Neler Yeni

800TL'e format fazla mı?

aliiii24

80+
Bir arkadaşımın çok yakını, yeni bir laptop almıştı. Laptopu açarken, işletim sistemi kurulu olmadığı için boot menüsüne girip ayar yapmasını istiyordu. Yani usb takıp format atmalıydı, arkadaşımın çok yakını dediğim kişi ise bilgisayarını yeni aldığı için ve hiç bu konulardan anlamadığı için oturduğu mahalledeki bir bilgisayarcıya götürüp gösteriyor. Bilgisayarı adam alıyor ve format atıyor, format attıktan sonra arkadaşımın yakını gidip teslim alıyor. 800 lira fiyat veriyor adam, parayı verip eve geliyor. Eve geldiğinde ekstra olarak farkediyor ki 1 günlük bilgisayarın kapağı çizikler içinde, ne olmuş olabilir? Ne yapmalı, yorumlarınızı bekliyorum.
Bizde bu konuyu tartışıyoruz şu anda, fikirleriniz çok değerli. Siz ne düşünüyorsunuz? Kapağın hali;
1733244204464.jpeg

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,981
İsim
göksel yurtcan
200tlye atıyorlar hocam çok sağlam kazıklanmış arkadaşınız üstüne malıunada zarar gelmiş

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
aynı bilgisayardan elinde olup diğerini vermiş olabilir mi? belki diğer cihaz sıfırdır diye konmak istemiş olabilir.
abicim, her ne olursa olsun asla ama asla yolunuz mahalle bilgisayarcısına düşmesin.
çünkü mahalle bilgisayarcıları tamamen düz mantıkla gidip her şeyi yapıyorlar. piyasada hakkını veren kimse neredeyse kalmadı. ayrıca format atmak da çok kolay. gidip 800 lira neden verdiniz ki? adamın elinde halihazırda flash diskte yazılı windows vardı sadece birkaç tuşa bastı gerisini bilgisayar halletti ve sizden 800 lira aldı üstüne de karşılaştığınız manzara bu.
şikayetçi olabilirsiniz.

aliiii24

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı bilgisayardan elinde olup diğerini vermiş olabilir mi? belki diğer cihaz sıfırdır diye konmak istemiş olabilir.
abicim, her ne olursa olsun asla ama asla yolunuz mahalle bilgisayarcısına düşmesin.
çünkü mahalle bilgisayarcıları tamamen düz mantıkla gidip her şeyi yapıyorlar. piyasada hakkını veren kimse neredeyse kalmadı. ayrıca format atmak da çok kolay. gidip 800 lira neden verdiniz ki? adamın elinde halihazırda flash diskte yazılı windows vardı sadece birkaç tuşa bastı gerisini bilgisayar halletti ve sizden 800 lira aldı üstüne de karşılaştığınız manzara bu.
şikayetçi olabilirsiniz.
Dediğim gibi ben yaşamadım bu sorunu, arkadaşımın bir yakını yaşadı. Ben nasıl yapılacağını biliyorum ve anlattım ama elinde başka bir bilgisayar olmadığından, usb bellek olmadığından ve en büyük problem yapmayı bilmediğinden yanlış bir şey yapmamasını isteyerek başkasından yardım almasını istedim. O da evine yakın bir bilgisayarcıya götürmüş, orada olmuş bu olay.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dediğim gibi ben yaşamadım bu sorunu, arkadaşımın bir yakını yaşadı. Ben nasıl yapılacağını biliyorum ve anlattım ama elinde başka bir bilgisayar olmadığından, usb bellek olmadığından ve en büyük problem yapmayı bilmediğinden yanlış bir şey yapmamasını isteyerek başkasından yardım almasını istedim. O da evine yakın bir bilgisayarcıya götürmüş, orada olmuş bu olay.
peşine düşün hocam bu işin bir günlük laptop bu hale gelemez. imkanı yok.

aliiii24

80+
şikayetçi olabilirsiniz.
Hocam dediğiniz gibi olabilir, her şey olabilir. Benim yakınım değil, arkadaşımın arkadaşı. Konu tam olarak anlattığım gibi, şimdi konuştum. Gidip konuşmasını söyledim, teşekkür ederim.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hocam dediğiniz gibi olabilir, her şey olabilir. Benim yakınım değil, arkadaşımın arkadaşı. Konu tam olarak anlattığım gibi, şimdi konuştum. Gidip konuşmasını söyledim, teşekkür ederim.
rica ederim konuyla alakalı gelişme olursa etiketlersiniz merak ettim çünkü :)

Top Bottom