Neler Yeni

850watt 80 Gold Asus rog strix patladı

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
efe araci
Vereceklerini sanmıyorum hocam adamlara kanıt ne göstereceğim bilmiyorum ancak gelip kontrol edilip bakılması gerek zaten bu yüzden garantiye gönderdim umarım orda kesin bir şey söylerler neden olduğu hakkında, ayrıca bende sizin gibi düşünüp bunu aldım kaliteli diye maalesef bomba gibi patladı o an uyanıp yetismesem fişi cekmeseydim belki de alev alıp evi yakacaktı
hocam aslında yapmanız gereken çok basitti olay olur olmaz video kaydını alıp psuyu çekmeniz gerekirdi elektriğin kesilme saati adamlarda olacaktır kanıt olarak bunu sunacaksın bitti ve yani seve seve vermek zorundalar sen bu elektriği keserken haber veriyormusun vermiyorsun seve seve zararını karşılayacaklar o zaman.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mehmet beşli
Vereceklerini sanmıyorum hocam adamlara kanıt ne göstereceğim bilmiyorum ancak gelip kontrol edilip bakılması gerek zaten bu yüzden garantiye gönderdim umarım orda kesin bir şey söylerler neden olduğu hakkında, ayrıca bende sizin gibi düşünüp bunu aldım kaliteli diye maalesef bomba gibi patladı o an uyanıp yetismesem fişi cekmeseydim belki de alev alıp evi yakacaktı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gerçekten mi hocam inşaallah dediğiniz gibi olmuştur ve sisteme zarar vermemiştir yani sırf korumaları var diye kaliteli ve pahalı olanları alıyoruz zaten resmen bomba gibi patladı, kablolarda en ufak bir sıkıntı yoktu bu arada herhangi bir yanma vs psu koku haricinde hiç yandığı anlasilmiyordu ne olduysa içinde oldu yani sistem sorun olmamışsa ve garantide yapmazsa yeni psu alırım en fazla zararım o olur ne yapalım ve bir daha fişi kesinlikle takılı bırakmam hiç bir PSU ya da güvenmem artık bu dakikadan sonra
pc temizledik fişi takıp açınca patladı power yenisiyle değiştirdik sistem çalışıyor power zamanı gelmişti değişicekti ama patlıcanı tahmin etmemiştik

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Feyyaz Yalcin
Bu gibi durumları engellemek için ups cihazı yada En azından akım korumalı bir priz kullanmalısınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sonsuz evren
Bu gibi durumları engellemek için ups cihazı yada En azından akım korumalı bir priz kullanmalısınız
Mutlaka akım korumalı priz alacağım hocam kesinlikle haklısınız benim salakligim o kadar sistem kurduk onu almadım UPS cihazlari için arkadaşım kullandı UPS elektirik kesintisinde patladı hocam pek güvenmiyorum onlara

pc temizledik fişi takıp açınca patladı power yenisiyle değiştirdik sistem çalışıyor power zamanı gelmişti değişicekti ama patlıcanı tahmin etmemiştik
Hocam benimki kapalı halde elektirik gidip gelmeyle patladı yani anlamış değilim gerçekten acsaydin yük bindi derdim muhtemelen yüksek voltaj geldi bilmiyorum uyuyordum o an, ayrıca ürün daha yeni benimkisi yani sıfır kutulu neyseki garantisi var 10 yıl bakalım tamir edilip gönderse pek güvenemem ona artık değiştiririm direkt onu değişim yapsalarda açıkçası korkuyorum, hocamızın dediği gibi akım korumalı priz alacağım mutlaka

