Neler Yeni

850watt 80 Gold Asus rog strix patladı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,462
İsim
Hacı
Güç kaynağı geliştikçe riskler azalmadı mı?
Verimililik sertifikası sadece daha verimli olduğunun göstergesi,
Bu koruma ile alakalı bi sertifika değildir. PSU nun daha az elektriği ısıya çevirdiğinin göstergesidir.
akım korumalı priz olsaydı gene aynısı olur muydu yoksa acaba koruyabilir miydi?
Piyasadaki dandik prizler olsa olurdu aynısı. Hatta daha kötü bile olabilirdi örnekleri de var adam aynı psu ayni sisteme bağlı minning yapıyor akım korumalı prizlere bağlı olan PSU ları yandi akım korumalıya bağlı olmayanlar ise sapasağlam...

Verimililik sertifikası sadece daha verimli olduğunun göstergesi,
Bu koruma ile alakalı bi sertifika değildir. PSU nun daha az elektriği ısıya çevirdiğinin göstergesidir.
Lan beni kazıklamışlar

Aykut D.

80+ Gold
Güç kaynağı geliştikçe riskler azalmadı mı?
Verimlilikleri arttı korumaları değil .
80+Standart Minimum %80 verimlilik .
80+ Bronze minimum %82 verimlilik .
80+ Silver %85 verimlilik.
80+ Gold %87 verimlilik.
80+ Platinium %90 verimlilik.
80+ Titanium %92 verimlilik.
Sunduğunu belirten verimlilik ranklari yada sertifikaları .

Korumaları kapsayan bir sertifika değil modelden modele psu üreticisinin kendisine kalmış bir konu. Ondan dolayı alınacak psu alırken verimliliğe sertifikasina bakildiktan sonra korumalara ayriyeten bakmak gerekiyor .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eskiden verimliliği %68 Fsp psu kullanıyordum 8cm fanindan fön makinesi gibi sıcak ufluyordu 🤠 .

80+ Gold %87 verimlilik.

Korumaları kapsayan bir sertifika değil modelden modele psu üreticisinin kendisine kalmış bir konu. Ondan dolayı alınacak psu alırken verimliliğe sertifikasina bakildiktan sonra korumalara ayriyeten bakmak gerekiyor .

Eskiden verimliliği %68 Fsp psu kullanıyordum 8cm fanindan fön makinesi gibi sıcak ufluyordu 🤠 .
Everest ATX 400W verimliliği yüzde kaç peki?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,462
İsim
Hacı
80+ Gold %87 verimlilik.

Bende bi asus vardı ısındığı için orjinal fanını değiştim, 2 tane fan takmıştım yüksek RPM aynı dediğin gibi 8CM :D yine de ISINIYORDU MÜBAREK...

70 civarıdır genelde eski sertifikasız psu lar öyle.

Bende bi asus vardı ısındığı için orjinal fanını değiştim, 2 tane fan takmıştım yüksek RPM aynı dediğin gibi 8CM :D yine de ISINIYORDU MÜBAREK...

Fan havayı dışarıya vermese sorun yok aslında, ters çevirince de aşırı sesli

Aykut D.

80+ Gold
%55 60'tir tahminimce

Daha beter 😃.

Onların verimlilikleri %65 civarı olması gerek tek mosfetle anahtarlaniyor aşırı ısınması doğal.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,462
İsim
Hacı
%55 60'tir tahminimce

Daha beter 😃.

Onların verimlilikleri %65 civarı olması gerek tek mosfetle anahtarlaniyor aşırı ısınması doğal.
Sana şöyle anlatayım içinde bi mosfetler vardı normal mosffetlerin 4 5 katı büyüklüğünde.
110 ve 230w için anahtar bile var arkasında.
PSU şu:
fffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.PNG

Aykut D.

80+ Gold
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sonsuz evren
+80 sertfikası ile riskler azaldı zaten, sizinki de gold.

Ben de sertfika yok bi de sorunlu çalışıyor elektrik gitse 😀
Hocam gerçekten bilmiyorum bu yeni psu lar eskisi gibi sistem yakmıyor deniliyor fakat resmen pc nin içinde saatli bomba taşıyoruz ne zaman patlayacaklari belli değil, ben Asus markasına ve rog strix serisine çok güvenerek ve özellikle uzun araştırma sonrası karar verip aldım, ben psu yanmalarina şahit olmuş biriyim fakat bu sidette bir sesle olduğuna ilk defa şahit oldum hemde pc kapalıyken uykudan uyandırdı fişi çekene kadar takirdi sesleri ve sonrasında koku yayıldı bileşenlerin hepsini kontrol ettim kokladım tek tek söktüm diğerleri şuan sorunsuz gözüküyor fakat test etmedim daha psu dün ulaştı Penta'ya Asus oraya yönlendirdi çünkü dönmesini bekliyorum testler için bilgi veririm burdan umarım bu psu'lara güvendiğimiz sonucu verirler

Kondansatör patlamıştır. Patlayanı değiştirerek düzeltirler. Büyük ihtimal bir sorun yoktur diğer bileşenlerde.
Umarım hocam söylediğiniz bir nebze umutlandiriyor tekrardan baştan sistem toplayamam şuan o psikolojiye de giremem acikcasi sistemde sorun yoksa bile bugünden sonra korkarak kullanacağım PC yi bir daha da fişte asla bırakmam güven vs kalmadı çünkü Allah'tan alev almadan uyanıp yetiştim ya evde olmadığım zaman olsaydı yada uyanmasaydim evi yakacaktı pc

Hocam gerçekten bilmiyorum bu yeni psu lar eskisi gibi sistem yakmıyor deniliyor fakat resmen pc nin içinde saatli bomba taşıyoruz ne zaman patlayacaklari belli değil, ben Asus markasına ve rog strix serisine çok güvenerek ve özellikle uzun araştırma sonrası karar verip aldım, ben psu yanmalarina şahit olmuş biriyim fakat bu sidette bir sesle olduğuna ilk defa şahit oldum hemde pc kapalıyken uykudan uyandırdı fişi çekene kadar takirdi sesleri ve sonrasında koku yayıldı bileşenlerin hepsini kontrol ettim kokladım tek tek söktüm diğerleri şuan sorunsuz gözüküyor fakat test etmedim daha psu dün ulaştı Penta'ya Asus oraya yönlendirdi çünkü dönmesini bekliyorum testler için bilgi veririm burdan umarım bu psu'lara güvendiğimiz sonucu verirler
Üretim de bir hata olabileceği geliyor aklıma

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sonsuz evren
artık fişe takılı pc kalmayacak geçmiş olsun asus şaşırtmıyor :ROFLMAO:
Bitti bir daha asla fişe takılı birakmam zaten asusa guvenimde kırıldı açıkçası oysa rog strix serisi en iyisi dediler bana ve o kadar övdüler diye aldım hiç bir marka modele bir daha ne kefil olurum ne güvenirim elektironik alet ne olacağı asla belli değil gerçekten

Üretim de bir hata olabileceği geliyor aklıma
tabii ki dediğiniz gibiyse eğer servisten anlaşılır diye düşünüyorum umarım ve kullanıcı hatası diyip bana yuklemezler ben doğru olanı yazdım fişe takılı PC kapalı haldeyken elektirik git gelmesinden patladı diye bakalım şuan çaresizce bekliyorum

Top Bottom