S-sir!
Yok, beni tanımlamaz bu. Sosyal liberalizm daha yakın bana. Fakat tamamen bu görüşteyim de diyemem. Sosyal liberalizmin her cüzuna katılmıyorum. Daha çok ekonomik meselelerde benimsiyorum. Yoksa dünya görüşüm çok farklı.Devlet olsun ama minimal olsun diyorsanız o minarşizme girer hocam. Ben de Minarşistim. Devletin sadece 3 görevi olmalı. Güvenlik, Hukuk, Polis.
zaten mükemmel bir düşünce hiçbir zaman var olamaz "bence". Bana da en yakın sosyal liberalizm veya demokrat sosyalizm gibi geliyor hep.Yok, beni tanımlamaz bu. Sosyal liberalizm daha yakın bana. Fakat tamamen bu görüşteyim de diyemem. Sosyal liberalizmin her cüzuna katılmıyorum.
ne türde düşündüğüne bakar katılmıyorum dersen faşistliğe kayarsın.Alıntıyı görüntüle
şu soruya katılıyorum diyen var mı? XD
olrne türde düşündüğüne bakar katılmıyorum dersen faşistliğe kayarsın.
Demokrasiyi benimsemiyorum. Kendime asla demokrat demem. Ülke yönetimi işin ehline verilmeli. Cahil halk ülke yönetiminde söz sahibi olmamalı. Herkes kendi çapında iş yapmalı. İhtisası olmayan sıradan bir avamın kendini geliştirmiş bir alimle aynı oya tekabül etmesi saçmalık.zaten mükemmel bir düşünce hiçbir zaman var olamaz "bence". Bana da en yakın sosyal liberalizm veya demokrat sosyalizm gibi geliyor hep.
Bu konuda katılıyorum maalesef cahil halk demokrasi iyi işlenmiyor.Demokrasiyi benimsemiyorum. Kendime asla demokrat demem. Ülke yönetimi işin ehline verilmeli. Cahil halk ülke yönetiminde söz sahibi olmamalı. Herkes kendi çapında iş yapmalı. İhtisası olmayan sıradan bir avamın kendini geliştirmiş bir alimle aynı oya tekabül etmesi saçmalık.
Dünya üzerinde eğitimli bir ülke yoktur. Demokrasi, küçük yerleşimlerde eğitim sağlanırsa mantıklı olur. Fakat ülke gibi geniş alanlara yayılan yerleşimlerde insanların tamamını eğitme imkanın yoktur. Çoğunluk her zaman nefsine ve hevasına göre hareket eder, cahildir. Kendini iyi yetiştirmiş insanlar azınlıkta olur. Platon'un bu sözünün muhatabı olmayan bir ülke yok. Katılıyorum kendisine. Pek çok filozof bu görüşte.maalesef cahil halk demokrasi iyi işlenmiyor.
Alıntıyı görüntüle