85k bütçeyle rtx5070, r7 7800x3D toplama sistem nasıl ?

Mustafa_

80+ Silver
Reaksiyon skoru
992
Bütçe
85000
Toplam 85 bin TL gibi bir fiyata geliyor. Sizce sistem nasıl? "şu parçayı şununla değiştirsen iyi olur." gibisinden tavsiyelere açığım.

AMD Ryzen 7 7800X3D
MSI RTX 5070 Gaming X Trio 12GB
MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16) 6000MHz CL30 DDR5 EXPO
Samsung 990 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2
DeepCool AK620 Air Cooler
MSI MPG A1000G PCIe 5.0 (1000W 80+ Gold, ATX 3.0)
Dark Maxima V30 Mid Tower ATX

Son düzenleme:
Toplam 85 bin TL gibi bir fiyata geliyor. Sizce sistem nasıl? "şu parçayı şununla değiştirsen iyi olur." gibisinden tavsiyelere açığım.

AMD Ryzen 7 7800X3D
MSI RTX 5070 Gaming X Trio 16GB
MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
Samsung 990 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2
DeepCool AK620 Air Cooler
MSI MPG A1000G PCIe 5.0 (1000W 80+ Gold, ATX 3.0)
Dark Maxima V30 Mid Tower ATX
Çoook pahalı hocam gereksiz pahalı parçalar kullanmışsınız ram patriot 6000 cl30 yeterli ssd çok yüksek seçilmiş ekran kartı modeli ucuzlar yeterli sıvı soğutma seçilebilir psu çok yüksek gerek yok

Çoook pahalı hocam gereksiz pahalı parçalar kullanmışsınız ram patriot 6000 cl30 yeterli ssd çok yüksek seçilmiş ekran kartı modeli ucuzlar yeterli sıvı soğutma seçilebilir psu çok yüksek gerek yok
Çok genel bir yorum yapmışsınız. Yerine ne önerirsiniz şeklinde gelseniz daha güzel ilerleyebiliriz. 1.5k civari ekleyip sıvı sogutmaya geçilebilir evet. Onun dışında 9070xt ile ekran karti değişimi harici daha ucuz ram ssd ye gittiğim taktirde sistem kalitesi iyice düşer. (Marka güvenilirliği ve performans olarak) 850w yerine 1000w psu tercih ettim ileriye dönük olarak o kadar da yüksek değil. Yorumunuzu açarsanız sevinirim.

PSU

Kasa

RAM x2

SSD

Anakart

Soğutucu

Ekran kartı

İşlemci

Son düzenleme:
Çok genel bir yorum yapmışsınız. Yerine ne önerirsiniz şeklinde gelseniz daha güzel ilerleyebiliriz. 1.5k civari ekleyip sıvı sogutmaya geçilebilir evet. Onun dışında 9070xt ile ekran karti değişimi harici daha ucuz ram ssd ye gittiğim taktirde sistem kalitesi iyice düşer. (Marka güvenilirliği ve performans olarak) 850w yerine 1000w psu tercih ettim ileriye dönük olarak o kadar da yüksek değil. Yorumunuzu açarsanız sevinirim.
parçalar gayet yerinde 3-5 tl para vermiycem diye 1 sene sonra sıkıntı çıkaracak şeylere gerek yok burda iki şey söyleyebilirim biraz daha bütçe varsa
kasa akvaryum olabilir
sıvı sogutma alınabilir
ramlar biraz ucuk daha uyguna benzer kalite bulunabilir

5070 ti toplarsın o paraya benim attıklarımı al hepsi kaliteli.
Üstüne cebine paranda kalıyor.

Son düzenleme:
parçalar gayet yerinde 3-5 tl para vermiycem diye 1 sene sonra sıkıntı çıkaracak şeylere gerek yok burda iki şey söyleyebilirim biraz daha bütçe varsa
kasa akvaryum olabilir
sıvı sogutma alınabilir
ramlar biraz ucuk daha uyguna benzer kalite bulunabilir
Aynen katılıyorum. Daha önce tecrübe ettim ilk pc de onu. Ramin daha ucuzuna gidip sıvı soğutmaya geçebilirim. Akvaryum kasaya sonra geçilebilir şuan ekstra bütçeye fazlasıyla girmiş vaziyetteyim. Bir de eskiden bu forumlarda psu en önem verilen elemanlardandı corsair, msi, fsp harici öneriler görmezdim şimdi garip garip şeyler öneriyorlar anlam veremedim. 2k için alınacak risk değil. Evet Enermax eski orta segment bir marka fakat güvenlik olarak saydıklarımın yanına bile yaklaşamaz. @qwerty12. Üstüne param kalmasın hocam düzgünce sorun çıkartmayan bir pc olsun da.

Anladım hocam kaliteden taviz vermemekte bir seçenek eğer sadece oyun oynanacak bir sistemse b650 anakart yeterli olabilir yani geleceğe dönük 1000w seçimi çok fazla geldi 750 850 lerde neredeyse tüm konfigürasyonları çalıştırabiliyor sıvı soğutma bence tercih edin dediğiniz gibi

5070 ti toplarsın o paraya benim attıklarımı al hepsi kaliteli.
Üstüne cebine paranda kalıyor.
5070 ti toplamış zaten, sadece ti diye eklememiş, 16gb yazıyo yanında. 16gb 5070 yok malesef :D
Sisteme gelicek olursak parçalar kaliteli güzel, hayırlı olsun şimdiden

5070 ti toplamış zaten, sadece ti diye eklememiş, 16gb yazıyo yanında. 16gb 5070 yok malesef :D
Sisteme gelicek olursak parçalar kaliteli güzel, hayırlı olsun şimdiden
Orada bir hata olmuş hocam. gpt ile istişare ederek hazırlamıştım, listeyi çıkartırken kafası karışmış belli ki 😀

Sadece belki şu ram değiştirilebilir, RGB istiyosunuz belli 5400 liraya XPG lancer var 6000mhz/cl30 o da kaliteli markadır. 2 bin lira fazladan vermeye gerek yok. PSU da güzel ama arkadaşın önerdiği gibi Enermax Revolution D.F.X de uzun soluklu götürür, ismi Türkiyede az duyulmuş ama çok kalitelidir

Ram,psu,anakarta ayar ver 5070ti al.
Ak620 ucuza yoksa phantom spirit bakarsin.

Psu ileriye donuk demissin de 850w 5090 haric simdi hepsine yeter.

Tabi bunlari sende biliyorsun :)

Ram,psu,anakarta ayar ver 5070ti al.
Ak620 ucuza yoksa phantom spirit bakarsin.

Psu ileriye donuk demissin de 850w 5090 haric simdi hepsine yeter.

Tabi bunlari sende biliyorsun :)
5070ti için ayar verme olayını düşüneceğim. Ileriye dönükten kastım şu, teknoloji son zamanlarda hızlı ilerliyor yapay zeka desteği ile birlikte, o yüzden o şekilde düşündüm. Elimde 2 yıllık kasa var anakart psu yetersizliğinden yükseltemedim mesela mecbur sıfırdan topluyorum o yüzden bir dahaki sefere sadece ekran kartını yükseltebilmek adına böyle bir yol izlemek istedim. Rami düşürebilirim fakat rami düşürürsem de sıvı soğutmaya çeviresim geliyor. Bu durumda yine 5070ti için bütçe açığı oluşturmak sıkıntı olacak. 5070 ti olacaksa pny olabilir 5 k fark var pny kötü değil diye biliyorum ama bilemedim. Bir tık kararsız kalmadım desem yalan olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,733
Üyeler
183,883
Son üye
Mu1Raid1
Geri