Neler Yeni

8 değerlik siyasi görüş testi

La o kadar faşistlik yaptım cıkana bak
1659034454398.png

Devlet olsun ama minimal olsun diyorsanız o minarşizme girer hocam. Ben de Minarşistim. Devletin sadece 3 görevi olmalı. Güvenlik, Hukuk, Polis.
Yok, beni tanımlamaz bu. Sosyal liberalizm daha yakın bana. Fakat tamamen bu görüşteyim de diyemem. Sosyal liberalizmin her cüzuna katılmıyorum. Daha çok ekonomik meselelerde benimsiyorum. Yoksa dünya görüşüm çok farklı.

Yok, beni tanımlamaz bu. Sosyal liberalizm daha yakın bana. Fakat tamamen bu görüşteyim de diyemem. Sosyal liberalizmin her cüzuna katılmıyorum.
zaten mükemmel bir düşünce hiçbir zaman var olamaz "bence". Bana da en yakın sosyal liberalizm veya demokrat sosyalizm gibi geliyor hep.

Alıntıyı görüntüle
şu soruya katılıyorum diyen var mı? XD
ne türde düşündüğüne bakar katılmıyorum dersen faşistliğe kayarsın.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici
zaten mükemmel bir düşünce hiçbir zaman var olamaz "bence". Bana da en yakın sosyal liberalizm veya demokrat sosyalizm gibi geliyor hep.
Demokrasiyi benimsemiyorum. Kendime asla demokrat demem. Ülke yönetimi işin ehline verilmeli. Cahil halk ülke yönetiminde söz sahibi olmamalı. Herkes kendi çapında iş yapmalı. İhtisası olmayan sıradan bir avamın kendini geliştirmiş bir alimle aynı oya tekabül etmesi saçmalık.

Evet, demokratik toplumlar diğer topluluklara nazaran en zengin, en gelişmiş, en fazla çeşitlilik olan toplumlar. Eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar en önemli değerler. Fakat şunu unutmamak gerek: Demokrasi, her türlü fırsata ve imkana açık bir rejimdir. Demokratik toplumlarda en iyiyi yaşama şansı olduğu gibi en kötüyü yaşama şanssızlığı da bulunur. Demokrasi, ideal değerlerin alanı olduğu gibi görülmeyecek kadar büyük rezilliklerin alanı da olabilir. Demokratik toplumlar her türlü fikre açık oldukları için arsızlık da boy gösterip gelişir. Özgürlük düşüncesi iyi ve etik olmayan fiiller için de geçerlidir. Kaos doğurmaya son derece müsait bir sistem.

Demokrasiyi benimsemiyorum. Kendime asla demokrat demem. Ülke yönetimi işin ehline verilmeli. Cahil halk ülke yönetiminde söz sahibi olmamalı. Herkes kendi çapında iş yapmalı. İhtisası olmayan sıradan bir avamın kendini geliştirmiş bir alimle aynı oya tekabül etmesi saçmalık.
Bu konuda katılıyorum maalesef cahil halk demokrasi iyi işlenmiyor.
IMG_20220728_224523.jpg

Son düzenleme:
maalesef cahil halk demokrasi iyi işlenmiyor.
Alıntıyı görüntüle
Dünya üzerinde eğitimli bir ülke yoktur. Demokrasi, küçük yerleşimlerde eğitim sağlanırsa mantıklı olur. Fakat ülke gibi geniş alanlara yayılan yerleşimlerde insanların tamamını eğitme imkanın yoktur. Çoğunluk her zaman nefsine ve hevasına göre hareket eder, cahildir. Kendini iyi yetiştirmiş insanlar azınlıkta olur. Platon'un bu sözünün muhatabı olmayan bir ülke yok. Katılıyorum kendisine. Pek çok filozof bu görüşte.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,494
Üyeler
173,041
Son üye
ozgunozturk
Geri