladım aynı senin kasan gibi montajı vardı Max yükte 75 geçmedi oyunlardada 60 geçmiyordu. Mx6 sürülü Pump %100 cpu fan %40 taydı.
Post automatically merged:
Boşta 41 normal zaten önemli olan oyunlarda ve Tam yükteki sıcaklığında değişiklik varmı ?
ortaya sıktım nohut kadar üstüne de sıvı soğutmayı taktım fanlarıda 100 aldım hepsini msı centerdan ama sıcaklıklarda düşüş olmadımontaj hatası yoksa yüksek sıcaklıklar fanların sessiz modda olabilir. Pompa hızın otomatik olabilir en yükseğe çekmelisin bunlara bak sırasıyla hakan32 hocamın dedıgı gıbı çünkü
slikon kalitem kötü olsa -20 undervolt yaptım sitem çökmez miydiBence Silikon ile alakası var Mesela bende Şuan Sorunlu bir 5600x var Çok kötü bir silikona sahip Ciddi manada soğutmaya sahip Kasam ile sana Testini göstericem İnanması zor olsada malesef Bu silikon problemi bütün AMD işlemcilerin baş belası![]()
Nohut yeterli değil Plakanın her yerine geldiğinden emin ol Çarpı işareti en garantisiortaya sıktım nohut kadar üstüne de sıvı soğutmayı taktım fanlarıda 100 aldım hepsini msı centerdan ama sıcaklıklarda düşüş olmadı
Silikon kötü olunca normalden fazla ısınıyorortaya sıktım nohut kadar üstüne de sıvı soğutmayı taktım fanlarıda 100 aldım hepsini msı centerdan ama sıcaklıklarda düşüş olmadı
Post automatically merged:
slikon kalitem kötü olsa -20 undervolt yaptım sitem çökmez miydi
tamamdır o zaman teşekkürler aydınlatıgın için7800x3d ve arctic 360 kullanıyorum bende de 80 derece oluyor. Yani yakın zamanda test etmedim aylar oldu ancak 70 derece falan hiç görmedim ben. Benim kasanın fanlarını arctic ile değiştirdim birde. Cinebenchte çoklu çekirdek yüküne girdiği zaman 80 derece oluyordu yani. İnternette de tonla teste baktım. En son 7800x3d ve 9800x3d kıyaslamasına kadar baktım. Adamlar ısı sorununu çözmek için v-cache’in yerini 9800x3d de değiştirmiş. 7800x3d ne yaparsan yap %100 yüke girerse zaten ısınıyor. Bu işlemcinin tasarımıyla alakalı bir sorun:
Hatta 7800x3d’yi custom loop ile 68 derecelere düşüren bir arkadaş vardı, oda söylüyordu normal olduğunu. Diğer işlemciler gibi değil bu.
Alıntıyı görüntüle
Dert edilecek bir şey yok.
Burada da noctua ile test yapılmış mesela:
Alıntıyı görüntüle