Neler Yeni

8 değerlik siyasi görüş testi

Velocity

80+
La o kadar faşistlik yaptım cıkana bak
1659034454398.png

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
1659034578226.png

bildi valla sosyal demokratım ben
1659034605752.png

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
1659035153039.png

şu soruya katılıyorum diyen var mı? XD

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Devlet olsun ama minimal olsun diyorsanız o minarşizme girer hocam. Ben de Minarşistim. Devletin sadece 3 görevi olmalı. Güvenlik, Hukuk, Polis.
Yok, beni tanımlamaz bu. Sosyal liberalizm daha yakın bana. Fakat tamamen bu görüşteyim de diyemem. Sosyal liberalizmin her cüzuna katılmıyorum. Daha çok ekonomik meselelerde benimsiyorum. Yoksa dünya görüşüm çok farklı.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Yok, beni tanımlamaz bu. Sosyal liberalizm daha yakın bana. Fakat tamamen bu görüşteyim de diyemem. Sosyal liberalizmin her cüzuna katılmıyorum.
zaten mükemmel bir düşünce hiçbir zaman var olamaz "bence". Bana da en yakın sosyal liberalizm veya demokrat sosyalizm gibi geliyor hep.

Alıntıyı görüntüle
şu soruya katılıyorum diyen var mı? XD
ne türde düşündüğüne bakar katılmıyorum dersen faşistliğe kayarsın.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
zaten mükemmel bir düşünce hiçbir zaman var olamaz "bence". Bana da en yakın sosyal liberalizm veya demokrat sosyalizm gibi geliyor hep.
Demokrasiyi benimsemiyorum. Kendime asla demokrat demem. Ülke yönetimi işin ehline verilmeli. Cahil halk ülke yönetiminde söz sahibi olmamalı. Herkes kendi çapında iş yapmalı. İhtisası olmayan sıradan bir avamın kendini geliştirmiş bir alimle aynı oya tekabül etmesi saçmalık.

Evet, demokratik toplumlar diğer topluluklara nazaran en zengin, en gelişmiş, en fazla çeşitlilik olan toplumlar. Eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar en önemli değerler. Fakat şunu unutmamak gerek: Demokrasi, her türlü fırsata ve imkana açık bir rejimdir. Demokratik toplumlarda en iyiyi yaşama şansı olduğu gibi en kötüyü yaşama şanssızlığı da bulunur. Demokrasi, ideal değerlerin alanı olduğu gibi görülmeyecek kadar büyük rezilliklerin alanı da olabilir. Demokratik toplumlar her türlü fikre açık oldukları için arsızlık da boy gösterip gelişir. Özgürlük düşüncesi iyi ve etik olmayan fiiller için de geçerlidir. Kaos doğurmaya son derece müsait bir sistem.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Demokrasiyi benimsemiyorum. Kendime asla demokrat demem. Ülke yönetimi işin ehline verilmeli. Cahil halk ülke yönetiminde söz sahibi olmamalı. Herkes kendi çapında iş yapmalı. İhtisası olmayan sıradan bir avamın kendini geliştirmiş bir alimle aynı oya tekabül etmesi saçmalık.
Bu konuda katılıyorum maalesef cahil halk demokrasi iyi işlenmiyor.
IMG_20220728_224523.jpg

Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
maalesef cahil halk demokrasi iyi işlenmiyor.
Alıntıyı görüntüle
Dünya üzerinde eğitimli bir ülke yoktur. Demokrasi, küçük yerleşimlerde eğitim sağlanırsa mantıklı olur. Fakat ülke gibi geniş alanlara yayılan yerleşimlerde insanların tamamını eğitme imkanın yoktur. Çoğunluk her zaman nefsine ve hevasına göre hareket eder, cahildir. Kendini iyi yetiştirmiş insanlar azınlıkta olur. Platon'un bu sözünün muhatabı olmayan bir ülke yok. Katılıyorum kendisine. Pek çok filozof bu görüşte.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,511
Üyeler
161,072
Son üye
doganheadd
Top Bottom