🔥İndirim 9060 xt çıkış yaptı 16 (17999) ve 8 versiyonları ekliyorum

Birisi 18 Bin diğeri 22 bin TL aradaki fark çok değilse de bazılarımız için çok olabilir ayrıca testlere bakıldığında 5060 ti o kadarda yukarda bir kart değil. Anlamıyorum bu kart neden böyle yerden yere vuruldu. Evet fiyatı biraz yüksek ama çok da değil. Testler yayınlanmış 2K 4K da bile oyun oynatıyor. 4K yı boş ver 1080p ve 2K da çok da güzel götürür. Ayrıca FSR 4 Redstone güncellemesi ile ışın izleme de belli bir seviyeye çıkacak gibi görünüyor. Bence alınabilir bir fiyatta şuanda kart. Gönül ister ki daha düşük olsun ama 4060 ın bile 15 16 bin olarak satılığı yerde bilemiyorum.

Birisi 18 Bin diğeri 22 bin TL aradaki fark çok değilse de bazılarımız için çok olabilir ayrıca testlere bakıldığında 5060 ti o kadarda yukarda bir kart değil. Anlamıyorum bu kart neden böyle yerden yere vuruldu. Evet fiyatı biraz yüksek ama çok da değil. Testler yayınlanmış 2K 4K da bile oyun oynatıyor. 4K yı boş ver 1080p ve 2K da çok da güzel götürür. Ayrıca FSR 4 Redstone güncellemesi ile ışın izleme de belli bir seviyeye çıkacak gibi görünüyor. Bence alınabilir bir fiyatta şuanda kart. Gönül ister ki daha düşük olsun ama 4060 ın bile 15 16 bin olarak satılığı yerde bilemiyorum.
Yok ben ilkc çıktığında bir yerde izledim daha çıkmadan oraya bakarsak evet kötüydü sonra yeni yeni düşen karşılaştırmalara baktım baya iyi durumda şuan 9060 xt alınır yanı çokta güzel hazır sistemleri cikarsa öneririm ben

Yok bro fsr4.0 öyle es geçilecek bir şey değil fiyatı 16999 gibi çıkış yapsa tam alınır durumdaydi
Hocam 5060ti saf güç olarak daha güçlü. Teknolojik olarak dlss4, mfg ve ray tracing performans farkları var. Sadece fsr/dlss olarak bakmayın. 5060ti’ın 2.elide çok daha kuvvetli. Hemde profesyonel alanda kullananlar için nvidia çok daha avantajlı. Bu kadar fark için 3k gerçekten az. Farkın ~5-6k olması gerekir.

Kesinlikle kötü değil ama onu ekle bunu al olayına girerseniz zaten alternatif çok gelip bana onun ustune 4 eklerim bunu alırım yazmayın

Kesinlikle kötü değil ama onu ekle bunu al olayına girerseniz zaten alternatif çok gelip bana onun ustune 4 eklerim bunu alırım yazmayın
Bütçesin olan eklesin. Bütçesi olmayan 16k’lara düşmesini beklesin. Bu kadar basit bir olay.

gelişmiş ülkelerde 16.5k altına çıkıyor trde 18k en ucuz model. Adam akıllı fiyat çeksinler önerelim. Sadece oyun oynayacak adam için gayet güzel seçenek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca 5060ti şuan msrp fiyatının altında bu da rahatça inebilir

gelişmiş ülkelerde 16.5k altına çıkıyor trde 18k en ucuz model. Adam akıllı fiyat çeksinler önerelim. Sadece oyun oynayacak adam için gayet güzel seçenek.
Bizde vergi gelince 18k olmuş. Abartacak kadar vergi konmamış üzerine. Benim demek istediğim 22k olan ekran kartı 9060 XT nin bir tık üzerinde olması kadar doğal bir şey yok ki bazı testlerde kafa kafaya. FSR Redstone ile bence bu kartlar çok ileri seviyeye çıkacak.

