8GB VRAM'in 2025'te yetersiz oluşu

dlss o kadar çok etkiliyor ki performansı onu da hesaba katınca işler değişiyor

15-17 bin tl bir karta ödüyorsun, ve 1080p ultra-high'da bile oynatamıyor. Attığım çoğu oyunda RT açık değil zaten, Warzone gibi rekabetçi bir oyunda bile texture kısmaz isen limit yiyorsun.
Aynı şey 5070 için de geçerli. COD'da 5070 150 fps alırken rakibi rx 9070 vram avantajından dolayı 180-190 fps alıyor. VRAM kullanımı da 14gb

Çok iddiali, nasıl çalıştığını görmek lazım. Umarım iddia edildiği kadar vardır.
Evet iddaa çok büyük ama sıkıntı yok sorunu çözsün. Yeter bu emin olmamakla birikte tek yapay zekayla çalışan sanal bi teknoloji değil vramleri.optimize etcekler

Evet iddaa çok büyük ama sıkıntı yok sorunu çözsün. Yeter bu emin olmamakla birikte tek yapay zekayla çalışan sanal bi teknoloji değil vramleri.optimize etcekler
Yani VRAM optimize etme işi sözde güzel duruyor da icraata geçmesi biraz zor. VRAM çipinin verimliliğini arttırabilir ancak sadece yazılım olarak ne yapabilirler bilemiyorum. GPU'nun RAM'i sonuç olarak, kaybolacak değil ya.

15-17 bin tl bir karta ödüyorsun, ve 1080p ultra-high'da bile oynatamıyor. Attığım çoğu oyunda RT açık değil zaten, Warzone gibi rekabetçi bir oyunda bile texture kısmaz isen limit yiyorsun.
Nvdia oyun oynayanları çok önemsemez ki. Sadece yüzde 10 Luk kesim. Kalan kesim profesyonel, büyük firmalara pazarlıyor. İsterse 5060 4 gb vram çıkarır ,100 dolar der rekor kırar.

Yani VRAM optimize etme işi sözde güzel duruyor da icraata geçmesi biraz zor. VRAM çipinin verimliliğini arttırabilir ancak sadece yazılım olarak ne yapabilirler bilemiyorum. GPU'nun RAM'i sonuç olarak, kaybolacak değil ya.
Şu anda uygulamaya geçti bide yanlış değilse 2 sonraki sürüculerle aktif olcak

Nvdia oyun oynayanları çok önemsemez ki. Sadece yüzde 10 Luk kesim. Kalan kesim profesyonel, büyük firmalara pazarlıyor. İsterse 5060 4 gb vram çıkarır ,100 dolar der rekor kırar.
Bunu yazan birini görmüştüm Youtube yorumlarında diyordi ki 5050 çıksın 4gb vram cs lol oynatsın yeter diyordu. 1280 960 low ayarda bile cs 2 6gb vram kullanıyor. Ki profesyonel oyuncular bile gölge vs o ayarları yükseltiyor.

Israrla 8GB 1080p high-ultra'ya yeter diyenlere birkaç oyun göstereyim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu saydıklarım oyunlardan bi o kadar daha sayılabilir uğraşılsa. 1080p high-ultra gaming hedefleyenler için, günümüzde bile sınır değer olan 8GB VRAM'i önermenin bir mantığı yok. Güzel bir fiyata alınmadığı sürece tavsiye edilmemeli. Sıfır kanadında yüzüne bakılmamalı. 2025 çıkan bir kart alıp sıfır futureproofing düşüncesiyle alıp kullanmanın bir mantığı yok. Yeni oyunlar UE5 motorunu kullanıyor ve optimize olmadan çıkıyor, kullanıcıyı önemsemiyor üretici. Texture kısmadan bir çok AAA oyunda VRAM bottleneck yiyorsunuz. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

En popüler olan 5060'dan biraz bahsedeyim. 5060 eğer en azından 10GB VRAM'e sahip olsaydı 4060'e göre çok güzel bir gelişme olurdu ve kesinlikle tavsiye ederdim. 60 serisi bu adamların entry seviyesi değil, kartın hedefi zaten 1080p ultra gaming. Mesela 5050'ye 8GB koymalarına laf edemem asla. Giriş seviye bir kart için 8GB gayet yeterli. Ancak 1080p ultra'da rahat oynatabilecek güçte bir karta VRAM sınırı koymanın bir mantığı olamaz. 5060ti ve 9060xt 8gb saçmalığını konuşmaya bile gerek yok zaten.

Umarım 6060 8GB VRAM ile çıkmaz :cry:
60 seviyesi nasıl giriş seviye değil onu anlamadım :D Uzun vadeli kart arıyorsan 70-80x serilerinden başka şansın yok. Nesillerce gidiyor. Ayrıca 8gb vram çok okey olmasa da giriş seviye kartlarda çok da önemli olmayan bi etmen, sistem vram yetmediğinde kısıyor kullanımı %1lerine etki ediyor genelde.

Ben bunun tartışmasını çok yaptım burda dostum, insanlar çok inatçı, 10 yıl önce çıkan gtx 1070 8gb vramli iken günümüzde tablo senin paylaştığın gibiyken bile hala 8gb vramli kartları savunup öneriyolar. Diyecek bişey bulamıyorum.

60 seviyesi nasıl giriş seviye değil onu anlamadım :D Uzun vadeli kart arıyorsan 70-80x serilerinden başka şansın yok. Nesillerce gidiyor. Ayrıca 8gb vram çok okey olmasa da giriş seviye kartlarda çok da önemli olmayan bi etmen, sistem vram yetmediğinde kısıyor kullanımı %1lerine etki ediyor genelde.
50 Giriş
60 Giriş- Orta
70 Orta
80 Orta - Yüksek
90 Yüksek

Karta $320 veya 15-17bin tl para veriyorsun. 1080p zaten çözünürlük için bare minimum. Giriş-Orta seviye bir kart 1080p high-ultra'yı oynatmalı. 70 serisi 1440p için zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,922
Üyeler
183,920
Son üye
cagrihazar
Geri