Neler Yeni

850watt 80 Gold Asus rog strix patladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sonsuz evren
eskiden sistemi ağlatırdı da şu an sisteme zarar gelme olasılığı da yok değil yine de
Çok haklısınız hocam zaten yeni sistemler biraz daha güvenilir diye düşünüyorum ama daha psu servise ulaşmamış ne oldu bitti bilmiyoruz gelince test edip burdan söylerim yeni sistemler kurtarıyor mu kurtarmiyor mu diye şuan bekliyorum bende

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Seni Hiç Alakadar Etmesz
eger olay psu ile ise asus bu psulara 10 yıl garanti sunuyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sonsuz evren
Psu görevini yapmış mov atmış .
Mov nedir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gönlüm ferah olsun sistemin sağlamdır yapacağın iş ise elektrik şirketinden muadili bir psu talep edeceksin.

O psu çok ucuz bir maliyet ile muhtemelen tamirde olacaktır . Koku ise patlayan mov a ait . Mov bu olaylar için konulmuş bir komponent patlaması gerekli zaten .
Hocam gerçekten verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler o koku odada uzun bir süre kaldı zaten, umarım dediğiniz gibidir psu tamir edilip geldiğinde sistemi önce ekran kartsız açmaya çalışacağım açılırsa ekran kartını takıp açarım sorun yoksa burdan bilgilendiririm umarım sistem tümden çöp olmamıştır, tüm urunlerim garantili sorun olmuşsa onları da gönderirim zaten fakat kullanıcı hatası demelerinden korkuyorum doğru olanı yazdım ben gönderirken sistem kapalı halde iken elektirik kesintisinden dolayı patladı diye bu benim hatamsa fişi takılı bırakmak ne diyeyim şuana kadar hiç böyle bir sorun ile karşılaşmadığım için fişi cekmiyordum fakat artık fişte bırakmayı düşünmüyorum korkudan tekrar o patlamalara şahit olmak istemem açıkçası

Bende de rog strix 850 gold var. İşkillendim.
Elektronik işi işte. Akım koruyucu priz kullanmak da gerek
Hocam asla ihtimal vermezdim fakat elektronik hiç bir şeye güvenim kalmadı marka model fark etmeksizin dikkatli olmak gerek o an uyanmasaydim alev alabilir ev yanabilirdi çünkü 1 saat öncesinden uyumuştum daha patlamalar ile uyandim

İnput girişi sensörlü psular hariç en üst high Tier'ler hariç bir çok psu bu tepkiyi verecektir. Zaten psu testlerine dikkat edilirse yüksek gerilim maruziyet testi yoktur. Hemen hemen bir çok psu mov kullanarak geleneksel bir korumaya sahip oluyor.
Umarım korumaya almıştır sistemi şuan PSU olmadığı için el mahkum bekliyorum gönderdim daha varmamis kendilerine gidip gelmesi 20 günü bulur mecbur bekliyorum şuan

Aynen hocam 10 yıl garantili PSU ayrıca diğer bilesenlerinde garantileri var şuan test etmeden göndermek istemedim belki de sistemi korumaya almıştır PSU bilmiyorum

hocam aslında yapmanız gereken çok basitti olay olur olmaz video kaydını alıp psuyu çekmeniz gerekirdi elektriğin kesilme saati adamlarda olacaktır kanıt olarak bunu sunacaksın bitti ve yani seve seve vermek zorundalar sen bu elektriği keserken haber veriyormusun vermiyorsun seve seve zararını karşılayacaklar o zaman.
Onu yapmadim hocam o anın heyecanıyla tüm fişleri çekip hemen kasayı açıp PSU çıkardım kablolar vs hepsi sağlamdı yanma yoktu ana kart ekran kartı ramler yada SSD de gözle görünür bir sorun yok koku da gelmiyor onlardan tek giden PSU oldu diştan hiç bir şeyi yok gözüküyordu fakat çok fena kokuyordu zaten o patlama sesleri ile anladım PSU uçtu diye

hocam büyük geçmiş olsun ben senelerdir pc kapattıktan sonra fişi prizden çekiyorum prizde bırakmıyorum zaten bırakınca illa elektrik akımı oluyor yani monitörün ışığı yanıyor vs kötü olmuş ama garanti varsa olumsuz bir durum yaşanacağını sanmam
Hocam gerçekten şuana kadar böyle bir şey ile karşılaşmadığım için fişi çekmeyi hiç düşünmedim ayrıca diğer evdeki ürünlerde sürekli fişte yani sorun olmaz kapalıyken diye düşündüm hep fakat elektirik psu ya kapalı dahi olsa iletiliyor ve böyle bir durumla karşılaşılabiliyor bu yüzden PC kesinlikle fişte kalmaması gerek bunu anladım akım korumalı alacağım mutlaka

Mov bir çok eşyanın içinde var onu koymasa direkt sistemi yakar...

Akım korumalı priz diye satilanlarin %99 u bi halta yaramıyor adam 1 tane mov bağlamış o kadar... Psu içinde zaten var mov.
Ne akim dalgalanması ne de voltaj dalganmasina faydasi var, bunun için UPS sart.
Hocam neye güveneceğiz bilmiyorum akım korumalı diyoruz bakalım, UPS konusunda pek güvenemiyorum arkadaşımda vardı çocuk en kalitelisini aldı o zaman UPS güç dalgalanmasinda patlamış cidden çok kötü hemde o günden sonra ups lerden çok korkuyorum

Son düzenleme:
Çok haklısınız hocam zaten yeni sistemler biraz daha güvenilir diye düşünüyorum ama daha psu servise ulaşmamış ne oldu bitti bilmiyoruz gelince test edip burdan söylerim yeni sistemler kurtarıyor mu kurtarmiyor mu diye şuan bekliyorum bende
+80 sertfikası ile riskler azaldı zaten, sizinki de gold.

Ben de sertfika yok bi de sorunlu çalışıyor elektrik gitse 😀

Ysuflix

80+ Gold
OPP/OVP/UVP/SCP/OCP/OTP

bu korumalar boru mu :D sisteme bişe olmamıştır

Aykut D.

80+ Gold

Aykut D.

80+ Gold

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,442
İsim
Hacı

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
VeV
akım korumalı priz olsaydı gene aynısı olur muydu yoksa acaba koruyabilir miydi?

Top Bottom