Bizde vergi gelince 18k olmuş. Abartacak kadar vergi konmamış üzerine. Benim demek istediğim 22k olan ekran kartı 9060 XT nin bir tık üzerinde olması kadar doğal bir şey yok ki bazı testlerde kafa kafaya. FSR Redstone ile bence bu kartlar çok ileri seviyeye çıkacak.
Hocam bu kart bir amd kartı. Amd’nin avantajı eskiden nvidia’ya göre uygun fiyata daha yüksek performans sunmasıydı. Şu an 9060xt’yi nvidia çıkarsaydı 18k’dan çıkarırdı diyebilirim. Nvidia ile amd bir değil. Amd’nin rekabet edebilmesi için uygun fiyata daha iyi performans veren kartlar satması şart. Örnek olarak 5070-9070. Saf güç olarak 9070 çok daha üstün. Ama burda böyle bir durum yok.

anlaşma ile alakası yok. indiana jones'da yapılan test full ray tracing yani path tracing olarak geçiyor. nvidia'nın avantajı ray tracing'e ne kadar yük binerse o kadar ortaya çıkıyor. 9000 serisi ortalama bir ray tracing performansı var fakat bu tarz tamamen ışıklandırmayı ray tracing üzerinden yapan oyunlarda fark çok fazla oluyor. indiana jones'da ray tracing orta ayarda olsa büyük ihtimal fark %'lik olarak çok daha azalacaktır.
B
anlaşma ile alakası yok. indiana jones'da yapılan test full ray tracing yani path tracing olarak geçiyor. nvidia'nın avantajı ray tracing'e ne kadar yük binerse o kadar ortaya çıkıyor. 9000 serisi ortalama bir ray tracing performansı var fakat bu tarz tamamen ışıklandırmayı ray tracing üzerinden yapan oyunlarda fark çok fazla oluyor. indiana jones'da ray tracing orta ayarda olsa büyük ihtimal fark %'lik olarak çok daha azalacaktır.
Aynı şekilde Cyberpunk tarafında da Path Tracing var ama sonuçlar birbirine çok yakın, o yüzden tam olarak bundan dolayı diyemem. Ayrıca Path Tracing tarafına geçildiğinde bir çok kart zaten cortluyor ve kötü performans sergiliyor. DLSS ve FG kullanmayı sevmiyorum, orijinal gibi dense de görüntüyü çok bozuyor özellikle yeşilliğin yoğun olduğu oyunlarda görüntü kalitesi oldukça düşüyor.

9070xt ile 5070ti arasında 8k’lık bir fark var fakat performans farkına baktığında çok yakınlar özellikle 9060xt-5060ti arasında zorunlu ray tracing kullanan oyunlarda olan performans farkı gibi değil. Ray tracing performansında bile 9070xt çok yakın.

1749153112899.webp

ingilteredeki fiyatı bu 16800 TL ediyor.

Benim de aklımı karıştıran bu gibi oyunlar . Nvidia ray tacing konusunda ciddi atılımlar yapıyor Rtx mega geometry gibi.şimdi GTA 6 bu oyunlar tarzında gelecekse nvida almak en karlısı gibi duruyor. Ya da Witcher 4 mesela . Evet diğer oyunlarda benzerler ama böyle raytracingin yoğun kullanıldığı oyunlarda farkın büyük olması aklımı karıştırdı.dlss 1 çıktığında da pek kullanışlı gözükmüyordu şimdi ekran kartı almamızı etkileyebilecek düzeyde . Eklediğim test de ray tarcing yoğunluklu bir testmiş . Arada kaldım.
9060 XT ileriye dönük alınabilecek bir kart değil zaten, günün sonunda 350 dolara satılan ve f/p açısından çok iyi bir kart (Türkiye'de geçerli değil.). Nvidia'nın çıkardığını çok kısa bir süre sonra AMD tarafı da geliştiriyor ve sunuyor. Önceden AMD tarafı bütün özellikleri yazılımsal olarak yapmaya çalışıyordu ve piyasada olan bütün kartlara destek sağlamayı hedefliyordu, bundan dolayı istenilen gelişme olmuyordu. Artık AMD tarafı da donanımsal olarak ilerlenmesi gerektiğini kabul etti ve geliştirmeler sundu, bundan sonra aradaki fark daha da hızlı kapanacaktır.

Hocam 5060ti saf güç olarak daha güçlü. Teknolojik olarak dlss4, mfg ve ray tracing performans farkları var. Sadece fsr/dlss olarak bakmayın. 5060ti’ın 2.elide çok daha kuvvetli. Hemde profesyonel alanda kullananlar için nvidia çok daha avantajlı. Bu kadar fark için 3k gerçekten az. Farkın ~5-6k olması gerekir.
Valla ikinci elde artık alayı aynı

Geri