Neler Yeni

Yardım 8000Mhz'ye Çekemiyorum

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
591
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Demek ki sistemin 8000MHz de kararsız kalıyor. Ya voltaj artır, ya da frekans düşür. Genellikle frekans düşüşü stabiliteyi sağlar. Anakart QVL listesine göre RAM almaya çalışın her zaman.

BlackIce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
NECATİ YUNUS EMRE AKSOY
Telefondan VATAN'dan haber geldi şimdi, bilmiyorum ne kadar doğru ancak, Asus önümüzdeki iki hafta içinde yeni BIOS update atacak ve durumu çözecekmiş. Şuanda hali hazırda bu anakartlar yeni çıktığı için kimse 8000MHZ'e çekemiyormuş. Doğru olabilir mi ?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Telefondan VATAN'dan haber geldi şimdi, bilmiyorum ne kadar doğru ancak, Asus önümüzdeki iki hafta içinde yeni BIOS update atacak ve durumu çözecekmiş. Şuanda hali hazırda bu anakartlar yeni çıktığı için kimse 8000MHZ'e çekemiyormuş. Doğru olabilir mi ?
Olabilir. Çünkü ramler bu değerlerden daha iyilerini bile verebiliyor. Yani CL38 değil CL36 bile yapılabilir ufak bir voltaj ayarıyla. Bunu bios ile otomatik olarak profil ekleyebilirler expo olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır, bu konuda bilgim yok. Zaten bilgim olmadığı için, expo'ya verip, kendim müdahale etmeden halletmek istiyorum. Yanlış bir durumda, ramleri elime almayayım sonra :oops:.
Anladım. Yanlış voltaj vermediğin sürece bir şey olmaz. Ama dediğin gibi hiç bilmiyorsan biraz öğrenmek gerekir. Sana değerleri atacaktım kendin yap diye.

BlackIce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
NECATİ YUNUS EMRE AKSOY
İngilizcem var, hepten kör değilim de, kendi başıma değer belirleyemem anlamında söylemiştim onu. Hali hazırda varolan değerleri girebilirim onda sıkıntı yok.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
İngilizcem var, hepten kör değilim de, kendi başıma değer belirleyemem anlamında söylemiştim onu. Hali hazırda varolan değerleri girebilirim onda sıkıntı yok.
O zaman biraz araştır ve yapmaya çalış. Değerler bunlar. Bu değerleri telefonunla kaydet. Biosa gir hepsinin karşılığı var. Karşılarında ki değerler yerine buradaki değerleri gir. Ama özellikle şunu belirteyim isimleri karıştırma. Hepsini doğru yerlere girdiğine emin ol gerekirse 3 5 kere kontrol et.
1740384158881.png

Bir tane video bırakayım. Bu değerlere bios ekranından nereden gireceğine bakabilirsin.

Değerleri 24gb olanını atmışım. Bu değerleri gir. 24gb ile 16gb ramler aynı değerleri yakalamıyor. Yani direkt attığım videonun aynısını yap.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,367
Üyeler
168,615
Son üye
ishakcan
Top Bottom