8GB VRAM'in 2025'te yetersiz oluşu

Israrla 8GB 1080p high-ultra'ya yeter diyenlere birkaç oyun göstereyim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu saydıklarım oyunlardan bi o kadar daha sayılabilir uğraşılsa. 1080p high-ultra gaming hedefleyenler için, günümüzde bile sınır değer olan 8GB VRAM'i önermenin bir mantığı yok. Güzel bir fiyata alınmadığı sürece tavsiye edilmemeli. Sıfır kanadında yüzüne bakılmamalı. 2025 çıkan bir kart alıp sıfır futureproofing düşüncesiyle alıp kullanmanın bir mantığı yok. Yeni oyunlar UE5 motorunu kullanıyor ve optimize olmadan çıkıyor, kullanıcıyı önemsemiyor üretici. Texture kısmadan bir çok AAA oyunda VRAM bottleneck yiyorsunuz. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

En popüler olan 5060'dan biraz bahsedeyim. 5060 eğer en azından 10GB VRAM'e sahip olsaydı 4060'e göre çok güzel bir gelişme olurdu ve kesinlikle tavsiye ederdim. 60 serisi bu adamların entry seviyesi değil, kartın hedefi zaten 1080p ultra gaming. Mesela 5050'ye 8GB koymalarına laf edemem asla. Giriş seviye bir kart için 8GB gayet yeterli. Ancak 1080p ultra'da rahat oynatabilecek güçte bir karta VRAM sınırı koymanın bir mantığı olamaz. 5060ti ve 9060xt 8gb saçmalığını konuşmaya bile gerek yok zaten.

Umarım 6060 8GB VRAM ile çıkmaz :cry:
Sor bakayım kaç tanesini oynuyorlar

RTX 3050Tİ 4GB laptop ile 2K ekran kullanıyorum :ROFLMAO: yettiği kadar artık

Bu videoda çok güzel açıklamış nebi akgün
Nebi'nin videolarında çok garip ve rezil yorumlar aldığı için böyle videolar yapmasını çok normal karşılıyorum. Dediği çoğu şey de doğru zaten ancak bizim dediğimiz bu değil.

Ben 2025'te yeni çıkan, üstüne 16-18bin para verdim karta ; 1080p gibi düşük bir çözünürlükte ayar kısmadan oynamak isterim. RT'yi geçtim artık, direk ultra ayarlarda oynatmıyor bir çok oyunda. Texture kısmadan güzel FPS alamıyorsunuz. Attığım videolar ve ss'ler de bunu gösteriyor.

Videoda da belirtiğildiği gibi NVIDIA şuan hedef kitleleri "yeni kart çıkmış, NVIDIA olsun bizim olsun" diyen kullanıcı. Yapıyor, "alırsan al" şeklinde bırakıyor.
Zaten sattıkları ekran kartlarından kazanmıyor paralarını, umurlarında değil kullanıcı.

5050 ve 4060 için 8GB VRAM'i sorgulamam bile. Kartın gücü belli, hedef kitlesi belli. O kartın kalemi 128bit 320-270gb/s 8GB. 1080p ultra gaming hedefi ile çıkmadı yola. Ancak 5060 için durum böyle değil, 1080p gaming'i yok edecek bir kart, 1440p'de bile güç olarak oluru var. Sen gidip bu karta göz göre göre 8GB VRAM koyarsan, herkes de seni eleştirir yanlış olduğunu söyler.

Ekstra olarak,
Spiderman'da RAM kısmına dikkat ederseniz 3070 ve 5050'de 3gb fazla kullanım var, VRAM belleği yetersiz gelmiş RAM'den kullanmış ve bundan kaynaklı normalde 3060'ı tokatlayan 3070 daha düşük FPS veriyor. Ki şöyle sistem kullanan çoğu insanın setup'unda DDR5 8000mhz RAM yok, bu da stutterları daha belirgin hale getiriyor.

Bu videoda çok güzel açıklamış nebi akgün
Bu videonun bu konu ile alakası yok. Benim çoook nadir belki de neredeyse hiç karşılaşmadığım "bilgisiz kullanıcının 8GB kart yerine 16GB daha düşük kart alın" yorumuna serzenişte bulunmuş buna neden çok takıldığını anlamadım bu kişiler binde bir. Hatta final kısmını izledim sadece, 3070 8GB değil de 10GB olsa daha yüksek FPS alır diye de belirtmiş. Kaldı ki biz güncel kartlardaki 8GB sorununu konuşuyoruz bugün.