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,436
İsim
Hacı

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,267
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Herkese merhaba arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere Asus rog strix 850 watt 80 Gold tam modüler psum bu sabah elektirik git gelden patladı garantim var ve gonderdim fakat elimde bir PSU olmadığı için test etme şansım olmadı sistemin i513600kf MSI rtx 3080 Asus rog strix b660 a wifi anakart, PSU çok kötü ses ve koku çıkartarak patladı şöyle bir şey var bilgisayar açık değilken bu oldu yani fiş prizdeyken ama bilgisayar kapalı uykudan uyandım, asla anlam veremedigim bir şey bilgisayar kapalı tamam PSU güç çekiyor ama diğer bileşenlere bir şey olmuş mudur? Bilgisayar elektirik gidip gelince kapalıydı kesinlikle açık değildi.
aynı şeyi oyun oynarken yaşadım psudan dumanlar çıktı bir anda garantiden değiştirdim diğer bileşenlerimde sorun çıkmamıştı umarım sendede proglem olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sonsuz evren
aynı şeyi oyun oynarken yaşadım psudan dumanlar çıktı bir anda garantiden değiştirdim diğer bileşenlerimde sorun çıkmamıştı umarım sendede proglem olmaz
Umarım dediğiniz gibi olmuştur yani durduk yere kapalı şekilde patladı benimki, sisteme zarar vermemiş olsunda garanti değişmezse bile yenisini alırım en kötü ihtimal ile zararım psu olmuş olur sadece tüm sistem girmişse eğer içimde tekrar bir sistem toplama heyecanı da yok zaten zor imkansizlikla topladım, bakalım şuan garantiden gelecek haberi bekliyorum, teşekkürler yorumunuz için birazda olsa şuan umutlaniyorum umarım dediğiniz gibi sistemde sorun olmamistir

eskiden sistemi ağlatırdı da şu an sisteme zarar gelme olasılığı da yok değil yine de

Aykut D.

80+ Gold
Sistemine yüksek ihtimalle bir şey olmamıştır.
ROG psu da sistemi koruyamayacaksa...
Psu görevini yapmış mov atmış .
Mov nedir ?

Herkese merhaba arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere Asus rog strix 850 watt 80 Gold tam modüler psum bu sabah elektirik git gelden patladı garantim var ve gonderdim fakat elimde bir PSU olmadığı için test etme şansım olmadı sistemin i513600kf MSI rtx 3080 Asus rog strix b660 a wifi anakart, PSU çok kötü ses ve koku çıkartarak patladı şöyle bir şey var bilgisayar açık değilken bu oldu yani fiş prizdeyken ama bilgisayar kapalı uykudan uyandım, asla anlam veremedigim bir şey bilgisayar kapalı tamam PSU güç çekiyor ama diğer bileşenlere bir şey olmuş mudur? Bilgisayar elektirik gidip gelince kapalıydı kesinlikle açık değildi.
Gönlüm ferah olsun sistemin sağlamdır yapacağın iş ise elektrik şirketinden muadili bir psu talep edeceksin.

O psu çok ucuz bir maliyet ile muhtemelen tamirde olacaktır . Koku ise patlayan mov a ait . Mov bu olaylar için konulmuş bir komponent patlaması gerekli zaten .

Babangida Babayaro

80+ Bronze
Bende de rog strix 850 gold var. İşkillendim.
Elektronik işi işte. Akım koruyucu priz kullanmak da gerek

Aykut D.

80+ Gold
İnput girişi sensörlü psular hariç en üst high Tier'ler hariç bir çok psu bu tepkiyi verecektir. Zaten psu testlerine dikkat edilirse yüksek gerilim maruziyet testi yoktur. Hemen hemen bir çok psu mov kullanarak geleneksel bir korumaya sahip oluyor.

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Yunus Emre Uzun
hocam büyük geçmiş olsun ben senelerdir pc kapattıktan sonra fişi prizden çekiyorum prizde bırakmıyorum zaten bırakınca illa elektrik akımı oluyor yani monitörün ışığı yanıyor vs kötü olmuş ama garanti varsa olumsuz bir durum yaşanacağını sanmam

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,436
İsim
Hacı
İnput girişi sensörlü psular hariç en üst high Tier'ler hariç bir çok psu bu tepkiyi verecektir. Zaten psu testlerine dikkat edilirse yüksek gerilim maruziyet testi yoktur. Hemen hemen bir çok psu mov kullanarak geleneksel bir korumaya sahip oluyor.
Psu görevini yapmış mov atmış .
Mov nedir ?

Gönlüm ferah olsun sistemin sağlamdır yapacağın iş ise elektrik şirketinden muadili bir psu talep edeceksin.

O psu çok ucuz bir maliyet ile muhtemelen tamirde olacaktır . Koku ise patlayan mov a ait . Mov bu olaylar için konulmuş bir komponent patlaması gerekli zaten .
Mov bir çok eşyanın içinde var onu koymasa direkt sistemi yakar...
Akım korumalı priz diye satilanlarin %99 u bi halta yaramıyor adam 1 tane mov bağlamış o kadar... Psu içinde zaten var mov.
Ne akim dalgalanması ne de voltaj dalganmasina faydasi var, bunun için UPS sart.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,680
Üyeler
170,235
Son üye
RamazanBtn
Top Bottom