82 derece ısı değerleri normal midir

Adem Türk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
686
evet geçen gün ikinci el bir pc aldığımdan furmark test sonuçlarını sizlerle paylaşmıştım ekran kartının fps değerleri yüksek fakat 87 derece olması dikkat çekmişti satıcıyla konuştum pc yi resmen tahtadan bir armor ile kaplamış derecede dar kapalı bir yerde tutuyormuş çıkartıp furmark testi yaptırdım ve sonuç şu şekilde geldi 87 dereceden bu dereceye düşmesi normal bir değer midir ve de ayrıca gpu z ile sersörleri istedim testten hemen sonra gözüme en üstteki mhz değerleri çarptı 200 gibi bir şey yazıyor sanırım okuyabildğim kadarıyla doğru mudur yanlış mıdır ve test sonuçlarının iyi kötü yanları konusunda yardımcı olur musunuz teşekkürler.
işlemci ve ekran kartı ryzen 5 2600 - galax gtx 1060 oc 3gb
8 gb 3000mhz ram
b450m anakart
600w psu (pek iyi bir marka değildi)
WhatsApp Image 2021-05-07 at 17.32.43.jpeg
WhatsApp Image 2021-05-07 at 17.32.43 (2).jpeg
WhatsApp Image 2021-05-07 at 17.32.43 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-05-08 at 00.21.29.jpeg
WhatsApp Image 2021-05-07 at 00.19.53.jpeg

8xmsaa test sonucu bu ve kasa şu şekilde kapalı alandaymış ısı normal midir

Son düzenleme:
Normal guzel düşmüş
evet geçen gün ikinci el bir pc aldığımdan furmark test sonuçlarını sizlerle paylaşmıştım ekran kartının fps değerleri yüksek fakat 87 derece olması dikkat çekmişti satıcıyla konuştum pc yi resmen tahtadan bir armor ile kaplamış derecede dar kapalı bir yerde tutuyormuş çıkartıp furmark testi yaptırdım ve sonuç şu şekilde geldi 87 dereceden bu dereceye düşmesi normal bir değer midir ve de ayrıca gpu z ile sersörleri istedim testten hemen sonra gözüme en üstteki mhz değerleri çarptı 200 gibi bir şey yazıyor sanırım okuyabildğim kadarıyla doğru mudur yanlış mıdır ve test sonuçlarının iyi kötü yanları konusunda yardımcı olur musunuz teşekkürler.
8 gb 3000mhz ram
b450m anakart
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Msaa arttir az daha zorla bakalim

Normal guzel düşmüş

Msaa arttir az daha zorla bakalim
şu gpu ve memory clock değerlerinin düşük yazması normal midir boşta olduğunan kendi bilgisayarımda o şekilde gözükmüyor dikkatimi çekti

şu gpu ve memory clock değerlerinin düşük yazması normal midir boşta olduğunan kendi bilgisayarımda o şekilde gözükmüyor dikkatimi çekti
Normal dir 8x msaa yapip deneyin birde kartta faninda sesinde birsey degismiyorsa kart temiz

Ön kapağını delebilirsin sıcaklığı azaltmak istiyorsan. Daha önce Donanım Arşivi'nin youtube kanalında gösterilmişti. Kapalı alanda tutmaman da bilgisayarın sıcaklığını düşürecektir. Bence aman aman sıcak bile değil kapalı olmasına rağmen. 75 dereceler normal gözüküyor ve daha iyi ekran kartları bile üstüne çıkabiliyor. Yine de sıcaklığı düşürmekte fayda var tabii ki.

Ön kapağını delebilirsin sıcaklığı azaltmak istiyorsan. Daha önce Donanım Arşivi'nin youtube kanalında gösterilmişti. Kapalı alanda tutmaman da bilgisayarın sıcaklığını düşürecektir. Bence aman aman sıcak bile değil kapalı olmasına rağmen. 75 dereceler normal gözüküyor ve daha iyi ekran kartları bile üstüne çıkabiliyor. Yine de sıcaklığı düşürmekte fayda var tabii ki.
o kasayı kullanıyorum içinde fan yok içine fan alsan sıcaklık düşebilir ayrıca o kasayı dışarı çıkartmanı yana koymanı öneririm
eğer sıcaklıklar düşmezse ön kapağı sök
Ekran kartı VRAM'inde sorun var sanırım. Memory Clock yerinde 200 yerine 1518 MHz yazması gerekiyor.
arkadaşlar üst konuda yazdığım gibi ikinci el alıcam uzaktan test yaptırdım şuan elimde değil almadan pek anlamadığım için değerleri kontrol ettirmek istedim

Ekran kartı VRAM'inde sorun var sanırım. Memory Clock yerinde 200 yerine 1518 MHz yazması gerekiyor.
boşta dururken kullanmadığı için öyle yazıyor olabilir mi acaba

arkadaşlar üst konuda yazdığım gibi ikinci el alıcam uzaktan test yaptırdım şuan elimde değil almadan pek anlamadığım için değerleri kontrol ettirmek istedim

boşta dururken kullanmadığı için öyle yazıyor olabilir mi acaba
Benimkide boşta. 1500 MHz yazıyor. Seninki öyle olunca baktım.

8 gb 3000mhz ram
b450m anakart
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
8xmsaa test sonucu bu ve kasa şu şekilde kapalı alandaymış ısı normal midir
dayı 82 derece yüksek değil mi ?
abimin hd7950 si var 1080p 8xmsaa yaptı 65 derceden fazla çıkmadı

dayı 82 derece yüksek değil mi ?
abimin hd7950 si var 1080p 8xmsaa yaptı 65 derceden fazla çıkmadı
kasa full kapalı olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum açık alanda max 75 derece gözüktü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,747
Üyeler
191,159
Son üye
Nikght
Geri