800-900K Bandında Hangi Arabaları Önerirsiniz ?

00Tarik00

80+
Reaksiyon skoru
36
Arkadaşlar iyi günler. Arabalar konusunda çok bilgili değilim, ilk arabamı alacağım. Otomatik 800-900k bandında ciddi bir hasarı bulunmayan araç bakıyorum. Genel olarak baktığım modeller Skoda Rapid, Polo, 1.4T K kasa Opel Astra ve Icon paket Clio'lar. Bu fiyat bandında kronik sorunu olmayan, piyasası da olan bir araç var mıdır , hangi araçlar alınır ? Fiyat bandını bir miktar daha artırabilirim gerçekten alınabilir bir model var ise. Yardımcı olursanız sevinirim.

Araçtan beklentileriniz ne. Motor performansı, iç hacim, bagaj, konfor, donanım vs. Bunun yanında küçük yaş düşük km mi daha önemli yoksa kaza değişen olmaması mı

Araçtan beklentileriniz ne. Motor performansı, iç hacim, bagaj, konfor, donanım vs. Bunun yanında küçük yaş düşük km mi daha önemli yoksa kaza değişen olmaması mı
Olabildiğince düşük yaşta, önemli bir kazası olmayan ve arıza çıkartmayacak bir araç arıyorum. Motor için de turbolu olmasını tercih ederim tabi ama bu kriterlerde biraz zor duruyor. i20, Skoda Rapid, Polo, Corolla bir de Astra'ya yoğunlaşmış durumdayım. Tasarımı ve yaşı dolayısı ile Rapid ilgimi epey çekti ancak nasıl bir araç olduğu hakkında çok bir bilgim yok.

Bütçe yükseltebiliyosanız rapid yerine scala öneririm rapidin üst modeli
Ama tabi vag grubunda dsg handikapı var bunu bilerek yanaşın. Corolla eski kasayı önermem şuan corollalar gereksiz pahalı. Yerine mazda 3 bakardım.
İ20 iyidir. Kardeşi kiadan ceed bakabilirsin bütçe elverirse stonic bakabilirsin
Psa grubundan c3 aircross bakılabilir lakin 1.2puretech triger kayışı masraflı.
Renonun arabalar mantıklıdır fiyat performanstır. 1.0 veya 1.3tce clio bakılabilir. Veya megane4. Ya da kmsi düşük yaşı küçük olsun diye egea cross bakılabilir.
Genelde şehir içi kullanılacaksa bana da aralarında en mantıklı gelen i20

Bütçe yükseltebiliyosanız rapid yerine scala öneririm rapidin üst modeli
Ama tabi vag grubunda dsg handikapı var bunu bilerek yanaşın. Corolla eski kasayı önermem şuan corollalar gereksiz pahalı. Yerine mazda 3 bakardım.
İ20 iyidir. Kardeşi kiadan ceed bakabilirsin bütçe elverirse stonic bakabilirsin
Psa grubundan c3 aircross bakılabilir lakin 1.2puretech triger kayışı masraflı.
Renonun arabalar mantıklıdır fiyat performanstır. 1.0 veya 1.3tce clio bakılabilir. Veya megane4. Ya da kmsi düşük yaşı küçük olsun diye egea cross bakılabilir.
Genelde şehir içi kullanılacaksa bana da aralarında en mantıklı gelen i20
Bahsettiğiniz seçenekler arasında en uygun seçenek i20 gibi görünüyor. Vag grubundan açıkçası ben de çekiniyorum uzun vadeli kullanımda. i20'lerde jump ve style paket arasında önemli bir fark var mı peki yani aradaki farka değecek bir fark mı var yoksa jump da tatmin eder mi şehir içi kullanımda ? Bir de yakıt durumu nasıldır bu arabada, 1.4MPI motorlarda lpg uyumu var mıdır ya da lpg takmaya değer mi şehir içinde ?

Hocam bütçe yetiyosa style alınmalı. Jump gerçekten çok boş airbaglerden bile kısmış adamlar. Genelde sürücü kurslarının aldığı paket. 20-30bin km farkediyosa style yoksa da mecbur jump. Mpi motorlar lpgye uyumlu ama ben taktırmaya pek gerek olduğunu düşünmüyorum zaten atmonun performansı düşük bi de çok yakacağını zannetmiyorum

Olabildiğince düşük yaşta, önemli bir kazası olmayan ve arıza çıkartmayacak bir araç arıyorum. Motor için de turbolu olmasını tercih ederim tabi ama bu kriterlerde biraz zor duruyor. i20, Skoda Rapid, Polo, Corolla bir de Astra'ya yoğunlaşmış durumdayım. Tasarımı ve yaşı dolayısı ile Rapid ilgimi epey çekti ancak nasıl bir araç olduğu hakkında çok bir bilgim yok.
type-r , fc5 civic 1.5vtec gönül rahatlığıyla alabilirsin hocam
toyota corolla

Geri