8000 Hz Mouse Kullanımı ve Sistem Uyumluluğu

Reaksiyon skoru
1
Öncelikle selamın aleyküm iyi akşamlar ben bir mouse alacam benim sistem ozelliklerim biraz düşün sırasıyla şunlar
İşlemci: intel i5 3470
Ekran kartı: NVDIA GT1030 2GB
Ram: 4x4 8 GB
8000 hz mouse alsam işlemciye yük bindiği zaman fps düşüşü yaşar mıyım bir de diyelim ben 8000 hz mouse aldım o aldığım mouse'nin içindeki yazılım ile 1000 hz'e düşürebilir miyim bana bunun cevabını verebilecek var mı iyi akşamlar dilerim teşekkür ederim şimdiden

Evet performansını bir nebze düşürür lâkin yazılım ile istediğiniz değere düşürebilirsiniz hz'yi.

O işlemci 8000 Hz'i görünce bi afallar "noluyor lan" der. Mouse'un uygulaması vardır muhtemelen oradan düşürebilirsin.

Monitörünüz kac hz
180
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O işlemci 8000 Hz'i görünce bi afallar "noluyor lan" der. Mouse'un uygulaması vardır muhtemelen oradan düşürebilirsin.
Yani anladığım kadarıyla 8000 hz sabit değil yeni nesil mouse larva yazılım.var çoğunda yazılımindan düşürebilir yani doğru mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet performansını bir nebze düşürür lâkin yazılım ile istediğiniz değere düşürebilirsiniz hz'yi.
Peki önerdiğin 8k hz bir mouse var mı

Son düzenleme:
Öncelikle selamın aleyküm iyi akşamlar ben bir mouse alacam benim sistem ozelliklerim biraz düşün sırasıyla şunlar
8000 hz mouse alsam işlemciye yük bindiği zaman fps düşüşü yaşar mıyım bir de diyelim ben 8000 hz mouse aldım o aldığım mouse'nin içindeki yazılım ile 1000 hz'e düşürebilir miyim bana bunun cevabını verebilecek var mı iyi akşamlar dilerim teşekkür ederim şimdiden
1000HZ stabilite olarak 8000HZ'den daha iyi yani her zaman sabit 8000HZ almıyorsunuz dalgalanmalar olabiliyor ben GTX 1650 ve i5 13000H olan laptopumda 1000HZ olarak kullanıyorum 4000HZ de arada kullandım fakat performansı etkiliyor zaten CS'de zar zor 60fps alabiliyorum o yüzden 1000HZ daha iyi tabi senin sisteminin tam oarak nasıl bir performans veriyor bilmiyorum ama şahsi fikrim kendin deneyerek senin için en iyi olan HZ'yi bulman olur ayrıca ek bilgi olsun eğer mouseunu 1000 dpi dan fazlada kullanmıyorsan 1000HZ yeterli olur ama daha yüksek dpilarda 1000HZ biraz yavan kalıyor gibi hissediyorum o yuzden yuksek dpilarda 1000HZ üstü kullanman mantıklı olur ama dediğim gibi sistemin nasıl performans verir bilmiyorum.
Peki önerdiğin 8k hz bir mouse var mı
Bütçeni söylersen misin?

1000HZ stabilite olarak 8000HZ'den daha iyi yani her zaman sabit 8000HZ almıyorsunuz dalgalanmalar olabiliyor ben GTX 1650 ve i5 13000H olan laptopumda 1000HZ olarak kullanıyorum 4000HZ de arada kullandım fakat performansı etkiliyor zaten CS'de zar zor 60fps alabiliyorum o yüzden 1000HZ daha iyi tabi senin sisteminin tam oarak nasıl bir performans veriyor bilmiyorum ama şahsi fikrim kendin deneyerek senin için en iyi olan HZ'yi bulman olur ayrıca ek bilgi olsun eğer mouseunu 1000 dpi dan fazlada kullanmıyorsan 1000HZ yeterli olur ama daha yüksek dpilarda 1000HZ biraz yavan kalıyor gibi hissediyorum o yuzden yuksek dpilarda 1000HZ üstü kullanman mantıklı olur ama dediğim gibi sistemin nasıl performans verir bilmiyorum.

Bütçeni söylersen misin?
2500

O paraya mouse almayın zaten fps'iniz düşük olduğundan o mouseun pek faydasını görmeyeceksiniz. PC'ye harcayın bence o parayı

8k hz işlemcinize aşırı yük bindirir, i5 14400 f 4070 super ile 4k hz bile kaldırmıyor her mouse hareketinde fps düşüşü yaşıyorum

İşlemciniz düşük kalır. Drop yersiniz. Ayrıca fps oynuyorsanız minimum 240hz önerilir 8Khz için. İlerde işlemci yükseltme planınız varsa ve bu doğrultuda şu an mouse'yi alırsanız 1Khz kullanabilirsiniz ayarlayıp.

Bence işlemci anakart ram 3'lüsünü 1.5-2k arası satabilirsin.
Üstüne biraz daha ekleyip 4-5k arasına 2. El am4 anakart ram işlemci alırsın.
5600 + anakart + 8x2 16gb ram bir set alırsın 2. El mis gibi.
Biraz baktım 2750'ye kadar düşüyor 5600 işemciler
8x2 ram 650'ye kadar düşüyor biz 750 diyelim
Am4 anakart ise 1000tl'yenkadae düşüyor biz 1250 diyelim
5k ile mis gibi oluyor sadece sendekileri elinden çıkarman uzun sürebilir.

Son düzenleme:
Geri