8 çekirdekli işlemci alıcam ama şu beni şaşırttı

Ama olay sadece çoklu çekirdek performansında bitmiyor. Yanlış bilmiyorsam çoklu çekirdek performansı yakın olsa bile biri 8/16 diğeri ise 6/12 olduğundan dolayı oyun geliştirmek açısından daha avantajlı olacaktır. Ki performansı yakın desek bile aradaki çoklu çekirdek performansı yüzde 10 civarı gözüküyor ve aynı fiyata hiç azınsanmayacak bir fark.

Bunun yanında 3600 ün stok soğutucusu ile bu işler imkansıza yakın olur, ekstra soğutma almak zorunda kalacaktır bu da esktra maliyet demek.

Yani R7 2700X hem stok soğutucu sayesinde hem de çoklu çekirdek anlamında daha performanslı olmasıyla aynı fiyata daha iyi bir performans sunuyor, yazılım vb işleri için.

@Sadeceogrenmekistiyorum
Sistemde oyun oynanılacak ise 3600 almak daha iyi ama konu sahibi ağırlıklı render yapacaksa çoklu çekirdek performansı iyi olanı almak zorunda

Dostlar 2700X dediğimiz işlemci oyun olarak 3600'ün gerisinde olsa da çoklu çekirdek farklı %10'a kadar dayanıyor, içinden çıkan soğutucu ise hem güzel görünüme sahip hem de OC yapmana bir seviyeye kadar imkan sağlar yani çoklu çekirdek farkını arttırabilirsin.
Eğer cidden oyundan daha çok Render alacağın, çoklu çekirdeğe ihtiyacın olacağını düşünüyorsan 2700X almakta haklısın ve öneririm, unutulsa da hiçte güçsüz bir CPU değildir, 3600 alacaksın üstüne soğutucu alacaksın OC yapacaksın teklide evet öne daha çok geçer, çokluda ise aynı performansı verir.

Sistemde oyun oynanılacak ise 3600 almak daha iyi ama konu sahibi ağırlıklı render yapacaksa çoklu çekirdek performansı iyi olanı almak zorunda
Evet konu sahibi oyun ve yazılım geliştirmek için kullanacağı için 2700X daha iyi olur diyorum zaten yoksa amaç oyun olsa 3600 kesinlikle daha mantıklı olacaktır.

Ama olay sadece çoklu çekirdek performansında bitmiyor. Yanlış bilmiyorsam çoklu çekirdek performansı yakın olsa bile biri 8/16 diğeri ise 6/12 olduğundan dolayı oyun geliştirmek açısından daha avantajlı olacaktır. Ki performansı yakın desek bile aradaki çoklu çekirdek performansı yüzde 10 civarı gözüküyor ve aynı fiyata hiç azınsanmayacak bir fark.

Bunun yanında 3600 ün stok soğutucusu ile bu işler imkansıza yakın olur, ekstra soğutma almak zorunda kalacaktır bu da esktra maliyet demek.

Yani R7 2700X hem stok soğutucu sayesinde hem de çoklu çekirdek anlamında daha performanslı olmasıyla aynı fiyata daha iyi bir performans sunuyor, yazılım vb işleri için.

@Sadeceogrenmekistiyorum
%10 kadar fark var sayılır evet, 3600 hemen ensesinde.
%7 civarı bir fark var, fakat kağıt üzerinde.
200-300 puan o kadar fark değil, tam ensesinde.
1598568482353.png

Teklide ise cidden çok daha iyi, stok soğutucu konusunda da haklısın.
Ek masraf çıkartabilir, sırf bu yüzden sadece render ve yazılım için 2700x alınabilir.
1598568673457.png

%10 kadar fark var sayılır evet, 3600 hemen ensesinde.
%7 civarı bir fark var, fakat kağıt üzerinde.
200-300 puan o kadar fark değil, tam ensesinde.
Alıntıyı görüntüle
Teklide ise cidden çok daha iyi, stok soğutucu konusunda da haklısın.
Ek masraf çıkartabilir, sırf bu yüzden sadece render ve yazılım için 2700x alınabilir.
Alıntıyı görüntüle
baktığım bu videoda fark 350 puan ve bu yüzde 11'e denk geliyor. Yüzde 10 gibi gözükse bile 1 saat build alacaksa mesela, 3600'de bu build süresi 1 saat 10 dakika olacak. Ve mesela ben her gün en az 1-2 defa 30 dk ya kadar uzayan buildler alıyorum. Her gün 5-10-15 dk diye diye fark açılıyor.

Bi de bunun üstüne 3600 e soğutucu alması şart olacak, 2600X stok soğutucu ile kaliteli ve hava akışı iyi olan kasada bile cidden ısınıyor. 3600'ü hayal edemiyorum.

Stok soğutucu sorunu olmasa 3600 yine tercih edilebilirdi ama stok soğutucu zorunlu olacağı için daha fazla paraya daha az performans almasına neden olacaktı. Yani öyle işte neden yazdım bilmiyorum ama yazasım geldi.

Geri