Çarpıtma olmasın ben her zaman ne dedim? "GÜÇLÜ GPU"da 8GB kart asla alınmaz... Bana göre bu durum güncelde 5060 Ti 8GB ve üzeridir bu kart pahalı ve 8GB 5060 Ti alan sadece parasına yazık eder.

Bu videonun bu konu ile alakası yok. Benim çoook nadir belki de neredeyse hiç karşılaşmadığım "bilgisiz kullanıcının 8GB kart yerine 16GB daha düşük kart alın" yorumuna serzenişte bulunmuş buna neden çok takıldığını anlamadım bu kişiler binde bir, hatta final kısmını izledim sadece 3070 8GB değil de 10GB olsa daha yüksek FPS alır diye de belirtmiş. Kaldı ki biz güncel kartlardaki 8GB sorununu konuşuyoruz bugün.

Çarpıtma olmasın ben her zaman ne dedim? "GÜÇLÜ GPU"da 8GB kart asla alınmaz... Bana göre bu durum 5060 Ti 8GB ve üzeri.
Adamın yorumlarda çok garip mesajlar gördümde, 256 bit diye güçlü sananlar mı dersin, 2013 muhabbetleri hala konusuluyor. Ben çarpıtmak için atmadım benzer konu belki izleyip faydalananan arkadaşlar olur diye.

Rtx 5070 12 Gb ekran kartı almayı planlıyordum ... Vaz mı geçeyim ? Kafamı karıştırdınız durduk yere :)

Rtx 5070 12 Gb ekran kartı almayı planlıyordum ... Vaz mı geçeyim ? Kafamı karıştırdınız durduk yere :)
İyi fiyat yakalanırsa rahat alınır daha 12GB'ın önü epey açık

Adamın yorumlarda çok garip mesajlar gördümde, 256 bit diye güçlü sananlar mı dersin, 2013 muhabbetleri hala konusuluyor. Ben çarpıtmak için atmadım benzer konu belki izleyip faydalananan arkadaşlar olur diye.
Ben bu tarz insanları yorumları yıllardır görmüyorum videoları çoook uzun tuttuğu için kendi kitlesi ana öğrenmeyi edinemiyor muhtemelen.

Nebi'nin videolarında çok garip ve rezil yorumlar aldığı için böyle videolar yapmasını çok normal karşılıyorum. Dediği çoğu şey de doğru zaten ancak bizim dediğimiz bu değil.

Ben 2025'te yeni çıkan, üstüne 16-18bin para verdim karta ; 1080p gibi düşük bir çözünürlükte ayar kısmadan oynamak isterim. RT'yi geçtim artık, direk ultra ayarlarda oynatmıyor bir çok oyunda. Texture kısmadan güzel FPS alamıyorsunuz. Attığım videolar ve ss'ler de bunu gösteriyor.

Videoda da belirtiğildiği gibi NVIDIA şuan hedef kitleleri "yeni kart çıkmış, NVIDIA olsun bizim olsun" diyen kullanıcı. Yapıyor, "alırsan al" şeklinde bırakıyor.
Zaten sattıkları ekran kartlarından kazanmıyor paralarını, umurlarında değil kullanıcı.

5050 ve 4060 için 8GB VRAM'i sorgulamam bile. Kartın gücü belli, hedef kitlesi belli. O kartın kalemi 128bit 320-270gb/s 8GB. 1080p ultra gaming hedefi ile çıkmadı yola. Ancak 5060 için durum böyle değil, 1080p gaming'i yok edecek bir kart, 1440p'de bile güç olarak oluru var. Sen gidip bu karta göz göre göre 8GB VRAM koyarsan, herkes de seni eleştirir yanlış olduğunu söyler.

Ekstra olarak,
Spiderman'da RAM kısmına dikkat ederseniz 3070 ve 5050'de 3gb fazla kullanım var, VRAM belleği yetersiz gelmiş RAM'den kullanmış ve bundan kaynaklı normalde 3060'ı tokatlayan 3070 daha düşük FPS veriyor. Ki şöyle sistem kullanan çoğu insanın setup'unda DDR5 8000mhz RAM yok, bu da stutterları daha belirgin hale getiriyor.
Evet bende 8GB günümüzde yetersiz olduğunu düşünüyorum zaten, hatta bana 12GB bile yetmiyor :D Grafik programları kullandığım için.

Uygun fiyata aldığın sürece gayet iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet dediğim gibi adamın video altındaki insanlar çok bilgisiz ve emin konuşuyor onu da anlıyorum ancak konuyu bir yerde çarptırmış oluyor ve dediğim diğer faktörler de var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,728
Üyeler
183,882
Son üye
Lee Asperseas
Geri