80000TL Sistem Toplama

intelde bu vram kısmı daha önemli ama yinede söyle söyleyim kullanıcan vramlerin kapasitesini göremedim ama 6faz 2 plus 2 olması dezavanjtaj 80k bir sisteme verip 6faz vram li anakart kullanmak saçma ki şöyle bir durumda var bu vramlerin kapasitesinin yarısı olarak hesaplanır elenizdeki faz değeri 300w yapıyorsa maksimum 150tdp lık işlemci takabilirsiniz bunun böyle olmasının sebebi voltaj dalgalanmasından ve clock hızının etkilenmemesi bu tarz anakartlarını alıp 3 4 sene sonra am6 çıktığında ve oturduğunda
az masraf yapayım 3 4 sene daha idare etsin kafasına giremezsiniz am5 in en güçlü işlemcisini alıp takarsınız 3 4 sene fazla kullanırsınız 5700x3d ve 5800x3d 5900x bunlara örnektir mesela
Hocam bunu okuyunca hiç bir şey anlamıyorum ben siz bana direkt en fp şekilde ne alabileceğimi söylerseniz daha iyi olur

Keşke ülkemizde her şey fiyatını hak etse gönül rahatlığıyla önersek ama yok burda kampanya var onu al işte cashback felan gelir taksit gelir yada indirim olur felan diye diye herşeyin en ucuzunu ama daha iyisini bulmaya çalışıyoruz insanlarda haklı bir şey alırken hangisi daha iyi kaliteli diye düşünüyor verilen paralar az değil yazık kolay kazanılmıyor gidip x870e almak yerine b650 bile işini görürken bana anlamsız geliyor (profesyonel olmadığınız sürece bu işten para kazanmıyorsan saniyelerin senin için önemi yoksa)

Napayım ben 40gbs portu napcam usb takınca 1 dakika yerine 55 saniye olmuşsa bu tarz şeyleri kendiniz bileceksiniz ben bunu bunu istiyorum ben buna göre bir sistem kuracam diyerek araştırmanız gerekiyr

Benim size önerim araştırın ben önerdiğim herşeyi daha önce araştırdım gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

hocam hali hazırda bir sisteme karar kılmışsınız gerisine fikir vermek bana düşmez ben sistemimi paylaştım önerebiliceğim en iyi parçalarıda önerdim sadece 80klık sistem dizip içine b650 veya düşük faz vramli anakart koymayın

intelde bu vram kısmı daha önemli ama yinede söyle söyleyim kullanıcan vramlerin kapasitesini göremedim ama 6faz 2 plus 2 olması dezavanjtaj 80k bir sisteme verip 6faz vram li anakart kullanmak saçma ki şöyle bir durumda var bu vramlerin kapasitesinin yarısı olarak hesaplanır elenizdeki faz değeri 300w yapıyorsa maksimum 150tdp lık işlemci takabilirsiniz bunun böyle olmasının sebebi voltaj dalgalanmasından ve clock hızının etkilenmemesi bu tarz anakartlarını alıp 3 4 sene sonra am6 çıktığında ve oturduğunda
az masraf yapayım 3 4 sene daha idare etsin kafasına giremezsiniz am5 in en güçlü işlemcisini alıp takarsınız 3 4 sene fazla kullanırsınız 5700x3d ve 5800x3d 5900x bunlara örnektir mesela
Yukarıda açıkladım sana ayrıca tekrar ediyoruum am5 platformu için 6 adet 50 amper sınır yeterli bunun üstü sadece rahatlıktır konfordur ister 8 ister 5000 tane koysun bir şey degismeyecek parantez içinde gigabyte kullanılan vrmler 60amp Japon kapasitördür teşekkür ederim

5080
9600x
KASA+PSU
ANAKART
SOĞUTUCU
SSD
RAM
https://www.sin erji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?srsltid=AfmBOop_OsgR0itOciX250FoURWcVV4TNjW2kaP-d6G5BDAO-B4aSwsr

Bu şekilde 85k yapıyor
Ekran kartı inno3d olsa fark eder mi 900 tl daha ucuz

Yukarıda açıkladım sana ayrıca tekrar ediyoruum am5 platformu için 6 adet 50 amper sınır yeterli bunun üstü sadece rahatlıktır konfordur ister 8 ister 5000 tane koysun bir şey degismeyecek parantez içinde gigabyte kullanılan vrmler 60amp Japon kapasitördür teşekkür ederim
ileride takacağınız am5 işlemci için birde yeni anakart bakarsınız diyorum bende hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bunu okuyunca hiç bir şey anlamıyorum ben siz bana direkt en fp şekilde ne alabileceğimi söylerseniz daha iyi olur
alacaksanız bunu alın illa b650 alacam diyorsanız

Kasayı hallettim gibi dostlar birde bilginiz varsa 10-12k ya monitör önerir misiniz kasaya fazla para gitti

ileride takacağınız am5 işlemci için birde yeni anakart bakarsınız diyorum bende hocam
Can cazım ben sana elimden geldiğince açıklayıcı oluyorum benim önerdiğim zaten b850 idi zaten 2027 de am6 çıkıyor bu arkadaşımız her gün işlemci degistirecek değil

Giderek düşen nanometreler ile bir sonraki platform mesela x10 serisi zen6 10700x diyelim am5 sokete koyacaklar ve daha düşük tdp Sahip olacak sana 7 faz çok çok yetecek yani zaten giderek düşen bir gereksinim haline geliyor vrm bu pencereden bakmanı tavsiye ederim bende istemezmiyim arkadaşımıza 22 vrm 110a bir taichi al demek ama masraf ve geleceğe yatırım değil çünkü sadece oyun amaçlı kuracağını söyledi profesyonel anlamda kursa zaten farklı seyler onerirdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,627
Üyeler
185,137
Son üye
Asim9
Geri